Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2012 Hernekadar bana yaptığın şeyin bu olmadığı söylenmiş olsa da, len olm kara gözlük takıp bu rezillikten yırtabileceğinimi sandın? Sen dünyayı kapkara görüyon diye seni öyle görmüyorlarki... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2012 neyse oldu bikere...napalım ya...cok acık etme.... :) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Yok yok korkma elimdeki fotoğraflarını yayınlamaya niyetim yok. Kimse beyaz karpuz sevmez zaten.. Kırmızı olsun ister.. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Karpuz kabuğundan gemiler yapmak filmini izle...çok güzeldir...ozaman... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Karpuzun kabuğunu ne yapayım ulen ben.. Onu camışlar düşünsün.. PS: Seyrettim zati. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 mertol şu tata megapixele bişiler yazsana görüşünü çok merak ediyorum ciddi olarak...paylaşırsan benim için önem tşaıyor cünkü teşekkürler.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Hiç anlamam.. Bilmediğim bir konu. Gelsin kullanılsın biraz zaman geçsin üzerine konuşuruz. Şimdilik kapalı kutu onlar benim için. Yazacak birşeyim olmadığı için oraya da yazmamıştım zaten. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Hiç anlamam.. Bilmediğim bir konu. Gelsin kullanılsın biraz zaman geçsin üzerine konuşuruz. Şimdilik kapalı kutu onlar benim için. Yazacak birşeyim olmadığı için oraya da yazmamıştım zaten. konu Tatadan cıktı...gelecekteki bu tip projelerin dünya genelinde yer bulup bulmaması...alternarif enerji kaynakları üzerine sohbet dönüyordu ondan dedim... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 9, 2012 Daha önce o konudaki kişisel düşüncemi ve öngörümü yazmıştım diye hatırlıyorum. Ben hiçbir zaman tamamen elektrikli araçlara sahip olacağımızı düşünmüyorum. Batarya hem pahalı hemde lityum kaynakları çinlilerin kontrolünde. Eğer çinliler dünyayı ele falan geçirip hepimizi köleleştirmezlerse pilli araba falan hikaye. Muhtemelen orada gözüken Tata'dan daha küçük otomobillerimiz belki sadece scooterlarımız olabilecek. Muhtemelende komposit olacak. Ancak bunlar sadece zenginlerde olacak.. Biz sıradan marabaların toplu taşımaya mahkum yaşayacaklarını düşünüyorum açıkcası. Kaldı ki bugün 250 cc den 22-23 hp çok rahat alınabiliyor. (atmosferik olarak) Biraz daha kastırıp 300-400 cc aşırı beslemeli 50-60 hp motorlu 70-80 nm civarı torka sahip gene komposit malzemeden üretilmiş küçük smartcıklarımız ya da megapixelciklerimiz olabilir. Downsizing böyle devam ederse bu süreç o kadarda uzun sürmeyecek demektir. 2.0 turbolardan 1.6 lara geçtik.. Tam alışır gibi olduktan 2-3 sene sonra 1.4 ardından 1.2 şimdide 1.0 lt motorlu araçlar çıktı ortaya.. Smarttaki motor zaten 800 cc miydi neydi. Yıllardır kullanılıyor. Bir sonraki aşama 600-700 cc hacime sahip arabaları fiesta benzeri araçlarda falan görmek olur herhalde.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap