H. Cenk Oluşturma zamanı: Ağustos 31, 2018 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ağustos 31, 2018 Yurt dışı sitelerde arama yaptığım zaman bizim pek yazmadığımız motor kodları yazıyor. Mesela arabamdaki 120 bg lik 1.5 dizelde olabilecek 4 motor sözkonusu. XWDA, XWDB, XWDC ve XWDD . Hadi 270 torkluk düz vites ile 300 torkluk PS in farklı olabileceğini düşünüyorum. Ama niye ikişer tane var. Belki bir sorun vardı ve revizyon yapıldı diye speküle ediyorum. Yani biri belli bir tarihe kadar diğeri sonra gibi düşünüyorum. Tabii üretim yeri, AB ABdışı falan gibi daha basit farklar da olabilir. Aracımdaki motorun kodunu ve farklarının ne olduğunu görebileceğim bir yer var mı ? ETİSte yok, VIN de yok, ruhsatta yok görebildiğim kadarıyla Şu linkte aracınızda olabilecek motor kodlarını görebilirsiniz. https://www.zpare.com/en/cars/ford/focus-iii Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Ruhsatta motor no kısmının başında yazmıyor mu abi? Bize ruhsattan bakıp söyleyenler oluyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 59 dakika önce, Serdar Eryürekli yazdı: Ruhsatta motor no kısmının başında yazmıyor mu abi? Bize ruhsattan bakıp söyleyenler oluyor. Baktım geçen gün VIN in en sonundaki no yazıyor. Peki farkları ne aynı motorda niye 4 kod var ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
H. Cenk Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2018 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2018 Ruhsatta motor no olarak VIN in son kısmı yazıyor evet doğrusu da bu. Bende FL****** şeklinde ben o FL yi facelift olarak değerlendirmiştim ? Neyse ama bu motor no . Ben motor tipini öğrenmek istiyorum . Sanıyorum kimse bu konuda bilgiye sahip değil ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar Eryürekli Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2018 Biz neler çekiyoruz o motor kodlarından. Adam bir kod veriyor katalokta yakını bile yok. O numara bu diye ısrar ediyor, biz yok diye ısrar ediyoruz. Sonuçta %90 hiç bir şey çözemiyoruz. Birde her marka farklı bir şekilde kod veriyor sanırım. Mesela Renault motorlarında kodların çoğu motor hacmine göre. Mesela K9K=1.5 DCI F8Q=1.9 D F8M=1.6 D gibi. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap