Servet Ö. Oluşturma zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Oluşturma zamanı: Kasım 19, 2018 Arkadaşlar her sene evde turşu kuran birisi olarak çekik gözlü asyalıların gazabına uğradım. Diyeceksinizki "haçan nasıl", açıklayayım; bilindik tariflerden biber, domates, kornişon, lahana ve keleklerden itina ile seçip tek tek yıkayıp tek tek ayıkladıktan sonra 20kg kadar turşu kurdum. (evet ailecek turşu yemeyi seviyoruz) Sirke ve limonu doğru ayarda, her sene kullandığım kaya tuzuna içme suyu kullanarak ekledim. Koyduk kavanozları güneş almayan bir dolapa. 2 hafta oldu olmadı turşuların rengi döndü. Merak edip açtım birini. Amanında amanın, bizim turşular yemelik olmuş, hemde epey iyi olmuş. Aldı beni bir düşünce: "haçan bu turşular nasıl bu kısa sürede oldu". Neyse İzmirde ilk senemiz sıcak havadandır dedim. Şayet aynı dönemde Ankara 0 derecelerde. Neyse aradan geçti bir hafta, bizim turşulardaki sarımsaklar oldu Marslı! Yem yeşil! Tırstık tabi, küflendi eyvah diyip çöpe atıldı hepsi. Aldı düşünceler, sirke mi yetersiz geldi, mikrop mu kaptı, sıcaktan mı oldu diye. Sezon da kaçtı turşu yapabilecek tek malzeme kaldı lahana. Durumuma acımış olacak ki eşim çaktırmadan lahana turşusu kurmuş. Havaların soğuduğundan sanırım bu arkadaşlar daha geç oldu. Açtığımızın ertesi günü Marslı sarımsaklar yine karşıladı bizi. Delirecem sinirden. Dedim bu da mı gol değil. Bi terslik var. İnternette araştırdığım kadarıyla Türkiye olarak Kastamonu sarımsakları ile yetinmeyip Çinden sarımsak ithal ediyormuşuz. Bu sarımsakların içerisinde pestisit denilen, zararlı bakteri ve mikroplardan korumaya yarayan kimyasallar varmış (yada ben öyle anladım) Varsa daha bilgi sahibi birileri anlatır bize. Velhasılı ağzımızın tadıyla bir turşu kurdurmadı bu Çinliler. 1 2 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 (düzenlendi) Bir saat önce, Servet Ö. yazdı: Arkadaşlar her sene evde turşu kuran birisi olarak çekik gözlü asyalıların gazabına uğradım. Diyeceksinizki "haçan nasıl", açıklayayım; bilindik tariflerden biber, domates, kornişon, lahana ve keleklerden itina ile seçip tek tek yıkayıp tek tek ayıkladıktan sonra 20kg kadar turşu kurdum. (evet ailecek turşu yemeyi seviyoruz) Sirke ve limonu doğru ayarda, her sene kullandığım kaya tuzuna içme suyu kullanarak ekledim. Koyduk kavanozları güneş almayan bir dolapa. 2 hafta oldu olmadı turşuların rengi döndü. Merak edip açtım birini. Amanında amanın, bizim turşular yemelik olmuş, hemde epey iyi olmuş. Aldı beni bir düşünce: "haçan bu turşular nasıl bu kısa sürede oldu". Neyse İzmirde ilk senemiz sıcak havadandır dedim. Şayet aynı dönemde Ankara 0 derecelerde. Neyse aradan geçti bir hafta, bizim turşulardaki sarımsaklar oldu Marslı! Yem yeşil! Tırstık tabi, küflendi eyvah diyip çöpe atıldı hepsi. Aldı düşünceler, sirke mi yetersiz geldi, mikrop mu kaptı, sıcaktan mı oldu diye. Sezon da kaçtı turşu yapabilecek tek malzeme kaldı lahana. Durumuma acımış olacak ki eşim çaktırmadan lahana turşusu kurmuş. Havaların soğuduğundan sanırım bu arkadaşlar daha geç oldu. Açtığımızın ertesi günü Marslı sarımsaklar yine karşıladı bizi. Delirecem sinirden. Dedim bu da mı gol değil. Bi terslik var. İnternette araştırdığım kadarıyla Türkiye olarak Kastamonu sarımsakları ile yetinmeyip Çinden sarımsak ithal ediyormuşuz. Bu sarımsakların içerisinde pestisit denilen, zararlı bakteri ve mikroplardan korumaya yarayan kimyasallar varmış (yada ben öyle anladım) Varsa daha bilgi sahibi birileri anlatır bize. Velhasılı ağzımızın tadıyla bir turşu kurdurmadı bu Çinliler. Büyük dişli değil küçük dişli ve sapı üzerinde olan sarımsak tercih et. Çin olanlar; geniş kelleli sapsız ve kof oluyorlar. Sirke olarak da Tariş üzüm sirkesi olursa turşuda çok iyi ve daha uzun ömürlü oluyor. Ayrıca kavanozun en üstüne bayat ekmek ve ya bir demet maydanoz da koyulabilir. Koyulan Tuzun 1/3 oranında toz şeker de lezzet katacaktır.? Kasım 19, 2018 Süleyman Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 1 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Büyük dişli değil küçük dişli ve sapı üzerinde olan sarımsak tercih et. Çin olanlar; geniş kelleli sapsız ve kof oluyorlar. Bu söylediklerine göre doğru tercih yapmışım, fakat yinede sonuç hüsran. 1 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Sirke olarak da Tariş üzüm sirkesi olursa turşuda çok iyi ve daha uzun ömürlü oluyor. Kühne kullanıyorum o da epey iyi. 2 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Ayrıca kavanozun en üstüne bayat ekmek ve ya bir demet maydanoz da koyulabilir. Bakterilenmeyi artırmak adına diyorsan eğer nohut kullanıyorum ben, ekmeği senden duydum. Deneriz 2 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı: Koyulan Tüzün 1/3 oranında toz şeker de lezzet katacaktır.? Şeker bana göre değil, alman işi o, sevmiyoz biz. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zafer Yusoğlu Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Sarımsağı aldığın yeri mahkemeye ver. ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 1 dakika önce, Zafer Yusoğlu yazdı: Sarımsağı aldığın yeri mahkemeye ver. ? Olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Süleyman Ünal Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Bi dahaki sefer haberleşelim, sana yerli sarımsak alayım.? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gürkan Çakıroğlu Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Bir turşu delisi olarak inanılmaz üzüldüm. Büyük geçmiş olsun kardeşim. Anamın turşularından paylaşalım gel... 1 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turhan Onat Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Şöyle güzel bir salatalık turşusu kurma tarifi alsam ne güzel olur. 5 kg salatalık veya acur diyelim ? Ha bende de siyah sarımsak mevcut ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Nazar nazar, angaranın soğuk dikmeninden mandalin tarlalarına gelirsen kozmozdan olumsuz enerjileri de üstüne çekebilin tabi --0 dakika sonra eklendi-- Berrak hıyar turşusu dışında pek yemiyom ben be ya Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2018 2 saat önce, Servet Ö. yazdı: pestisit Bildiğin tarım ilacı. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 4 saat önce, Ozan Kar yazdı: Bildiğin tarım ilacı. Her ne naneyse artık. --5 dakika sonra eklendi-- 4 saat önce, Turhan Onat yazdı: Şöyle güzel bir salatalık turşusu kurma tarifi alsam ne güzel olur. 5 kg salatalık veya acur diyelim ? Ha bende de siyah sarımsak mevcut ? Her türlü turşu tarifi: Malzeme diyelimki 3kg (hepsi yıkanmış, temizlenmiş, ayıklanmış) 1.5 litre su 1.5 su bardağı sirke 1.5 limon 1.5 kelle sarımsak 1 avuç nohut Doymuş karışım olana kadar kaya tuzu (ne eksik ne fazla) Aramızda kalsın 15-18C da olacak su ? Bu tarife uymayan turşuyu bana getirin, bişi denicem. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Bizdede kayınvalide her sene gönderir bir türlü bitiremeden bozulur, 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
suat coşkun Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Bak şimdi kafama takıldı.Bende evde sucuk yapayım dedim.Kıyma bozuldu.Sarımsaktan mı oldu acaba?? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serkan Karakoca Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 maşallah forum mutfakta turşucular sucukcular ? ellerinize sağlık :d 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2018 Kastamonu sarımsağı mı lazım? ??? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap