Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Güzel yemek için tavsiye mekanlar


Alperen G.

Önerilen Mesajlar

İşletme Detayları

Telefon: 0 - 232 - 483 85 00 / 878 14 43

Açık Adres: Kazak Vadisi Kemalpaşa/İzmir

Adres Tarifi: İzmir-Ankara yolunda Kemalpaşa sapağından ilçeye girilir. Kemalpaşa çıkışında sağda yer alan Kemalpaşa-Torbalı yoluna geçilir. çinili Köyü geçtikten sonra sağ kolda Alaş-Kımız çiftliği levhası konukları karşılar.

İzmir'deki Orta Asya: Kımız çiftliği

Hani diyordu ya Şair: “Dört nala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e; bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim.” İşte o Uzak Asya ile Akdeniz’e uzanan kısrak başının en uç burun noktası, güzel İzmir’i iç içe harman eden çok enteresan bir yer Kımız çiftliği ya da nam-ı diğer Kazak Vadisi.

İzmir’e sadece yarım saat mesafede. İzmir-Ankara yolundan devam ederken Kemalpaşa ayrımından sağa kıvrılıyor ve bu şirin Batı Anadolu ilçesini de Torbalı-Selçuk istikametine doğru geçtikten yaklaşık dört kilometre sonra, yine sağdaki toprak yoldan sekiz yüz metre daha içeri girip Kazak Vadisi-Kımız çiftliği’ne ulaşıyoruz. Bulabilir miyiz, yolu karıştırır mıyız diye hiç endişe etmeyiniz, yol üzerinde bol miktarda tabela-levha mevcut.

çiftlik; zeytin, çam ve çok çeşitli meyve ağaçlarından oluşan yemyeşil bir ormanın yanı başında hemen. Coğrafi konumu itibarıyla, Nif Dağı’nın eteklerinde yerleşik.

İçerisinde, normalde kıl ya da keçe çadırdan olur ama turistik amaçlı ve sabit olarak düşünüldüğü için betonarme inşa edilen bir “otağ” mevcut. Tamamen Kazakistan Türkleri’nin yerel özelliklerine göre dizayn edilmiş içi. Yöresel el sanatı ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılıyor, Kazak kıyafetleri içindeki personel tarafından.

Ve tabi ki geleneksel Orta Asya mutfağı yemeklerinin servis edildiği bir lokanta mevcut çiftlikte. Kazak, özbek ve Kırgız Türkleri mutfağından sunulan seçme örnekler içinde neler yok ki? özbek pilavı, bavursak, kaz sucuğu, dana etli sebze, kavurdak, şaşlık, buharda pişmiş mantı, kömürde tavuk budu, çiğ börek, kespe köje çorbası hemen aklıma geliverenler.

çiftlikte beslenen koyun ve keçilerin sütünden üretilen enfes yoğurt ve peynirler de alıcıları için bulunmaz nimet niteliğinde.

Orta Asya Türk kültürü içinde en baskın motif olan atlar, Kazak Vadisi’nin olmazsa olmazları. Orta Asya atları değil yalnız bunlar. Avusturya orijinli Haiflinger cinsi, oldukça uysal ve bol süt veren safkan kısraklar. Kımız çiftliği’nin ziyaretçileri, ücreti karşılığı, isterlerse at binebilme imkanına da sahip oluyorlar. Manejde binilebildiği gibi geniş çiftlik arazisinde ve ormanda da rehber eşliğinde at binmenin keyfini çıkarabiliyorsunuz.

At binmekten ürken ziyaretçiler ise binlerce gelincik, papatya ve çeşitli çiçeklerle, yemyeşil çim ve ağaçlarla bezeli orman içerisinde, doğa yürüyüşleri yapabiliyorlar.

Burası minyatür bir Kazakistan. Ve bu Orta Asya köşesinin tartışmasız en orijinal figürü, çiftliğe adını da veren, Türklerin en eski milli içkisi “kımız”. Malum, at sütünden yapılıyor. Mayalı ve hafif alkollü bir içki. Sulu ayran kıvamında. Kafkas Türkleri’nin mucizevi içeceği kefiri andırıyor tadı. Ve kımızın onlarca, sağlığa faydalı yönü, bilimsel yayınlara geçmiş.

En iyi kımız, en az iki defa yavrulamış kısrağın sütünden elde edilebiliyor. Ve Kazak Vadisi-Kımız çiftliği’nde bulunan Alaş Kımız üretme ünitesi, Türkiye’nin ilk ve tek kımız imalatı yapan birimi.

İzmir ve bölgesinde yaşayanlar ve burayı özellikle görmemiş olanlarımız için müthiş bir hafta sonu gezisi olabilecek özellikteki Kımız çiftliği’ni en az bir kere ziyaret edin derim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşletme Detayları

Telefon: 0 - 232 - 483 85 00 / 878 14 43

Açık Adres: Kazak Vadisi Kemalpaşa/İzmir

Adres Tarifi: İzmir-Ankara yolunda Kemalpaşa sapağından ilçeye girilir. Kemalpaşa çıkışında sağda yer alan Kemalpaşa-Torbalı yoluna geçilir. çinili Köyü geçtikten sonra sağ kolda Alaş-Kımız çiftliği levhası konukları karşılar.

İzmir'deki Orta Asya: Kımız çiftliği

Hani diyordu ya Şair: “Dört nala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e; bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim.” İşte o Uzak Asya ile Akdeniz’e uzanan kısrak başının en uç burun noktası, güzel İzmir’i iç içe harman eden çok enteresan bir yer Kımız çiftliği ya da nam-ı diğer Kazak Vadisi.

İzmir’e sadece yarım saat mesafede. İzmir-Ankara yolundan devam ederken Kemalpaşa ayrımından sağa kıvrılıyor ve bu şirin Batı Anadolu ilçesini de Torbalı-Selçuk istikametine doğru geçtikten yaklaşık dört kilometre sonra, yine sağdaki toprak yoldan sekiz yüz metre daha içeri girip Kazak Vadisi-Kımız çiftliği’ne ulaşıyoruz. Bulabilir miyiz, yolu karıştırır mıyız diye hiç endişe etmeyiniz, yol üzerinde bol miktarda tabela-levha mevcut.

çiftlik; zeytin, çam ve çok çeşitli meyve ağaçlarından oluşan yemyeşil bir ormanın yanı başında hemen. Coğrafi konumu itibarıyla, Nif Dağı’nın eteklerinde yerleşik.

İçerisinde, normalde kıl ya da keçe çadırdan olur ama turistik amaçlı ve sabit olarak düşünüldüğü için betonarme inşa edilen bir “otağ” mevcut. Tamamen Kazakistan Türkleri’nin yerel özelliklerine göre dizayn edilmiş içi. Yöresel el sanatı ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılıyor, Kazak kıyafetleri içindeki personel tarafından.

Ve tabi ki geleneksel Orta Asya mutfağı yemeklerinin servis edildiği bir lokanta mevcut çiftlikte. Kazak, özbek ve Kırgız Türkleri mutfağından sunulan seçme örnekler içinde neler yok ki? özbek pilavı, bavursak, kaz sucuğu, dana etli sebze, kavurdak, şaşlık, buharda pişmiş mantı, kömürde tavuk budu, çiğ börek, kespe köje çorbası hemen aklıma geliverenler.

çiftlikte beslenen koyun ve keçilerin sütünden üretilen enfes yoğurt ve peynirler de alıcıları için bulunmaz nimet niteliğinde.

Orta Asya Türk kültürü içinde en baskın motif olan atlar, Kazak Vadisi’nin olmazsa olmazları. Orta Asya atları değil yalnız bunlar. Avusturya orijinli Haiflinger cinsi, oldukça uysal ve bol süt veren safkan kısraklar. Kımız çiftliği’nin ziyaretçileri, ücreti karşılığı, isterlerse at binebilme imkanına da sahip oluyorlar. Manejde binilebildiği gibi geniş çiftlik arazisinde ve ormanda da rehber eşliğinde at binmenin keyfini çıkarabiliyorsunuz.

At binmekten ürken ziyaretçiler ise binlerce gelincik, papatya ve çeşitli çiçeklerle, yemyeşil çim ve ağaçlarla bezeli orman içerisinde, doğa yürüyüşleri yapabiliyorlar.

Burası minyatür bir Kazakistan. Ve bu Orta Asya köşesinin tartışmasız en orijinal figürü, çiftliğe adını da veren, Türklerin en eski milli içkisi “kımız”. Malum, at sütünden yapılıyor. Mayalı ve hafif alkollü bir içki. Sulu ayran kıvamında. Kafkas Türkleri’nin mucizevi içeceği kefiri andırıyor tadı. Ve kımızın onlarca, sağlığa faydalı yönü, bilimsel yayınlara geçmiş.

En iyi kımız, en az iki defa yavrulamış kısrağın sütünden elde edilebiliyor. Ve Kazak Vadisi-Kımız çiftliği’nde bulunan Alaş Kımız üretme ünitesi, Türkiye’nin ilk ve tek kımız imalatı yapan birimi.

İzmir ve bölgesinde yaşayanlar ve burayı özellikle görmemiş olanlarımız için müthiş bir hafta sonu gezisi olabilecek özellikteki Kımız çiftliği’ni en az bir kere ziyaret edin derim.

yap yap, nispet yap...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşletme Detayları

Telefon: 0 - 232 - 483 85 00 / 878 14 43

Açık Adres: Kazak Vadisi Kemalpaşa/İzmir

Adres Tarifi: İzmir-Ankara yolunda Kemalpaşa sapağından ilçeye girilir. Kemalpaşa çıkışında sağda yer alan Kemalpaşa-Torbalı yoluna geçilir. çinili Köyü geçtikten sonra sağ kolda Alaş-Kımız çiftliği levhası konukları karşılar.

İzmir'deki Orta Asya: Kımız çiftliği

Hani diyordu ya Şair: “Dört nala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e; bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim.” İşte o Uzak Asya ile Akdeniz’e uzanan kısrak başının en uç burun noktası, güzel İzmir’i iç içe harman eden çok enteresan bir yer Kımız çiftliği ya da nam-ı diğer Kazak Vadisi.

İzmir’e sadece yarım saat mesafede. İzmir-Ankara yolundan devam ederken Kemalpaşa ayrımından sağa kıvrılıyor ve bu şirin Batı Anadolu ilçesini de Torbalı-Selçuk istikametine doğru geçtikten yaklaşık dört kilometre sonra, yine sağdaki toprak yoldan sekiz yüz metre daha içeri girip Kazak Vadisi-Kımız çiftliği’ne ulaşıyoruz. Bulabilir miyiz, yolu karıştırır mıyız diye hiç endişe etmeyiniz, yol üzerinde bol miktarda tabela-levha mevcut.

çiftlik; zeytin, çam ve çok çeşitli meyve ağaçlarından oluşan yemyeşil bir ormanın yanı başında hemen. Coğrafi konumu itibarıyla, Nif Dağı’nın eteklerinde yerleşik.

İçerisinde, normalde kıl ya da keçe çadırdan olur ama turistik amaçlı ve sabit olarak düşünüldüğü için betonarme inşa edilen bir “otağ” mevcut. Tamamen Kazakistan Türkleri’nin yerel özelliklerine göre dizayn edilmiş içi. Yöresel el sanatı ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılıyor, Kazak kıyafetleri içindeki personel tarafından.

Ve tabi ki geleneksel Orta Asya mutfağı yemeklerinin servis edildiği bir lokanta mevcut çiftlikte. Kazak, özbek ve Kırgız Türkleri mutfağından sunulan seçme örnekler içinde neler yok ki? özbek pilavı, bavursak, kaz sucuğu, dana etli sebze, kavurdak, şaşlık, buharda pişmiş mantı, kömürde tavuk budu, çiğ börek, kespe köje çorbası hemen aklıma geliverenler.

çiftlikte beslenen koyun ve keçilerin sütünden üretilen enfes yoğurt ve peynirler de alıcıları için bulunmaz nimet niteliğinde.

Orta Asya Türk kültürü içinde en baskın motif olan atlar, Kazak Vadisi’nin olmazsa olmazları. Orta Asya atları değil yalnız bunlar. Avusturya orijinli Haiflinger cinsi, oldukça uysal ve bol süt veren safkan kısraklar. Kımız çiftliği’nin ziyaretçileri, ücreti karşılığı, isterlerse at binebilme imkanına da sahip oluyorlar. Manejde binilebildiği gibi geniş çiftlik arazisinde ve ormanda da rehber eşliğinde at binmenin keyfini çıkarabiliyorsunuz.

At binmekten ürken ziyaretçiler ise binlerce gelincik, papatya ve çeşitli çiçeklerle, yemyeşil çim ve ağaçlarla bezeli orman içerisinde, doğa yürüyüşleri yapabiliyorlar.

Burası minyatür bir Kazakistan. Ve bu Orta Asya köşesinin tartışmasız en orijinal figürü, çiftliğe adını da veren, Türklerin en eski milli içkisi “kımız”. Malum, at sütünden yapılıyor. Mayalı ve hafif alkollü bir içki. Sulu ayran kıvamında. Kafkas Türkleri’nin mucizevi içeceği kefiri andırıyor tadı. Ve kımızın onlarca, sağlığa faydalı yönü, bilimsel yayınlara geçmiş.

En iyi kımız, en az iki defa yavrulamış kısrağın sütünden elde edilebiliyor. Ve Kazak Vadisi-Kımız çiftliği’nde bulunan Alaş Kımız üretme ünitesi, Türkiye’nin ilk ve tek kımız imalatı yapan birimi.

İzmir ve bölgesinde yaşayanlar ve burayı özellikle görmemiş olanlarımız için müthiş bir hafta sonu gezisi olabilecek özellikteki Kımız çiftliği’ni en az bir kere ziyaret edin derim.

orta deyince aklıma Aydın orta geldi...oraya gitmek için fazladan yaptığım km. hatti hesabı yoktur..neden bahsettiğimi anlamış ve umarım canınız çekmiştir....evet çöp şiş.... otobandan dolayı gerçi şimdi söke girişi ne yapmışlar ama bence Orta daki tat yok... tüm yol kenarlarında çöp şiş levhası var ama bence yeri orta.....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

onu biz sökede aşıyoruz söke sanayi içinde caminin yanında biryer var süper gerisi artık herşişte uyduruk iki minik et ve yağdan oluşuyor burası güzel...çinede ise köfteci mehmet zenginin yeri...açılış kaşarlı lavaşlar...sonrası...köfteler gelsin.....ünlülerin uğrak yeridir...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

abi aşkolsun ya onu mu demek istedim? Haber de veririm, götürürüm de o mesele değil de, bi kahvaltı için 160-170 km yol gidilir mi, onu diyorum.. şöyle en fazla gölbaşı, incek taraflarında, ağacı, çimeni filan olan, biryer arıyorum..

Abicim 18 yaşındaydım :)

Cumartesi gecesi neşeli bir arkadaş grubu ile bayaa bi eğlenmiştik :) Arkadaşlardan birisi açılan konu üzerine bizim marmariste yazlık var demişti :)

Gece 4 te kendimizi marmaris yolunda bulmuştuk. Kahvaltı yaptık. akşama İstanbul yolundaydık :)

160-170 km yol dediğin 2 saat ya ;) Akşama kadar dolu dolu gün geçirir insan orda :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abicim 18 yaşındaydım :D

Cumartesi gecesi neşeli bir arkadaş grubu ile bayaa bi eğlenmiştik :D Arkadaşlardan birisi açılan konu üzerine bizim marmariste yazlık var demişti :D

Gece 4 te kendimizi marmaris yolunda bulmuştuk. Kahvaltı yaptık. akşama İstanbul yolundaydık :D

160-170 km yol dediğin 2 saat ya :D Akşama kadar dolu dolu gün geçirir insan orda :D

Ogün yazdığın gibi 18 yaşındaymışsın... 18 yaşımdayken o tarz hareketlere ben de giriyordum.. o eski halimden eser yok şimdi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Serpme kahvaltı için İncek'te Beymet'i öneririm. Gittim, denedim, güzel ama 4 kişi için ödediğimiz meblağ dudak uçuklatıcı.. 3 kişilik kahvaltı masası, demlik çay, menemen, çiğ börek 103 TL... göze alan gitsin, yemekler lezzetli..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sübye (Kavun çekirdeği şerbeti)

Kavun çekirdekleri atılmasın,çok değerli bence.Taze iken tüketilmeli zira çok sayıda plazma proteini,mineral ve vitamin içerir.Yoğun bir anti oksidan deposudur.Bağışıklığı uyarıcı etkisi var...1 adet kavunun çekirdeklerinden 2-3 bardak içecek çıkarılır.

İçecek hazırlanması

kavun çekirdeklerini posa ve liflerden ayırın, yıkayın daha sonra temiz bir havanda iyice kabukları ile beraber (ayıklamanız mümkün değil) döverek ezin.

Beyaz bir süt oluşacak, bunu bıraz su ekleyip tülbentten süzün, üzerine şeker ve bol buz ekleyin ve yeterince su (damak tadınıza göre kararınca ekleyin... daha yoğun tat için daha az su kullanabilirsiniz, su klorsuz olsun)

izmirde satılır alsancakta cok değişik bir tadı vardır sütgibi...keyifli bir yaz içeceğidir...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.