Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

0w20 wss-m2c952-a1 motor yağı hakkında

Tuğra Yanık

Önerilen Mesajlar

• 2 hafta sonra...

Merhabalar,

Aslında bakıma 3 ay gibi bir zaman var ama yağ ve bakım sarf malzemelerini alıp koyayım diyorum.

Aracın ilk bakımını yaptırdığım yer Şaşmaz Helvacı oto Motul yağ kullanmıştı. Daha sonraki bakımı Tuncay Usta yaptı o da Castrol kullandı.

Ama 0w-30 mu yoksa 5w-30 mu bilmiyorum.

Liqui Moly yi çok övmüşler alıp kulansam olur mu? Fakat hangisini almalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba. '19 Focus MK-4'ün bakım zamanı geldi ve ben de yağ araştırırken 0w-20 wss-m2c952-a1 şartını sağlayan ve perakende olarak alabileceğimiz Liqui Moly ve FMY haricinde motul ve mobilin de yağları olduğunu öğrendim. Motulun online satışı yok ve bayilere sorduğumda da ellerinde olmadığını söylediler. Mobil ise e ticaret sitelerinde bulunabiliyor. Bilgilerinize. 

https://www.mobiloil.com.tr/tr-tr/sase-numarasi-ile-motor-yagi/mobil-super-motor-yaglari/araba/mobil-super-3000-formula-ov-0w-20

https://www.motul.com/tr-TR/products/59716?product=MOTUL+SPECIFIC+952-A1+0W-20

Mehmet_G tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

12.04.2023 - 11:08 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

Standardı karşılayan ve bilindik üreticilerden gelen her yağ yeterli olacaktır.

Liqui Moly kabul gören bir yağ, ama normal koşullarda kullanılan bir araçta -yağ özellikli bile olsa- uzun vadede motor ömrü açısından anlamlı bir fark yarattığını ne gördüm, ne okudum ne de duydum. 

Kanaatten çok kanıta gereksinimimiz var.

Bulan sunsun...

Kullanım kılavuzunda wss-m2c952-a1 bulunamazsa onun yerine ACEA C5 şartını sağlayan yağ konulabilir yazıyor. WSS-M2C952-A1 şartı yazmasa da ACEA C5 şartını sağlayan yağ koysak yağlama konusunda sıkıntı yaşar mıyız acaba? ACEA C5 şartını sağlayan yağlarda genellikle wss-m2c947 spesifikasyonu var. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.