Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Motor yağını yakın zamanda değiştirin

Burak Gazioğlu

Soru

Arkadaşlar merhaba. 2023 model sw active Focus 1.5 ecoblue dizel sahibiyim.

Aracım şuan 5.400 kmde ve 15.01.2024 trafiğe çıkışlı "motor yağını yakın zamanda değiştirin" uyarısı verdi. Servisten randevu aldım ve servise gittim 3 saat serviste bekledim ve bana söylenen "yağınız bozulmuş garantiye gönderdik ancak onaylanmadı 3.557 tl ücret çıkıyor sade yağ değişimi filtre yok" dediler bnde aracımin daha 5 aylık ve 5400 kmde olduğunu normal bakımın 15.000 yada 1 yıl olduğunu böyle birşeyin garantiye girmesi gerektiğini dile getirdim. Onlarda "aracı şehiriçi ve düşük devirde kullandığımı bi yüzden partikülün dolduğunu ve yağa mazot karıştığı için yağda artış ve yağ kalitesinin bozulmuş olduğunu" söylediler. Bnde devamli aracı şehirdışinda kullanamayacağımi 1000 km şehir dışı kullanimim olduğunu, şehiriçi aralıklarla spor modda kullandığımı ve egzoz filtresi aşırı yüklendi uyarısı verdiğinde ben aracımı L konumuna alıp 3 bin devire sabitleyip temizlik işlemi bitene kadar çevre yolunda kullandığımi belirttim ancak "kullanıcı hatası olduğu için garanti karşılamıyor" dediler. Bnde müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım ve kayıt oluşturdum talebimi tekrar değerlendirmeye alacaklarını söylediler ve size dönüş yapılacak dediler. 

Böyle bir durum yaşayan oldu mu? varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim, yada verilecek tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0
2 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Buradaki mantığı anlamadım desem. Araç uyarı verdiği halde servise gitmediniz ya da geç gittiniz diye mi garantiye sokmadılar? Aracın düşük devirde kullandınız diye bir gerekçe olmaz, kabul edilemez. Hele ki 5000 km.de.

Araç uyarı verdi aradım servisi durumu anlattım 2 gün sonraya randevu alıp gittim. Yani gitmeme yada geç gitme konusu yok. Valla kabul etmediler ne servis nede genel merkez

2 saat önce, Erdem Ay yazdı:

Nasıl kullanıcı hatası olabilir ki? O zaman servis kitapçığına yazsınlar, bu araç şehir dışında 15k km gider, şehir içinde Allah kerim..

Aracı ozmn satarken söyleyin şehir içine uygun değil şehiriçi kullanacaksanız sorumluluk kabul etmiyoruz deyin. Ama işlerine gelmiyor satana kadar...

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
8 saat önce, Burak Gazioğlu yazdı:

Araç uyarı verdi aradım servisi durumu anlattım 2 gün sonraya randevu alıp gittim. Yani gitmeme yada geç gitme konusu yok. Valla kabul etmediler ne servis nede genel merkez

Aracı ozmn satarken söyleyin şehir içine uygun değil şehiriçi kullanacaksanız sorumluluk kabul etmiyoruz deyin. Ama işlerine gelmiyor satana kadar...

Erken pes etmişsiniz, kabul edilir bir durum değil...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Geçmiş olsun . Avrupa da şehir içi hız limiti 30/50 iken oradada aynı cevabı verebileceklerini düşünmüyorum. Tam da ülkemize uygun hukuki bir durum gibi görünüyor. Durumu tüketici haklarına başvurmak veya avukata danışmayı düşünüyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Tüketici hakları vs uğraşmak için de zaman lazım insana. Böyle bir gerekçe ile gelebilmeleri çok ilginç. Ve bunda ısrarcı olabilmişler. Düşük devir değildir yine de. Mertol'un yazdığı gibi, yazılı açıklama istenmeliydi. Kötü yakıt vs'nin yan etkenleri olabilir mi? Düşük devirden dolayı yağ bozulursa onun önüne ne Ford geçebilir ne de Otosan. Kriz çıkar memlekette.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
4 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Erken pes etmişsiniz, kabul edilir bir durum değil...

Mecbur değişmem gerekiyordu arabam devamlı kullanılıyor çocuklari okula gotür getir ve ford müşteri hizmetleride kabul etmedi. Ya dışarıda yaptırıp garantiyi bozduracaktm yada serviste.

1 saat önce, Emre Akaydın yazdı:

Geçmiş olsun . Avrupa da şehir içi hız limiti 30/50 iken oradada aynı cevabı verebileceklerini düşünmüyorum. Tam da ülkemize uygun hukuki bir durum gibi görünüyor. Durumu tüketici haklarına başvurmak veya avukata danışmayı düşünüyor musunuz?

Onuda düşündüm bişey çıkmaz dediler 2. Defa aynı durum olursa başvur dediler birdaha tekrarlarsa mahkemeye başvuracağım.

52 dakika önce, Murat Kav. yazdı:

Tüketici hakları vs uğraşmak için de zaman lazım insana. Böyle bir gerekçe ile gelebilmeleri çok ilginç. Ve bunda ısrarcı olabilmişler. Düşük devir değildir yine de. Mertol'un yazdığı gibi, yazılı açıklama istenmeliydi. Kötü yakıt vs'nin yan etkenleri olabilir mi? Düşük devirden dolayı yağ bozulursa onun önüne ne Ford geçebilir ne de Otosan. Kriz çıkar memlekette.

Diger araçlarındanda geliyormuş aynı şikayetler hep aynı durumu yaşiyoruz diyor yakıtımıda opet kullanıyorum kendi tavsiyeleri

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Sizdeki araçlar 6,2 litre yağ alıyor. Benim aldığım Liqui Moly Top Tec 6610 5 litresi 2250 TL civarında. 6,2 litre için servisin 3500 TL fiyatı çok yüksek değil. Sadece Opet 0w20 yağ kullanıyorlarsa ben o yağı beğenmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Aslında yağın kalitesinin bozulma olayına takıldım ben. Yağın bozulması için kapak contasından falan su girmeli ya da bir yerden yakıt karışmış olmalı. Bunlar olmamışsa yağın kalitesi nasıl bozulur anlamadım. Aslında biraz uğraşmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Yağı değiştirirken biraz numune alıp inceleteceğim deseydiniz belki yola gelirlerdi.

Binlerce yıl toprağın altında bozulmayan petrol ürününün bir yılda bozulazacağına ihtimal vermiyorum doğrusu.

Tekrardan geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
1 saat önce, Fikret Ö. yazdı:

Aslında yağın kalitesinin bozulma olayına takıldım ben. Yağın bozulması için kapak contasından falan su girmeli ya da bir yerden yakıt karışmış olmalı. Bunlar olmamışsa yağın kalitesi nasıl bozulur anlamadım. Aslında biraz uğraşmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Yağı değiştirirken biraz numune alıp inceleteceğim deseydiniz belki yola gelirlerdi.

Binlerce yıl toprağın altında bozulmayan petrol ürününün bir yılda bozulazacağına ihtimal vermiyorum doğrusu.

Tekrardan geçmiş olsun.

DPF rejenerasyonu için enjektörlerden fazlaca verilen mazot yanma odasında yanmadan yağa karışıyor diye biliyorum. Mazot yağ kalitesini bozuyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
21 dakika önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

Mazot ile yağın yollarının kesişmesi için bir yerde kaçak olması gerekmiyor mu? Güncel motor tasarımlarında kaçırdığım bir detay mı var acaba?

"Bazı araçlarda rejenerasyon anında enjektörlerden çıkan fazla mazot piston tepesinden yağ karteline sızar." Böyle bir bilgi buldum. Aynı mekanizmayı daha önce de okumuştum. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Öncelikle araç bakımını standart kaliteli parça ve düzgün işçilik ile yaptırırsanız aracın garantisi bozulmaz hocam. Serviste yaptırmak zorunda değilsiniz tabi problem çıkma durumunda bunu kullanmaya çalışırlar orası ayrı.

Yağın mazota karışması ilginç geldi bana, yani aracı zorlarsak yine karışma durumu mu var acaba?

Pes etmeyin hakem heyeti ile yola devam edin derim ama elinizde işleme dair belge olmalı. 

Sıfır aldığım aracımın aküsü bozulmuştu değiştirdiler sonra lastikler bekletmeden düzleşmişti değiştirdiler tabi bu süreçler ve benim ısrarım sonucunda. Ancak 3-4 bin TL için gerekmez bir daha olursa uğraşırım derseniz tabi o da sizin kararınız olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
22 saat önce, Tuğra Yanık yazdı:

DPF rejenerasyonu için enjektörlerden fazlaca verilen mazot yanma odasında yanmadan yağa karışıyor diye biliyorum. Mazot yağ kalitesini bozuyor. 

Tuğra hocam bu bilgi doğruysa dizel araçlar için büyük sıkıntı olmaz mı? Bazen çoğu zaman şehiriçi kullanıyoruz araçları. O zaman üretim hatasına bile girebilir diye düşünüyorum. Çoğu araçta yağ kalitesini ölçecek sensör olduğunu sanmıyorum doğrusu. Yağın bozulduğunu anlamadan kullanıyoruzdur belki de.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.