Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Motor yağını yakın zamanda değiştirin

Burak Gazioğlu

Soru

Arkadaşlar merhaba. 2023 model sw active Focus 1.5 ecoblue dizel sahibiyim.

Aracım şuan 5.400 kmde ve 15.01.2024 trafiğe çıkışlı "motor yağını yakın zamanda değiştirin" uyarısı verdi. Servisten randevu aldım ve servise gittim 3 saat serviste bekledim ve bana söylenen "yağınız bozulmuş garantiye gönderdik ancak onaylanmadı 3.557 tl ücret çıkıyor sade yağ değişimi filtre yok" dediler bnde aracımin daha 5 aylık ve 5400 kmde olduğunu normal bakımın 15.000 yada 1 yıl olduğunu böyle birşeyin garantiye girmesi gerektiğini dile getirdim. Onlarda "aracı şehiriçi ve düşük devirde kullandığımı bi yüzden partikülün dolduğunu ve yağa mazot karıştığı için yağda artış ve yağ kalitesinin bozulmuş olduğunu" söylediler. Bnde devamli aracı şehirdışinda kullanamayacağımi 1000 km şehir dışı kullanimim olduğunu, şehiriçi aralıklarla spor modda kullandığımı ve egzoz filtresi aşırı yüklendi uyarısı verdiğinde ben aracımı L konumuna alıp 3 bin devire sabitleyip temizlik işlemi bitene kadar çevre yolunda kullandığımi belirttim ancak "kullanıcı hatası olduğu için garanti karşılamıyor" dediler. Bnde müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım ve kayıt oluşturdum talebimi tekrar değerlendirmeye alacaklarını söylediler ve size dönüş yapılacak dediler. 

Böyle bir durum yaşayan oldu mu? varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim, yada verilecek tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0
28.05.2024 - 13:30 tarihinde, Tuğra Yanık yazdı:

Sizdeki araçlar 6,2 litre yağ alıyor. Benim aldığım Liqui Moly Top Tec 6610 5 litresi 2250 TL civarında. 6,2 litre için servisin 3500 TL fiyatı çok yüksek değil. Sadece Opet 0w20 yağ kullanıyorlarsa ben o yağı beğenmiyorum.

Aynen opet kullanıyorlar

28.05.2024 - 18:27 tarihinde, Fikret Ö. yazdı:

Aslında yağın kalitesinin bozulma olayına takıldım ben. Yağın bozulması için kapak contasından falan su girmeli ya da bir yerden yakıt karışmış olmalı. Bunlar olmamışsa yağın kalitesi nasıl bozulur anlamadım. Aslında biraz uğraşmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Yağı değiştirirken biraz numune alıp inceleteceğim deseydiniz belki yola gelirlerdi.

Binlerce yıl toprağın altında bozulmayan petrol ürününün bir yılda bozulazacağına ihtimal vermiyorum doğrusu.

Tekrardan geçmiş olsun.

Sağolun şimdi yağın bozulma durumu şöyle: partikül filtresi şehiriçi uzun kullanımda sık doluyor ve siz temizlik esnasında aracı istop ederseniz partikül temizliği için depodan mazot çekiyormuş ve siz aracı istop ettiğinizde bu mazot kartele iniyormuş ordanda yağa karışip yağın kalitesini bozuyormuş bu yüzden kullanıcı hatası diyip garantiye sokmuyorlar. Ben birkaç defa işim acilken temizlik esnasında aracı istop etmek durumunda kaldım ama bu kadar hassas olacağını hiç düşünmedim bnce ford grubunun bu temizlik sistemi düzgün çalışmıyor. Daha öncede dizel kullandım 2018 octavia 1.6 tdi, ondada yarım bıraktığım oldu hiç sıkıntı yaşamadım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
30 dakika önce, Burak Gazioğlu yazdı:

temizlik esnasında aracı istop ederseniz partikül temizliği için depodan mazot çekiyormuş ve siz aracı istop ettiğinizde bu mazot kartele iniyormuş ordanda yağa karışip yağın kalitesini bozuyormuş bu yüzden kullanıcı hatası diyip garantiye sokmuyorlar.

kullanim klavuzunda veya ekranda bu yonde bir uyari yoksa benim asla kabul etmeyecegim bir gerekce olurdu bu. 

araba mi beni kullanacak ben mi arabayi kullanacagim?

stop etmemesi gerekiyorsa etmesin, bana ne?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
12 saat önce, Ozan Kar yazdı:

kullanim klavuzunda veya ekranda bu yonde bir uyari yoksa benim asla kabul etmeyecegim bir gerekce olurdu bu. 

Ne kadar kabul etmesekte malesef yapacak bişey yok adamlar yolunu bulmuş

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
12 saat önce, Ozan Kar yazdı:

kesinlikle öyle. ne zaman temizliği bitireceğini bilemeyiz ki. işi bitince kapatsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
25.05.2024 - 21:44 tarihinde, Burak Gazioğlu yazdı:

Arkadaşlar merhaba. 2023 model sw active Focus 1.5 ecoblue dizel sahibiyim.

Aracım şuan 5.400 kmde ve 15.01.2024 trafiğe çıkışlı "motor yağını yakın zamanda değiştirin" uyarısı verdi. Servisten randevu aldım ve servise gittim 3 saat serviste bekledim ve bana söylenen "yağınız bozulmuş garantiye gönderdik ancak onaylanmadı 3.557 tl ücret çıkıyor sade yağ değişimi filtre yok" dediler bnde aracımin daha 5 aylık ve 5400 kmde olduğunu normal bakımın 15.000 yada 1 yıl olduğunu böyle birşeyin garantiye girmesi gerektiğini dile getirdim. Onlarda "aracı şehiriçi ve düşük devirde kullandığımı bi yüzden partikülün dolduğunu ve yağa mazot karıştığı için yağda artış ve yağ kalitesinin bozulmuş olduğunu" söylediler. Bnde devamli aracı şehirdışinda kullanamayacağımi 1000 km şehir dışı kullanimim olduğunu, şehiriçi aralıklarla spor modda kullandığımı ve egzoz filtresi aşırı yüklendi uyarısı verdiğinde ben aracımı L konumuna alıp 3 bin devire sabitleyip temizlik işlemi bitene kadar çevre yolunda kullandığımi belirttim ancak "kullanıcı hatası olduğu için garanti karşılamıyor" dediler. Bnde müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım ve kayıt oluşturdum talebimi tekrar değerlendirmeye alacaklarını söylediler ve size dönüş yapılacak dediler. 

Böyle bir durum yaşayan oldu mu? varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim, yada verilecek tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.

Merhaba; Benim aracımda 2024 Focus Active fakat 2023 üretimli araç bir araç, 26 Nisan 2024 trafik çıkışlıdır. Şu an 7600 km de fakat yağ oranı %12 gösteriyor. Henüz servise gitmedim ama aldığım Otokoç servisini aradım ve bir bayan ile görüştüm. 

Aracınızı 6 ay önce sıfır aldınız fakat araç 2023 üretim olduğu için üretim tarihindeki değerler girilmiş olabileceğinden fiziken yağ problemi olmaması gerekiyor ki aracı teslim etmeden kontrolleri de yapılmakta ayrıca satış sonrası araç teslim edilmeden önce de bu tip verilerin güncellenmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor dedi. Yine de servise gelip göstermeniz gerekir diye cevap verdi. 

Dizel ve sıfır araç alıyoruz fakat ben aracı şehir içinde sık kullanıyorum şehir dışına da çıktığım oldu. Partikül vs problemlerin olmaması için ben sürekli araçla şehir dışına çıkamamki :

haftaya servise göstereceğim, bakalım ne dicekler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
7 saat önce, Fırat K. yazdı:

Merhaba; Benim aracımda 2024 Focus Active fakat 2023 üretimli araç bir araç, 26 Nisan 2024 trafik çıkışlıdır. Şu an 7600 km de fakat yağ oranı %12 gösteriyor. Henüz servise gitmedim ama aldığım Otokoç servisini aradım ve bir bayan ile görüştüm. 

Aracınızı 6 ay önce sıfır aldınız fakat araç 2023 üretim olduğu için üretim tarihindeki değerler girilmiş olabileceğinden fiziken yağ problemi olmaması gerekiyor ki aracı teslim etmeden kontrolleri de yapılmakta ayrıca satış sonrası araç teslim edilmeden önce de bu tip verilerin güncellenmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor dedi. Yine de servise gelip göstermeniz gerekir diye cevap verdi. 

Dizel ve sıfır araç alıyoruz fakat ben aracı şehir içinde sık kullanıyorum şehir dışına da çıktığım oldu. Partikül vs problemlerin olmaması için ben sürekli araçla şehir dışına çıkamamki :

haftaya servise göstereceğim, bakalım ne dicekler.

genel kanı aracı eco modda kullanmayın.. manuelse aracı biraz devirli kullanın.. kılavuzu okursanız; yanılmıyorsam öyle fazla uğraşmak gerekmiyor dpf temizliği için. talimat yazıyor..

üretim değeri falan faso fiso. motorun yanında yağ kalitesini ölçen siyah yumruk kadar bir parça var.

benim 1.0 ağustos 10 gibi bakım gördü.. 3.500 km falan yaptı 90 a düştü.. hadi dizel de düşsün 80 e.. 10 a düşene kadar 20 bin yapmalı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Arkadaşlar fazla kafa yorulacak bir şey değil. Verin mahkemeye gitsin. Araba bu, yok efendim sürekli şehiriçinde kullanmayacakmış da, arabayı stop edince mazot akıyormuş da bilmem ne. Ona göre tasarlasaymış madem. Saçmalık bunlar. Eğer bu zırvalarda ısrarcılarsa, antetli kağıda yazılı olarak versinler, sizde üşenmeyin mahkemeye verin. 1.5-2 milyon para verip şehiriçinde kullanmamak ne demek ya hu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
16 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Arkadaşlar fazla kafa yorulacak bir şey değil. Verin mahkemeye gitsin. Araba bu, yok efendim sürekli şehiriçinde kullanmayacakmış da, arabayı stop edince mazot akıyormuş da bilmem ne. Ona göre tasarlasaymış madem. Saçmalık bunlar. Eğer bu zırvalarda ısrarcılarsa, antetli kağıda yazılı olarak versinler, sizde üşenmeyin mahkemeye verin. 1.5-2 milyon para verip şehiriçinde kullanmamak ne demek ya hu?

mahkeme sonucunda suçlu olmakta var? zerre kadar inancım yok mahkemenin beni haklı bulacağına.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Just now, Ali Gök said:

mahkeme sonucunda suçlu olmakta var? zerre kadar inancım yok mahkemenin beni haklı bulacağına.

Neyle suçlayacak? Şehirdışına çıkmamakla mı? Zaten o iş muhtemelen mahkemeye bile uzamaz arabulucuda biter. Hiçbir şirket 3-5bin lira için marka değerini zedelemeye varabilecek bir salaklık yapmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
17 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

genel kanı aracı eco modda kullanmayın.. manuelse aracı biraz devirli kullanın.. kılavuzu okursanız; yanılmıyorsam öyle fazla uğraşmak gerekmiyor dpf temizliği için. talimat yazıyor..

üretim değeri falan faso fiso. motorun yanında yağ kalitesini ölçen siyah yumruk kadar bir parça var.

benim 1.0 ağustos 10 gibi bakım gördü.. 3.500 km falan yaptı 90 a düştü.. hadi dizel de düşsün 80 e.. 10 a düşene kadar 20 bin yapmalı

Teşekkür ederim; aracım otomatik ama normal modda kullanıyorum. Arada DFS için hız vs otobana çıkıp yapıyorım düzeliyor. Bu yağ olayı bu teknolojik zamanda sıkıntılı ve saçma bir durum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.