Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

ODMD Satış Rakamları Ocak - Haziran 2024


Önerilen Mesajlar

Ekonomik kriz var deniliyor, ancak pek otomobil satışlarını etkilemiş görünmüyor.

ODMD verileri dikkate alınacak olursa geçen yıla göre benzer durumda satışlar, ancak sırlamalarda bazı değişiklikler var.

Önce rakamları görelim, sonra sohbet edelim.

 

image.png

 

Liderlikte sürpriz yok, genellikle Fiat ile Renault arasında değişir, Bu yılın ilk ayını Renault önde kapatmış. 

VW geçen seneki üçüncülüğünü bu yıl Chery'e kaptırmış, Chery benim için kapalı kutu, daha doğrusu fazla Çin işi geldiğinde ilgilenmedim demek daha doğru olur. Antalya'da da pek rastlamıyorum, bu nedenle şaşırdım gerçekten.

Chery'nin satış patlaması yaptığına kuşku yok, ama VW'yi geçmesinin nedeni VW'nin tedarik sorunları mıdır bilemedim.

Hyundai ve Toyota'da belirgin bir değişiklik yok, Peugeot ve Citroen de iyi gidiyor, ancak Opel'de dramatik bir düşüş var. Aslında Stellantis grubu olarak rekabetçi fiyatlarla gidiyorlar, ürün başarısının yanında sanırım bu da bir etken ama Opel'i anlamakta zorlandım.

Honda biraz yukarı doğru kıpırdanmış, Ford her zamanki gibi binekte sürünüyor ve TOGG ne ürettiyse kolayca satıyor görünüyor. 

Düşüncelerinizi paylaşın lütfen.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Cem Boneval, başlığı ODMD Satış Rakamları Ocak - Haziran 2024 olarak değiştirdi

Opel'in de fiyatları oldukça rekabetli. Özellikle araçlarına koydukları standart donanımlar düşünüldüğünde. Ama benzer grupta olan Citroen'in fiyatları daha da düşük olabiliyor. Hala uygun fiyattan 2023 model araçlar var ellerinde satmaya çalıştıkları. 1-2 ay öncesine kadar makul dolulukta 2023 model c3 aircross'ları 1 milyon liranın altında bile satabiliyorlardı. Grup içindeki dağılımı biraz da bu etkiledi.

 

Ford bana kalırsa yine iyi bile satmış. Güncel Focus'un ekmeğini yiyor. Ama Focus'un üretimi durunca dibi bulacaktır en azından binekte. Kimse gidip bu paralar ne Kuga ne Puma almaz. Alan da ancak hastaları olur.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cherry fiyat/fayda oranında açık ara iyi. İstanbul da da çok var. Bi cherryler bir de togg lar bolca var. Cherry'nin biraz fazla yakması dışında öyle ciddi sıkıntısı olan bir araç da değil. VW bence tasarım anlamında geri gidiyor. Özellikle tiguanı çok garipsedim. Aks aralığını aynı tutarken aracı uzatmışlar. R-line, biraz basık da olduğundan tıpkı station wagon gibi durmuş yandan bakınca. Fiyatları da çok yukarılara çıkardılar. Passat sedan olmaması, golf'ün tipsizliği derken düşüş kaçınılmazdı. Opelin fiyatları biraz yukarıya çıktı gibi. Ama ucuz iken de çok satamıyordu. Kalite sorunu çok dedikosu çok var. Ford'un benzinde verimli otomatik vitesten yoksun olması iyi değil. Klasik Amerikan firması tadında, hep geç kalıyorlar. Dizellerinde adblue deposunun küçük olması ve bolca kalite sorunundan ötürü iyi izlenimler bırakamadılar. Biraz da otosan kendi ürettiği modellere ağırlık veriyor gibi.

 

Tek tek listeye baktığımda, peugeot 2008 kendi sınıfında yine üst sıralarda (cherry yi saymazsak), en azından bizim seçim doğru gibi 🙂 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilk iki değişmiyor genelde. modelleri tam ülkemize göre. ford iyi satmış bundan en büyük etken puma diye düşünüyorum. çevremde ne focus var ne de kuga. (dizelde herkes bıkmış bende dahil bıktım egsoz dolu uyarısından 1900 km uyarı vermeye başladı) suv trendini kaçıranların satış rakamları belli bir seviyede kalacak gibi görünüyor. çevremdeki herkes keşke SUV alsaydın diyor markasına bakmadan. VW birbirinin aynısı gibi SUV larla toparlamaya çalışıyor gibi ama fiyat yüksek. cherry omoda serisinin tasarımı iğrenç geliyor ama tiggo serisi gayet albenisi var. fiyatı da uygun olunca mantıklı geliyor. nissan çok gerilerde kalmı ilginç.

gerçekten garip 2000 den fazla lüks araç satılmış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 hafta önce biladerle gezdik.

şu anda otomatik araç alacak olsam performans istersem citroen e, normal dersem toyota ya yönelirim fiyat-performans bakımından. 1.300-1.400 bandıdalar ve yeni şartname ile gelen güvenlik donanımlarını karşılıyorlar. bu dediklerim orta donanım bayağı dolular yani.

manuel artık kalmadı gibi, son demlerinde birisini ben aldım sanırım. ford otomatikler pahalı geliyor millete.

cherry çok yollarda. ş.içi 9 lt belki ama aradaki 500 bini yakıta verir millet neden avrupalı alsın, hele bir de kredi çekecekse.

kredi maliyetleri çok yüksek. f3 de 0.8 le çekmiştim.. yenisinde eylül 2023 2.8 ve bu oranı sadece devlet bankaları veriyordu. şu an devlet 4 ü geçti, almasın millet diyor. enflasyonla mücadele ediyorlar 🙂 özellerde sanırım 3..5-4 arası..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.