Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

2023 Focus 1.5 Dizel Yığılma Sorunu

Yusuf Taşdemir

Soru

Merhabalar, benim aracımda şanzımanla alakalı bir şikayetim var ama doğrumu yanlış mı bilmiyorum. Aracım vites geçişlerinde çok fazla sallıyor, bazen sanki arkadan birisi vurmuş gibi sallıyor. Yolda giderken, özellikle dur kalk giderken gazdan ayağınızı çekiyorsunuz hemen boşa yada bir sonraki vitese atıyor, daha sonra gaza basınca tabi bu hemen hemen her gaza basışta oluyor önce yığılıyor sonra bir vites düşürüyor ve devam ediyor, bunu İstanbul trafiğinde düşünün birde.

Servise götürdüm baktılar normal dediler, araçta bir sorun olmadığını söylediler, bu şanzımanlar bu şekildeymiş. Belki de ben evham yapıyorum daha önceki kullandığım araç DCT şanzımandı belki ondan olabilir.

Aranızda bu arabadan olan kullanan varsa, söyleyebilir mi bu araçlar gerçekten böylemi yoksa benim aracımda mı bir sorun var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

kararsız gaza basışlarda vitesi geç attığı oluyor ya da tırın arkasından giderken bir anda sollamaya geçtiğinizde gaza yüklenince vitesi geç atıyor. hissettiriyor ancak daha sonra gaza basmaya devam ettiğimizde düzenli olarak vites atıyor. 3000 deviri görüyor bu durumda. bazen ne zaman vites atacak neden bağırıyor araba dediğim oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Kullanım alışkanlıklarınıza göre zamanla vites değiştirme davranışları şekillenecektir. Kullanıcının da gaz pedalına alışması lazım tabi. Örneğin Ali beyin söylediği durumda, şöyle düşünelim. Siz %20 gaz giderken, birden sollamaya çıkıp ya da dik bir rampaya gelip %60 basıyorsunuz, araç diyor ki buna güç lazım en iyisi ben devir yükselteyim, vites değiştirmiyor. Ne zaman ki pedaldaki baskı azalıyor, bu sefer vites arttırıp devir düşürüyor. Ya da tam tersi %40 gaz giderken, yokuş aşağı bir yola geldiniz ayağınızı lönk diye pedaldan çekerseniz, apar topar vites düşürüp yığılıyor.

Özetle gaz pedalına ne kadar nazik davranırsanız o kadar pürüzsüz geçişler sağlarsınız. Ama hiçbir zaman çift kavrama kadar kusursuz olmayacak.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
14.08.2024 - 17:10 tarihinde, Yakup Ç. A. yazdı:

Bir de gelin birlikte sürelim benimkiyle kıyaslarız 😄 Hangi semt?

Ümraniye

15.08.2024 - 02:00 tarihinde, Semih O. yazdı:

Kullanım alışkanlıklarınıza göre zamanla vites değiştirme davranışları şekillenecektir. Kullanıcının da gaz pedalına alışması lazım tabi. Örneğin Ali beyin söylediği durumda, şöyle düşünelim. Siz %20 gaz giderken, birden sollamaya çıkıp ya da dik bir rampaya gelip %60 basıyorsunuz, araç diyor ki buna güç lazım en iyisi ben devir yükselteyim, vites değiştirmiyor. Ne zaman ki pedaldaki baskı azalıyor, bu sefer vites arttırıp devir düşürüyor. Ya da tam tersi %40 gaz giderken, yokuş aşağı bir yola geldiniz ayağınızı lönk diye pedaldan çekerseniz, apar topar vites düşürüp yığılıyor.

Özetle gaz pedalına ne kadar nazik davranırsanız o kadar pürüzsüz geçişler sağlarsınız. Ama hiçbir zaman çift kavrama kadar kusursuz olmayacak.

Aracım 10.000 km de artık alışmışımdır diye düşünüyorum. Şöyle söyleyeyim, tam otomatik Honda kullandım, gene Ford powershift kullandım, EDC şanzıman kullandım, DCT şanzıman kullandım bu kadar kötü bir otomatik şanzıman görmedim.

Gaz pedalına nasıl basarsanız basın kendi istemediği sürece hiç bir aksiyon yapmıyor, araç size hükmediyor, siz araca hükmedemiyorsunuz.

Hele ki dur kalklı trafikte tam bir rezalet, arabayı sallamak nedir ya, sanki manuel arabada 2.viteste olması gerekirken 3. vitese atarsınız devir düşük olduğu için araba sallar ya aynen bu şekilde yapıyor. 

Trafikte kullanırken genelde 1200 d/d larda duruyor araba gazdan ayağınızı çekince, gaza yavaşca basınca araba bekliyor bekliyor sonra az daha basıyorsunuz hızlanmaya başlıyor sanki turboyu geç açıyor gibi. Gaza biraz sert basarsanız hızlanmak ister gibi bu seferde arabayı yığıyor daha sonra vites atıyor ama bu süre çok fazla.

Bir de bu video var, size de bu şekilde oluyor mu?

Yakıt tüketimi arttığında gaza basmıyorum, kendi kendine artıyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.