Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus MK4 SW Şanzıman Revizyonu Hk.

Önerilen Mesajlar

Merhabalar;

Forumda ilk postum olacak hatalarım olursa da lütfen kusuruma bakmayın.  7 yıldır focus modelleri kullanıyorum ve şu an 2021 Ocak ayından itibaren Focus 4 SW dizel otomatik araç kullanıyorum. Aracım 2020 model sıfır kmden beri şu an 168000km oldu ve 150000kmye kadar tüm bakımlarına yetkili servise gitti. 135000de ağır bakımı yapıldı. 165000 bakımında aracın altında şanzıman bölgesinde yağ tespit etmemiz sebebiyle de şanzıman sökülüp Ford Otosan İstanbulda şanzıman revizyonu yapıldı. Aslında şikayetim de yoktu ancak yağ kaçağı tespit edince de inceleme gereksinimi duydular. Şanzıman bakımı öncesi 80km/h ECO modda hız sabitleyicili kullanımda sürekli devir dalgalanması oluşuyordu. Yoğun trafikte şanzımanın ısındığını hissedip kararsızlaştığını buna ilaveten de sabah ilk çalıştırmalarda sarsıntılı geçişler görüyordum. Tabi bu şikayetlerimi de ilettim ve sonucunda şanzıman revizyonu yapıldı. Belki de yıl ve kmden dolayı garanti dışı olmasaydı şanzıman değişimi bile olabilirdi. Şanzıman revizyonundan sonra eskisi gibi devir dalgalanmalarının olmadığı ipeksi kararlı sürüşe sahip olduk. Revizyon sırasında yağ ve yağ soğutucusu değişmiş yağın geldiği nokta olarak krank keçesi olduğu tespit edildi ve onlar da yenilendi. Yüksek kmye bağlı olarak sorunun oluştuğu iletildi. Bu kmye kadar çok şükür hiçbir hasar meydana gelmediği için ve bozulan parçalar da olmadığı için planlı servisler haricinde servise hiç uğramadım far ampulleri dahil hiçbirşeyini değiştirmedim. 165000 bakımında start stopun uzun yolculuklar sonucunda devreye girmemesi sorununu da ilettiğimde akü değişimi yaptırdım ve herşey ilk günkü gibi oldu. Bu kmde bu kadar sorunsuz aracı kullanmak açıkçası kalite ve sağlamlık seviyesinde japonları yakaladığı hissini uyandırdı. 

Şanzıman konusunda da bahsettiğim gibi araç altında yağ görmemiş olsaydık belki revizyon olmayacaktı ve devir dalgalanması, yoğun trafikte kararsızlaşma sorunları çözüme kavuştu. Aynı sorunları yaşayan veya ileriki kmlerde karşılaşacak arkadaşlara faydalı olması adına paylaşmak istedim.

İyi forumlar dilerim

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Barış Kazak yazdı:

çözüme kavuştu

Sorunun çözüme kavuşması sevindirici, detaylı yazım için de teşekkürler.

Daha önce bu konu konuşuldu forumda, şanzıman yağını hiç değiştirdiniz mi? Değişim sonrası şanzıman titreme vs ortadan kalkıyor.

Servisler bu konuda bilgili değildi, sonradan şanzıman yağ değişimi prosedürü uygulamaya başlandı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zamanında defaatle sormama rağmen şanzıman yağını bir türlü değiştirtememiştim. Her sorduğum servis bakım istemeyen şanzıman tipi olduğu yağın ömürlük olduğu yönünde dönüş yaptı. Bu vesileyle o da yenilendi. Titreme sorunum yoktu sadece bahsettiğim hız sabitleyici kullanımında devir dengesizliği , sabah sarsıntılı geçişler ve ilaveten çok yoğun trafikte kararsızlık durumları vardı. Onların tamamı çözüldü. İpeksi kullanıma, performanslı kullanımda hızlı geçişlere ani hızlanmada ani tepkilere geri döndük çok şükür. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değerli paylaşım için çok teşekkürler.. Yağ değişimi olmamasına rağmen şanzımanı 165k km ciddi bir sorun yaşamadan kullanmanız aynı zamanda bu periyotta aracın ampul değişimi dahil servis müdahalesine ihtiyaç duymaması çok sevindirici..🙏

Revizyon için ne kadar ödediniz. Detay bilgi paylaşabilir misiniz revizyona dair.

Erdem Ay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar

Bir önceki aracımız 2017 Focus 1,5tdci powershift SW idi. O araçta da 155000kmden sonra bu araçla değiştirmiştik. Onda da planlanan bakımlar harici bir sorun yaşamadım. Ancak tabi bu sonuçları elde ederken hiçbir şekilde hiçbir kazaya karışmadım 🧿🧿🧿. Fiyatlamalara gelince KDV hariç 9150 işçilik 46720 parça olmak üzere 55870 toplama 11631 indirim yapıldı. KDV dahil toplam 53086tl ödeme yaptık. Önceki bakımlarda yine aynı şekilde hız sabitleyici kullanımda devir dalgalanmasına hız sabitleyici kaynaklı olduğu cevabını vermişlerdi öncesi ve sonrasını yeri geldikçe servislere ileteceğim. Öncesi ve sonrası için video ekledim. Devir saatinde aradaki farkı görebilirsiniz. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.