Ethem Yüce Oluşturma zamanı: Ağustos 23 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ağustos 23 Arkadaşlar merhaba, araçta viraja girince yanal yatmayı önlemek için ne gibi geliştirmeler yapılabilir? Yanal yatmayı ne azaltır? Mesela büyük jant takmak mı, yayları değiştirmek mi veya spacer tarzı modifiyelerden hangisi yatmayı azaltır? İnternette araştırdım ama pek birşey bulamadım, eminim burada cevabı bilen arkadaşlar vardır cevaplarınızı merak ediyorum. Herkese iyi günler, kazasız sürüşler. Not; Aracım Focus 3 hb ve viraj kabiliyetinden gayet memnunum ama önceki araçlarımda böyle değildi ve sebebini merak ettim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erdem Ay Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 Focus 3.5 kullandım. Pek yatan araçlar değildir normalde. Yol tutuşu ile ünlü arabalardır. Süspansiyon sistemini kontrol ettirin; yaylarda, amortisörlerde, denge çubuğunda, z rotlarda sorun yoksa aracın normal halidir. Söz konusu parçalar normalse, aracı çok kurcalamadan yapılacak ilk iyileştirme daha büyük jant daha dar yanaklı lastik ile yanal esnemeyi biraz azaltabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 Önce klasik cevabı vereyim, viraja yavaş girin 🙂 Şaka bir yana, ağırlık merkezini düşürmek ve süspansiyonu sertleştirmek gerek. Yani daha kısa yay, sert amortisör ve ince yanaklı ve geniş tabanlı (dışa doğru) lastikler lazım. Stok araçla yapılabilecek olan bunlar aklıma geliyor. Daha marjinal çözümler de duyuyoruz ama öncelikle kolay olanlar bunlar bence. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cenk Demirel Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 3,5'luk vogtland ve eibach gibi spor yaylar işinizi yeterince görür. 55 yanaklı lastiklerle kullanıyorsanız daha ince yanaklı lastiklere sahip 17 inç jant seçeneğini de daha sonra deneyebilirsiniz. Ama yay değişimi muhtemelen daha etkili ve daha az maliyetli olacaktır öncelik olarak. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 23 4 çeker subaru impreza ya binmeniz lazım 🙂 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ethem Yüce Yanıtlama zamanı: Ağustos 24 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 24 5 saat önce, Mehmet Demir yazdı: 4 çeker subaru impreza ya binmeniz lazım 🙂 İnşaallah 🤲🏻😅 5 saat önce, Cenk Demirel yazdı: 3,5'luk vogtland ve eibach gibi spor yaylar işinizi yeterince görür. 55 yanaklı lastiklerle kullanıyorsanız daha ince yanaklı lastiklere sahip 17 inç jant seçeneğini de daha sonra deneyebilirsiniz. Ama yay değişimi muhtemelen daha etkili ve daha az maliyetli olacaktır öncelik olarak. Yay maliyeti ne kadar acaba internetten bi araştırayım 5 saat önce, Murat Kav. yazdı: Önce klasik cevabı vereyim, viraja yavaş girin 🙂 Şaka bir yana, ağırlık merkezini düşürmek ve süspansiyonu sertleştirmek gerek. Yani daha kısa yay, sert amortisör ve ince yanaklı ve geniş tabanlı (dışa doğru) lastikler lazım. Stok araçla yapılabilecek olan bunlar aklıma geliyor. Daha marjinal çözümler de duyuyoruz ama öncelikle kolay olanlar bunlar bence. Cevabınız için teşekkür ederim 🙏🏻 6 saat önce, Erdem Ay yazdı: Focus 3.5 kullandım. Pek yatan araçlar değildir normalde. Yol tutuşu ile ünlü arabalardır. Süspansiyon sistemini kontrol ettirin; yaylarda, amortisörlerde, denge çubuğunda, z rotlarda sorun yoksa aracın normal halidir. Söz konusu parçalar normalse, aracı çok kurcalamadan yapılacak ilk iyileştirme daha büyük jant daha dar yanaklı lastik ile yanal esnemeyi biraz azaltabilirsiniz. Cevabınız için teşekkür ederim 🙏🏻 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cenk Demirel Yanıtlama zamanı: Ağustos 24 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 24 10 saat önce, Ethem Yüce yazdı: Yay maliyeti ne kadar acaba internetten bi araştırayım İnternetten fiyatlara bakın ama her yerden almayın. Mümkünse kendi sitelerinden almaya çalışın çünkü sahteleri dolanıyor piyasada özellikle eibach yaylarin daha çok oluyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ethem Yüce Yanıtlama zamanı: Ağustos 24 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 24 16 dakika önce, Cenk Demirel yazdı: İnternetten fiyatlara bakın ama her yerden almayın. Mümkünse kendi sitelerinden almaya çalışın çünkü sahteleri dolanıyor piyasada özellikle eibach yaylarin daha çok oluyor. Anladım hocam, teşekkür ederim 🙏🏻 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap