Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Partikül temizliği

Ahmet Ksr

Soru

Önerilen Mesajlar

• 0
47 dakika önce, Ahmet Ksr yazdı:

Yani hızı 48'e sabitleyip 20 dakika sürüşe devam edecez. Bu arada araç kendi vitesini ve devir aralığını kendisi ayarlayacağı için düşük devirde gidecektir. Buna rağmen kurum yakar mı? 

spor moda alıp vitesi siz seçeceksiniz illa 48 de gidicem diye uğraşmayın 3. vites 3000 devir de sabit 20 dk kullanırsanız yakar, geçen yıl sezon sonu Bodrum trafiği dur kalk partikülüm sürekli çalışmaya başlamıştı sırf bu yüzden söke ovasında partikül yakmaya gittim sonuç cihaza bağladığımızda %5 di bilgisayarla yeniden başlattık doluluk %0 dı kışı rahat geçirdim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
27.08.2024 - 15:28 tarihinde, Adem Kazıl yazdı:

spor moda alıp vitesi siz seçeceksiniz illa 48 de gidicem diye uğraşmayın 3. vites 3000 devir de sabit 20 dk kullanırsanız yakar,

konu üzerinden baya geçmiş ama dün başıma geldi. "Ekzoz filtresi dolu aracı sürün" buna benzer bir uyarı verdi. 8AT tam otomatik viteslerde ortadaki "L" vites konumu kurum yakmak için ideal oluyor. iş ile ev arası 18 km. Yaklaşık 10 km "L" vitesle 60-70 km/s hızda 3000 devirde sürdüm. Temizleme işlemi bitti şeklinde uyarı verip kapandı ekran. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
10 dakika önce, suat coşkun yazdı:

2019 kuga da uyarı veriyor mu? Geçen hafta bende yeni havaalanı yolunda temizlik yaptım. Hanım ve kız kullanıyor, sürekli kısa mesafe ve yoğun trafik..

abi bizim 1.5 tdci ler uyarmıyor ışıklarda durunca veya park ederken devirden anlaşılıyor 1000 devirde falan oluyor dpf yakarken, gerçi ben arabının gidişindende anlıyorum dpf yaktığını dizel focuslarla 10. yıl.

Bir saat önce, Orhan B. yazdı:

konu üzerinden baya geçmiş ama dün başıma geldi. "Ekzoz filtresi dolu aracı sürün" buna benzer bir uyarı verdi. 8AT tam otomatik viteslerde ortadaki "L" vites konumu kurum yakmak için ideal oluyor. iş ile ev arası 18 km. Yaklaşık 10 km "L" vitesle 60-70 km/s hızda 3000 devirde sürdüm. Temizleme işlemi bitti şeklinde uyarı verip kapandı ekran. 

salı günü Bodrum İzmir Bodrum seyehatim oldu dönüşte söke ovasında 4. vites 3 bin devir epey kullandım, perşembe günüde tüvtürk muayenesi vardı millet 3 kere tam gaza basarken bana 5 kere bastırdı sonuş değerler 0 çıktı dpf nin temiz olmasıyla ilgili bi durum galiba.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
25 dakika önce, suat coşkun yazdı:

2019 kuga da uyarı veriyor mu? Geçen hafta bende yeni havaalanı yolunda temizlik yaptım. Hanım ve kız kullanıyor, sürekli kısa mesafe ve yoğun trafik..

Ben de tam bunu soracaktım. 2018 Kuga hiç uyarı vermedi diye. @Gürkan Çakıroğlu hoca cevaplamış teşekkürler.

Zaten ara sıra kendim 3000 devirde 20 30 dakika sürüyordum. Onun için uyarı vermiyor sanıyordum. 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
27 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Vermez

19 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

focuslarla 10. yıl.

Bende tecrübeliyim bu konuda. C Max te dikkatli kullanımdan dolayı hiç sıkıntı yaşamamıştım..Kuga ya da o şekilde davranacağız..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

48km/h değerinin altında SPOR modda mesela 30km/h ile 2.000 devirle sabit hızda bu dpf temizliğini yapmıyor mu, yazılımsal olarak 48km/h  ın üzerinde mi sistem dpf temizliğini başlatılıyor?

27.08.2024 - 14:18 tarihinde, Ahmet Ksr yazdı:

Yani hızı 48'e sabitleyip 20 dakika sürüşe devam edecez. Bu arada araç kendi vitesini ve devir aralığını kendisi ayarlayacağı için düşük devirde gidecektir. Buna rağmen kurum yakar mı? 

Yetkili serviste bu işlemi yapılırken bakım alanına girdim arabamı bilgisayara bağlayıp sabit 2.000 devirde bekletiliyorlardı. Araştırmalarımda dpf temizliğinde 2.000 devirde en fazla kurum yakılıyormuş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Spor modun tek espirisi yüksek devirde vites değiştirmeyi sağlaması. Yani aracın hangi modda olduğunun konuyla bir alakası yok. Yukarıda servis manuelinde paylaştığım gibi kurum yakma en etkili 48 kmh ve üzeri hızlarda olduğu söylenmiş. Benim gözlemlediğim, egzoz kurum yakma sıcaklığına ulaşıp işlem başladığında hareket halinde olduğunuz sürece işlem devam ediyor. Ama örneğin park edip çalışır vaziyette beklerseniz ya da atıyorum bir ışıkta çok uzun süre beklemek durumunda kalırsanız da büyük ihtimalle yeterli sıcaklık oluşmadığı için kısa sürede sonlandırıyor. Özellikle kış koşullarında bu daha da belirgin. Sonra uygun şartların sağlandığı ilk fırsatta tekrar başlatmaya çalışıyor araç. Zaten kılavuzda uzun süreli rölantiden kaçınarak diye de belirtmiş.

Sonuç olarak bu kadar detay konuşmanın mantığını anlamıyorum. Özetle aracınızı göreceli yüksek hızda ve 15-20 dk sürün diyor. Bu kadar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.