Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Kuga İkinci El Değeri

Bülent Y.

Soru

Merhaba

2024 Ford Kuga'nin 2.3-2.4 milyona satıldığı ortamda 2023 aynı donanımdaki ikinci elinin 1.7-1.8 milyona satılıyor olması sizce de çok anlamsız değil mi? Bayiler %2-3 indirim yapıyor. Daha fazlası yok sıfır araçta. Bir arabanın 1 yaşta 500-600 bin değer kaybetmesi sizce neden kaynaklanıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0
9 dakika önce, Ali Gök yazdı:

paraya ihtiyaç olunca değer kaybı gözünüze görünmüyor. ayrıca aradaki fark 100-150 bin olsa ikinci el neden alayım sıfır alırım diyor insanlar. 

Vw grubunda, Peugeot grubunda bu kadar kayıp yok. Dediğiniz gibi tiguanda 150-200 bin değer kaybı oluyor 1 yaşta. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Bizim memlekette gideri olan araba algısı var. Mesela golf ve focus hemen satılır derler. Aynı şekilde wag grubu araçları da öyle. Mesela ben C max i bir türlü satamıyorum. Nerdeyse fiyatı,  arayana minimuma indireceğim ama tık yok..Gerçi araba 207 binde ve kapı önünde çizdikleri için komple temizlik boyası var. Boyalı arabadan millet uzak duruyor..Konuyla ne alakası var ama çok dertliyim..Sıkıldım arabadan satmak istiyorummmm

suat coşkun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
15 dakika önce, suat coşkun yazdı:

Bizim memlekette gideri olan araba algısı var. Mesela golf ve focus hemen satılır derler. Aynı şekilde wag grubu araçları da öyle. Mesela ben C max i bir türlü satamıyorum. Nerdeyse fiyatı,  arayana minimuma indireceğim ama tık yok..Gerçi araba 207 binde ve kapı önünde çizdikleri için komple temizlik boyası var. Boyalı arabadan millet uzak duruyor..Konuyla ne alakası var ama çok dertliyim..Sıkıldım arabadan satmak istiyorummmm

MPV araçlar artık üretilmediği için insanlar almıyor. sıfır araç alacaksanız ölüsüne takasa girip elden çıkarmak. komple boyalı olduğu için takas kabul ederler mi, odası da ayrı bir dert. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
4 saat önce, Murat Kav. yazdı:

Tiguan ve 3008, segmentinin tutulan arabaları. Bu nedenle değer kaybının daha az olması normal.

Öyleyse sıfır Kuga alan kişiye gecmis olsun demek gerekiyor. 500-600 bin deger kaybetmesi büyük sorun. Birde yeni Kugalarin sıvı soğutma sorunu piyasasını daha da kötü hale getirecek. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
46 dakika önce, Bülent Y. yazdı:

Öyleyse sıfır Kuga alan kişiye gecmis olsun demek gerekiyor. 500-600 bin deger kaybetmesi büyük sorun. Birde yeni Kugalarin sıvı soğutma sorunu piyasasını daha da kötü hale getirecek. 

Öyle bir sorun ben bilmiyorum. Çok eskiden vardı benzer bir şey, MK2 kasalarda, 1.6 litre 180 beygirlerde. Ama 1,5 motor ile çözdüler. Kuga genel olarak sorunlu bir araba değil. Ama işte bazı şeyleri değişik. Makyajda bile bazı hastalıklarından vazgeçmediler. C segment SUV satıyorsun ama arka koltukta kol dayama yok. Bunun için neden ST line alasın ki. Üst trim seviyesi satacağım diye alt trimleri bu kadar ezen ford gibi bir marka var mıdır bilmiyorum. İç tasarım da artık Avrupalı değil, çok Amerikan. Ya VW gibi teknolojik olmalı, ya da pejo gibi yanarlı dönerli. Ford ikisine de pek odaklanmıyor son yıllarda.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
45 dakika önce, Murat Kav. yazdı:

Öyle bir sorun ben bilmiyorum. Çok eskiden vardı benzer bir şey, MK2 kasalarda, 1.6 litre 180 beygirlerde. Ama 1,5 motor ile çözdüler. Kuga genel olarak sorunlu bir araba değil. Ama işte bazı şeyleri değişik. Makyajda bile bazı hastalıklarından vazgeçmediler. C segment SUV satıyorsun ama arka koltukta kol dayama yok. Bunun için neden ST line alasın ki. Üst trim seviyesi satacağım diye alt trimleri bu kadar ezen ford gibi bir marka var mıdır bilmiyorum. İç tasarım da artık Avrupalı değil, çok Amerikan. Ya VW gibi teknolojik olmalı, ya da pejo gibi yanarlı dönerli. Ford ikisine de pek odaklanmıyor son yıllarda.

https://www.sikayetvar.com/ford/kuga

Burada 4-5 kişinin benzer sikayeti yaptığını göreceksiniz. Bugün servisteki ustada bir seride böyle bir sorun olduğunu temizlik yapılınca sorunun giderildigini söyledi. 

Bazı şeyleri değişik dediğin konuya katılıyorum. 2020 Titaniumda olup 2023 te kırptıkları şeyler gerçekten gülünç. 

4 kapıdan anahtarsiz girişi 2 kapıya indirmişler, arka camları kilitleyince çocuklar için kapıda kilitleniyordu kaldırmışlar.  On ve arka kamerada fıskiye vardı kamera yikaniyordu kaldırmışlar.  Hepsini geçtim bagaj kapağında zemini aydınlatan bir ampul vardı ondan ne istediniz diyesim gelmiyor değil. Gerçekten her yıl araba eksiliyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

arkadaş daha bu hafta st line-x i 2250 ye aldı..  liste fiyatı 2495.. ikinci eli 2000 olsa listeye göre kayıp çok ama normalde normal gibi 🙂

belki bu soğutma suyu sıkıntısı fiyatları düşürmüştür yada işlem görmüş araçlardır.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Tipinden bagimsiz, 2.5 milyon benzinli arabaya vermek zor be. Marka model ayirmaksizin bence boyle bu. Premium degil ki bunlar.

Bence 1 yasindaki makyaj oncesi bir arabada %25 fiyat dusmesi gayet normal. Otekiler acayip ve bence keriz ayiklama. 1 yasindaki arabada %5 dusus olmasi icin o arabanin plakalandirilmis sifir araba olmasi lazim. Aksi halde kredinin olmadigi, nakitin altindan degerli oldugu bu ekonomik kosullarda o fiyattan ikinci el araba alan salaktir. Ona sahibinden temiz otosan fabrikasi satabilirim

• Beğen 2
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
11 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

arkadaş daha bu hafta st line-x i 2250 ye aldı..  liste fiyatı 2495.. ikinci eli 2000 olsa listeye göre kayıp çok ama normalde normal gibi 🙂

belki bu soğutma suyu sıkıntısı fiyatları düşürmüştür yada işlem görmüş araçlardır.

Abi hangi bayi bu. Bir sonrakine orayla konuşayım 🙂  İstanbuldaki bayiler %2-3 diyor indirim adam delirtiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
19 saat önce, Bülent Y. yazdı:

https://www.sikayetvar.com/ford/kuga

Burada 4-5 kişinin benzer sikayeti yaptığını göreceksiniz. Bugün servisteki ustada bir seride böyle bir sorun olduğunu temizlik yapılınca sorunun giderildigini söyledi. 

Bazı şeyleri değişik dediğin konuya katılıyorum. 2020 Titaniumda olup 2023 te kırptıkları şeyler gerçekten gülünç. 

4 kapıdan anahtarsiz girişi 2 kapıya indirmişler, arka camları kilitleyince çocuklar için kapıda kilitleniyordu kaldırmışlar.  On ve arka kamerada fıskiye vardı kamera yikaniyordu kaldırmışlar.  Hepsini geçtim bagaj kapağında zemini aydınlatan bir ampul vardı ondan ne istediniz diyesim gelmiyor değil. Gerçekten her yıl araba eksiliyor. 

Bunlar çok önemli şeyler değil. Arada her modelde oluyor bunlar. Son seri Mercedes C kasa ile yolda kalan o kadar çok insan var ki mesela. Sıkıntılı buji takmışlar çok arabaya fabrikada. Mercedes Türkiye de yolda kalmadıktan sonra garantiden hiç bir bujiyi değiştirmiyormuş. Hatta yolda kalıp, garantiden buji değiştirip, sağlam diye değiştirilmeyen diğer bujiden dolayı, ikinci defa yolda kalan insanlar var. Ama satışları maşallah hiç etkilenmiyor.

• Beğen 1
  • Şaşırmış 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.