Mert İnal Oluşturma zamanı: Ekim 9 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ekim 9 (düzenlendi) İyi günler herkese aracım yukardada belirttiğim gibi bmax 1.0 benzinli. 2013 model aracımın şöyle bi durumu söz konusu (1 hafta önce satın aldım) kontak yapıp çalıştırdığımda yağ lambam 3 4 saniye geç sönüyor ve o 3.4 saniyelik geç sönme süresinde tanımlayamadığım bi ses çıkıyo ve gidiyor bunun sebebi nedir motor sıcakken kapatıp açınca yada soğukken anında kapatıp açınca yapmıyor sadece 1 2 saat soğuduktan sonra bunu yapıyor yardımcı olursanız çok sevinirim bb62e7f2-4f07-4400-806b-268d57c01097.mov Ekim 9 Mert İnal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Aracınızin km kaç? Büyük ihtimalle yağ pompasindan geliyordur Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Semih G. Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Focus 1.0 için konuşuyorum ama bmax'tekide aynıdır büyük ihtimal, yağ pompasının içinde bir süzgeç var. Yanlış yağ kullanımı, trigerin zamanında değiştirilmemesi ve yine trigerin yağ içinde çalışmasından dolayı o süzgeç trigerden kopan parçalarla tıkanabiliyor. Eğer aracınızın trigeri şimdiye kadar değişmediyse trigeri muhakkak değiştirmenizi, bunu değiştirirkende karteri açtırıp yağ pompasını kontrol ettirmenizi ve oradaki süzgeci temizletmenizi öneririm. Forumda bunu yaşayanlar ve yaptıranlar oldu, benim aracımda bu problemi yaşamadım ama kontrol ettirmiştim süzgeci her ihtimale karşı. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert İnal Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9 9 saat önce, Fatih Cift yazdı: Aracınızin km kaç? Büyük ihtimalle yağ pompasindan geliyordur 138 binde ama yap pompası olsa her aç kapada yapmazmı sıcak sopuk Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9 (düzenlendi) 5 saat önce, Mert İnal yazdı: 138 binde ama yap pompası olsa her aç kapada yapmazmı sıcak sopuk forumda bu durumu yaşayanlar oldu.. 9 yıl yada 135k km hangisi önce dolarsa triger seti değişir. +devir daim pompası.. bizler bu işlem sırasında yağ pompası kayışını ve soğutma suyu haznesinide değiştirttik. hazneden motora giden boruları da. uzun süre böyle kullanmak motora zarar verecektir. Ekim 9 Mehmet Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Ekim 9 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9 2 saat önce, Mert İnal yazdı: 138 binde ama yap pompası olsa her aç kapada yapmazmı sıcak sopuk Semih beyin yukarda açıkladığı gibi bir durum da sizinkinde olabilir.ben bunu kastetmiştim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert İnal Yanıtlama zamanı: Ekim 10 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10 Şuanda yağ filitresi orjinal yağ orjinal şekilde değişti dün şuan böyle sizce düzelmişmi ScreenRecording_10-10-2024 17-01-01_1.mov Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Ekim 10 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10 Şu anda normal bence.ama birkaç gün kullanın tekrardan takip edin motoru çalıştırdıktan sonra en geç 3 sn içinde sönmesi gerekiyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ekim 10 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10 5 saat önce, Mert İnal yazdı: Şuanda yağ filitresi orjinal yağ orjinal şekilde değişti dün şuan böyle sizce düzelmişmi ScreenRecording_10-10-2024 17-01-01_1.mov şu anda mükemmel ama yağ boşalırken tıkanan filtreden de biraz yer açılmıştır. eğer sebep triger kayışı ise yakında tekrar geç sönmeye başlar. takip etmelisiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mert İnal Yanıtlama zamanı: Ekim 12 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12 Arkadaşlar hayırlı akşamlar aracımın yağ sönme süresi aşadaki videolarda verildi yeni fmy yağ 5w20 ve orjinal yağ filitresi ile değişti kapanma süresi uygunmu yoksa sıkıntılımı değişmeden önce 3 buçuk saniyede kapanıyordu soğuk motor denemeleri ScreenRecording_10-12-2024 21-03-27_1.mov ScreenRecording_10-12-2024 21-04-05_1.mov ScreenRecording_10-12-2024 21-03-27_1.mov Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Ekim 12 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12 Gayet iyi görünüyor mert bey.zaten en geç 3 sn içinde sönmesi gerekiyor.video da daha erken sönüyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ekim 13 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 13 (düzenlendi) başlığınız var zaten.. Ekim 13 Mehmet Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap