Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Focus MK4 P Vites Sesi

Orhan B.

Soru

Merhaba,

Aracım 2020 Focus 1.5 Ecoblue. Vites P modundayken frene basıp bıraktığımda tak tak ses geliyor. Diğer vites modlarında yapmıyor bu sesi. Bu sesi çıkarırken vitese dokunduğumda tak tak vurma sesi hissettiriyor. Bu normal midir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 11 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0
29.11.2024 - 08:09 tarihinde, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Vites kilit mekanizma bağlantısı gevşemiş gibi duruyor, servise uğrarsanız düzeltirler. 

Gürkan bey, Dediğiniz gibi arabayı servise götürdüm. Sadece ses için değil tabi. Düşük hızlarda şanzıman kararsızlık yaşıyordu ve silkeleme şeklinde vuruntu vardı. Şanzıman garanti kapsamında sıfır olarak değişecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Bir saat önce, Orhan B. yazdı:

Gürkan bey, Dediğiniz gibi arabayı servise götürdüm. Sadece ses için değil tabi. Düşük hızlarda şanzıman kararsızlık yaşıyordu ve silkeleme şeklinde vuruntu vardı. Şanzıman garanti kapsamında sıfır olarak değişecek.

Hadi hayırlısı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
29.11.2024 - 07:39 tarihinde, Orhan B. yazdı:

Merhaba,

Aracım 2020 Focus 1.5 Ecoblue. Vites P modundayken frene basıp bıraktığımda tak tak ses geliyor. Diğer vites modlarında yapmıyor bu sesi. Bu sesi çıkarırken vitese dokunduğumda tak tak vurma sesi hissettiriyor. Bu normal midir? 

Geçmiş olsun. Garanti kapsamında yapılmasına sevindim. Nasıl bir ses vardı acaba aracınızda? Aynı ses bende de olabilir. 1.5 Ecobluespor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

yaw tedirgin olunacak bir şey yok. Arabanız garantideyse zaten değiştiriyorlar. Değilse yağını değiştirin düzelir. Sorun yoksa da 80-100 bin civarında şanzıman yağını değiştirtin. Ve LV değil ULV kullanıldığından emin olun yeter. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
07.12.2024 - 00:29 tarihinde, Mehmet_G yazdı:

Nasıl bir ses vardı acaba aracınızda?

Vites P modunda iken frene basarken ve freni bırakırken normalin üstünde mandal sesi. Lakin benim aracın şanzımanı ses için değişmedi. Düşük hızlarda şanzıman viteslerde kararsızlık yaşıyordu ve o arada silkeleme yapıyordu. Bunu servise anlattım sonrasında şanzımanın değişimine karar verildi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
2 dakika önce, Orhan B. yazdı:

Mehmet bey, ses ile alakalı joystick vites garanti kapsamında değişti. Sizin araçta ses varsa servise göstermenizi öneririm. 

Aracım 2019 model. Garanti bittiği için yetkili servis bakımı yaptırılmıyor uzun zamandır. Yetkili servis bakımı yaptırırsam garantiyi devam ettirirler mi acaba? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
57 dakika önce, Mehmet_G yazdı:

Aracım 2019 model. Garanti bittiği için yetkili servis bakımı yaptırılmıyor uzun zamandır. Yetkili servis bakımı yaptırırsam garantiyi devam ettirirler mi acaba? 

Biten garanti konusunda bir şey diyemem. Garanti süresinde düzenli bakım yaptıran araçlarda garanti 1 yıl uzatılıyor. Benim aracın garantisi bu ay sonu bitiyor. Servis bakımını yaptıktan sonra garanti 1 yıl uzatıldı.

Orhan B. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.