Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.5 Tdci 120 Hp Manuel Focus Yakıt Sorunu.

Aziz G.

Önerilen Mesajlar

Selamun Aleykum.

Aranıza yeni katıldım, herkese iyi forumlar dilerim öncelikle. Ford Focus Mk3.5 1.5 Tdci 120 Hp Manuel aracımı geçtiğimiz 1 hafta önce Carvak'tan satın aldım. Araç kayda değer bir süre otoparkta yatmış. Buna bağlı akü vb. bir kaç sorunu vardı onu belirtmek isterim. Eksperim de egzozdan gelen bir kurum kokusu olduğunu bildirmişti. Velhasıl bir haftalık kullanım sonunda saf şehir içi yakıt ortalaması yol bilgisayarında 7.5/8.5 lt. bandında seyrediyor.  Emsallerinin az yakıt tükettiğini biliyorum. Agresif bir kullanımım yok. Günlük kısa mesafeler yapıyor araç(İstanbul). Muhtemel sebepler nelerdir? Teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hep söylediğim ve yine söyleyeceğim şey, dizel araçlar günlük kısa mesafelerde kullanılmaya uygun araçlar değiller. Hele ki yeni nesil dizel araçlar emisyon kısıtlamaları nedeniyle bu açıdan daha problemliler. Bir de kış koşullarındayız. Tüketiminiz İstanbul şehir içi şartlarına göre bence aman aman yüksek değil. Araç kaç km'de, önceki sahibi nasıl kullanmış vs. bir sürü bilinmez.

İlk olarak belirli periyotlarla en azından motor ve egzoz sıcaklığının optimum değerlere ulaştıracak uzun sürüşler yapın ve aracı devirli kullanın. Bu şekilde hem motorunuz, hem de egzoz sisteminiz daha sağlıklı çalışacaktır. Hem de gerçek yakıt tüketimi ne durumda buna dair bir fikir sahibi olursunuz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araç 105 bin kilometrede. Dediğinizi uygulamayı düşünüyorum. Sırf bunun için bir Kuzey Marmara Otoyolu görünüyor sanırım. Ola ki sonuç alamadım. Kurum için dpf vb. donanımları temizletmek ile alakalı kafamda soru işaretleri de yok değil. Bazı içeriklerde taşlama makinesiyle partikül filtresini kesip temizleyenlere denk geliyorum. Yahut alternatif kimyasal temizleyiciler mi sağlıklıdır bilemiyorum. En doğru uygulama nedir? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Partikül filtresi öyle kritik doluluklara ulaşmış olsa zaten arıza ışıkları, devir kaybı, vs. gibi bir çok başka sorunla uğraşırsınız. Daha aracı alalı 1 hafta olmuş... Önce bir aracınıza alışın, o size alışsın. 105 bin km düzgün kullanılmış, bakımlı bir dizel araç için çok yüksek rakam değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

36 minutes ago, Aziz G. said:

Selamun Aleykum.

Aranıza yeni katıldım, herkese iyi forumlar dilerim öncelikle. Ford Focus Mk3.5 1.5 Tdci 120 Hp Manuel aracımı geçtiğimiz 1 hafta önce Carvak'tan satın aldım. Araç kayda değer bir süre otoparkta yatmış. Buna bağlı akü vb. bir kaç sorunu vardı onu belirtmek isterim. Eksperim de egzozdan gelen bir kurum kokusu olduğunu bildirmişti. Velhasıl bir haftalık kullanım sonunda saf şehir içi yakıt ortalaması yol bilgisayarında 7.5/8.5 lt. bandında seyrediyor.  Emsallerinin az yakıt tükettiğini biliyorum. Agresif bir kullanımım yok. Günlük kısa mesafeler yapıyor araç(İstanbul). Muhtemel sebepler nelerdir? Teşekkür ediyorum.

Hangi trafik şartlarında kaldığınıza bağlı. Sabah anadoludan avrupaya geçip akşam dönüyorsanız bu değerler kış için normal. Ya da çalıştırıp 3-5 km gidip stop ettikten sonra motor soğuyor ve tekrar geri dönüyorsanız e onda da normal. Motor ısınmıyor bile o kadar zamanda. Siz eksperin yumurtlamasından dolayı önyargılısınız sanki 🙂

Egzosttan kurum kokusunu nasıl almış onu gerçekten merak ettim 🙂 

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hafta içi memur mesaisi hocam sabah 9 akşam 5 arası totalde günde 15-20 km gider bu araç 😄 Kurum kokusu olarak mı anlandırılır bilemiyorum fakat aracın bulunduğu otoparkta aracı rolantide epey bekletmiştim satın almadan önce ve bende biraz keskin bir koku almıştım egzozdan ama kötüye yormamıştım. Eksper nitelendirmesi kurum kokusu olarak yazıldı rapora. Dediğiniz gibi eksper raporundan sonra bir tedirginlik başladı. Tecrübe etmediğim bir durum açıkçası.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

E normal o tüketim, kullanım alışkanlıklarınıza ve trafik yoğunluğuna göre ufak tefek oynayabilir ama çok acayip değil.

Çiğ mazot kokusudur o. Kapalı alanda olmasa da beni bile bu havada otoparkta bekletirseniz çeşit çeşit kokular salma potansiyelim var. Çok da şeetmeyin bence.

Araba yeni, siz şimdi dinlersiniz onu ama bi derdi olursa zaten size söyler o, sürekli dinlemenize gerek yok. 

• Teşekkür 1
  • Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.