Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Focus 3 Çakmaklık USB Şarjı Çalışmıyor

Ertürk Akyüz

Soru

Merhabalar, Aracım Focus MK3 Titanium 2011.

Son 3 aydır bu sıkıntıyı yaşamaktayım çakmaklık sigortasını değiştirdim eskisi yanık kokuyordu ve de kararmıştı fakat tam bir çözüm elde edemedim. 2-3 farklı elektrikçiye gösterdim baktılar oksit var mı diye içini de kontrol ettiler sorun yok elektrik var dediler fakat çakmaklık usb'si tabiri caizse canı istediği zaman elektrik veriyor canı istemediğinde vermiyor. Genelde araba çalıştıktan 15-20 dk sonra vermeye başlıyor bazen bu 1 saat sürüyor bazen 10 dk kesilip yine çalıştığı da oluyor çalışmıyor da nedenini anlamadım çakmaklığın komple soketinin mi değişmesi lazım yoksa sigorta kutusu mu değişmeli var mıdır başına gelen yardımcı olabilecek birisi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Çakmaklık yuvasına usb şarj aletimi takıyorsunuz? Eğer öyleyse şarj cihazına elektrik gelmiyor dediğiniz anda çakmaklığı ölçü aletiyle ölçüp elektrik varmı bakın.Çünkü çakmaklık şarj aletlerinin bacakları yuvada düzgün temas etmeyebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
16 saat önce, Mehmet Çallı yazdı:

Çakmaklık yuvasına usb şarj aletimi takıyorsunuz? Eğer öyleyse şarj cihazına elektrik gelmiyor dediğiniz anda çakmaklığı ölçü aletiyle ölçüp elektrik varmı bakın.Çünkü çakmaklık şarj aletlerinin bacakları yuvada düzgün temas etmeyebiliyor.

Araç ilk alındığından beri bizde açıkçası 13 sene oldu alalı, son 3 aydır yapıyor dediğim gibi canı istediğinde güç veriyor canı istemediğinde elektrik gelmiyor çakmaklığa şarj aletini çıkartıp çakmağı takınca da aynısı oluyor çakmak hemen çalışmıyor. Elektrikçi baktığında o an elektrik vardı test etti kendiliğinden anlamadım başka elektrikçiye mi göstersem bilemedim.

2 saat önce, Semih O. yazdı:

Muhtemelen sizin kullandığınız cihazlarda bir problem var. Sigortanın atması iyi bir şey.

Aslında baseus marka kullanıyorum önceden kullandığım ürün 3-4 sene gitmişti.

3 saat önce, Ali Gök yazdı:

en ufak bi metal temasta ya da dengesiz takışta çok çabuk sigortası atıyor. bazen sık değiştirdiğim oluyordu

Yedek bıçak sigorta başlarım var yarın bi değiştirmeyi denerim yine önceden değiştirmiştim ama bilmiyorum yani ana sebep nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Bir saat önce, Ertürk Akyüz yazdı:

canı istediğinde güç veriyor canı istemediğinde elektrik gelmiyor çakmaklığa şarj aletini çıkartıp çakmağı takınca da aynısı oluyor çakmak hemen çalışmıyor.

ya bir yerlerde temassizlik ya da varsa rolede sorun var gibi geldi bana.

Focus 3un elektrik semasi internette var, oradan takip ederek bakilabilir.

sorun ortada yokken tespit etmek cok zor. ancak gozle gorulen bir gevseklik filan varsa olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
18 saat önce, Ozan Kar yazdı:

ya bir yerlerde temassizlik ya da varsa rolede sorun var gibi geldi bana.

Focus 3un elektrik semasi internette var, oradan takip ederek bakilabilir.

sorun ortada yokken tespit etmek cok zor. ancak gozle gorulen bir gevseklik filan varsa olabilir.

Teşekkür ederim, yazdıklarınız üzerinden bi' yol alacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

ÇÖZÜLDÜ:

Öncelikle yazan herkese teşekkürü borç bilirim. Bugün kartal oto sanayide uğur oto elektriğe gittim, (reklama girmesi için değil Tekirdağ ve İstanbul'da 3-4 farklı ustaya gösterip sonuç alamamıştım ondan belirtiyorum benzer durumu olan varsa tercih edebilirler diye). Uğur usta 10 dakikada yolcu iç sigorta kutusunda uğraştıktan sonra (ne kadar zaman kısa da olsa) sadece 100 tl aldı sorunumu çözdü açıkçası uzun yol yaptığımdan artık 500de tutsa gıkımı çıkarmazdım yeter ki sorun çözülsün kafasındaydım. Günümüzde telefon şarjı hepimizin sorunu. Üstte de birisi tarafından belirtilmişti sanırsam; sigorta hafif gevşemiş onu düzeltip yeni bıçak sigorta taktı şu anlık maşallahı var sorun olursa gel ücretsiz hallederiz de dedi. İstanbul gibi bir yerde dürüst esnaf bulabildiğime açıkçası sevinmedim değil.

03.12.2024 - 23:43 tarihinde, Ertürk Akyüz yazdı:

Merhabalar, Aracım Focus MK3 Titanium 2011.

Son 3 aydır bu sıkıntıyı yaşamaktayım çakmaklık sigortasını değiştirdim eskisi yanık kokuyordu ve de kararmıştı fakat tam bir çözüm elde edemedim. 2-3 farklı elektrikçiye gösterdim baktılar oksit var mı diye içini de kontrol ettiler sorun yok elektrik var dediler fakat çakmaklık usb'si tabiri caizse canı istediği zaman elektrik veriyor canı istemediğinde vermiyor. Genelde araba çalıştıktan 15-20 dk sonra vermeye başlıyor bazen bu 1 saat sürüyor bazen 10 dk kesilip yine çalıştığı da oluyor çalışmıyor da nedenini anlamadım çakmaklığın komple soketinin mi değişmesi lazım yoksa sigorta kutusu mu değişmeli var mıdır başına gelen yardımcı olabilecek birisi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.