Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yağ Ömrü ve Start Stop İkazı


Selim Aslan

Önerilen Mesajlar

1 saat önce, Yakup Ç. A. yazdı:

Benimki şöyle, yaklaşık 20 bin gider diyor net km hesabı bence. Bu arada km’nin neredeyse hepsi uzun yol + gittiğim şehir içi trafiği bu kadar. İstanbul arabası gibi değil kullanımım 

 

IMG_1006.jpeg

anlaşılan o ki bu araçlar şehir içi trafiğe uygun değil. bütün sorunlar bunu gösteriyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Motor yağı ömrü için kompleks bir algoritma kullanıyor ford. Seyahat süreleri, motorun eriştiği sıcaklık, rölantide bekleme süresi ve sürüş sırasında hızlanma alışkanlıkları vb. parametreler kullanılıyor.
Üreticilerin tavsiye ettiği yağ bakım aralıkları tavsiye niteliğindedir, genelleme yapılarak bulunur. Yağ değişim aralığını kullanım şartları belirler. Ağır şartlarda kullanım (sürekli performanslı kullanım, kısa mesafe kullanım vb.) daha kısa sürede yağ değişimi gerektirirken, daha hafif şartlarda kullanım (sürekli uzun yol kullanımı vb) daha uzun sürede (veya daha fazla km de) değişim gerektirir. İdeal olan yağ analizi yapmak, ancak maliyetinden dolayı tercih edilmiyor.
Ford akıllı yağ ömrü izleme algoritması ile yağ değişimi aralığını ideal olana yaklaştırmaya çalışıyor.
Yağ seyreltme (oil dilution) olayı güncel alimünyum blok ve direkt enjeksiyonlu motorların genel sorunu. Kiminde daha az kiminde daha fazla. Dizellerde yağ seviyesinin artması bu sebepten. Islak kayışlı (wet belt, yağ içinde çalışan triger) motorların sorun yaşamasının sebebi bu olay. 
Kısa mesafe kullanımda soğuk motorda ve DPF rejenerasyonu yarım kaldığında yağ seyrelme hızı artıyor (yağa yakıt karışıyor)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yukarıda paylaştığım konu içerisindeki yorumda (bu mesaj içerisindeki sağ üstteki oka dokunakarak ulaşabilirsiniz) yağa yakıtın karışması husunda daha fazla bilgi edinebilirsiniz. 

Saim K. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.