Gökhan Akkaya Oluşturma zamanı: Aralık 26, 2024 Raporla Share Oluşturma zamanı: Aralık 26, 2024 (düzenlendi) Herkese merhabalar, Öncelikle aranıza katılmaktan ötürü çok mutluyum 🙂 İlk konumu açıyorum. Aşağıdaki Youtube videosundaki tokurtu tipi sesi öncelikle dinlemeniz gerekiyor. Aracım 90.000KM'de, daha önceden ufak bir kazası olmuş ancak genel olarak ön takımından hiçbir ses duymadım 2 yıldır. Aldım alalı hiçbir parça değiştirmedim, 2 yıl önce de bu ses vardı hala bu ses var. 13. saniye ile 16. saniye arasını kulaklık ile dinlemelisiniz. Bu sesi ıslak havalar hariç yani tekerin patinaja düşmediği durumlarda hiç almıyorum. Mutlaka ıslak zeminde araç yokuş yukarı çıkmaya çalışırken olur da sağ teker boşa dönmeye başlarsa işte o zaman bu takırtı sesi geliyor. Abartılı bir ses değil ancak asla küçümsenecek bir ses de değil. Hiç bilmeyen birini sağ koltuğa oturt "Ne oluyor ulan" der 🙂 Haliyle ses yalnızca sağ taraftan geliyor. Barış Usta var İstanbul Anadolu yakası Fiesta servisi, ona bir sordum kavrama değişimi yapılırken. Akslardan yapıyor - hepsinde kronik dedi. Ama ben bunu herkes yaşıyor mu çok merak ediyorum. Bunu yaşayan var mı? Yalnızca ıslak havada yapıyor. Çekiş kontrol devre dışı durumdayken veya aktifken fark etmiyor - her türlü bunu yapıyor. Aracımın haricen ön takımında nokta ses yok - kusursuz yıllardır. Z rot bile ses yapmamıştır ama bu ses ıslak zeminde çok dik yokuşlarda beni rahatsız ediyor. Yorumlarınızı rica ederim, olabildiğince detaylı yazdım ki ortak dertten müzdarip olanlara da kaynak olsun. Dert de denilemez, 6 aydır duymamışımdır bu sesi çok dik rampa çıkmadığım için. Kuru zeminde zaten istediği kadar dik olsun hiçbir sorun olmuyor. Aralık 26, 2024 Gökhan Akkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2024 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 27, 2024 ben böyle bir ses duymadım hiç. yokuşta kalkarken garip sesler çıkarır f3 ler çünkü kronik.. ama yürürken yapanı hiç duymadım. acaba ara ara kesik kesik kaçırıyor mu, yokuşta zorlanınca.. pati yapıp düzleiyordur ğati yapıp düzeliyordur vb.. lastikler yeni mi? iyi bir lastikle de denense iyi olur.. araçta kış lastiği varsa kolay kolay yapmaz benim mantığıma göre.. daha iyi bilen arkadaşlar vardır Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Akkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2024 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2024 Lastiklerim ucuz bir marka - yağmurlu havalarda güven vermiyor ne yalan söyleyeyim. Ancak burada mantığıma oturmayan şey sesin yalnızca saağ taraftan gelmesi. Kaçırıyor olsa sol teker de kaçırıp aynı sesi yapması gerekirdi diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2024 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 2024 29 dakika önce, Gökhan Akkaya yazdı: Lastiklerim ucuz bir marka - yağmurlu havalarda güven vermiyor ne yalan söyleyeyim. Ancak burada mantığıma oturmayan şey sesin yalnızca saağ taraftan gelmesi. Kaçırıyor olsa sol teker de kaçırıp aynı sesi yapması gerekirdi diye düşünüyorum. arabayı havaya kaldırıp boşta gaz verdiğiniz zaman tekerlerden biri döner. hangisi unuttum. kısa aksa sahip olan olabilir. esp açık olsa normal derim ama kapalı iken de yapıyor demişsiniz. tekeri akstan sökmek zor değil. kontrol edilebilir belki ama sökülmüşken aks keçeleri ve şanzıman yağı değişir. öncelikle lastikleri denemek lazım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Görey Ç. Yanıtlama zamanı: Ocak 2 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 2 Merhaba bende 2012 1.6 titanium bmax var powershift 1 ay önce aldim. Ford daki arkadaşlarım sagolsun debriyaj kitini değiştirdiler. Bende de çatallarda ses vardı. Kit değiştirip öğretme yapıp yazılımı güncelleyince çatal sesi baya azaldı. Bir daha bmax alır mıyım bilmiyorum. Kuru kavrama gerçekten kötüymüş. Aracimi da çok severek aldım ama acayip soğudum. Sizin video da paylaştığınız bu ses lastik kaynaklı gibi biraz. Lastik pati çekip yol tutmuyor gibi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Akkaya Yanıtlama zamanı: Ocak 8 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 8 Selamlar, çatal sesi psikolojik olarak bazen rahatsız edebiliyor haklısın 🙂 Ama araç genel olarak düzgün çalışıyor ise çatal sesleri "Sağı ve solu duvar ile örülü" ara sokaklar hariç neredeyse hiç duyulmuyor. Yine de takıntılı olan adam çatal sesine de takılıyor 🙂 Ben başta bu sesten korkmuştum anccak 10 ustaya sordum 10'u da çatal sesinin normal olduğu söyledi. Zaten ben de kavrama değişimini bizzat kendi deneyimim ile tecrübe ettim - şanzımanı ve nasıl çalıştığını çok iyi tanıyorum artık. Lastik ile alakalı olarak ise patiye düşmesini normal karşılıyorum - yalnızca her patiye düştüğünde böyle tokur tokur ses çıkarması çok anormal geliyor bana. Bir yerde problem var ama bulamadım. 40 yılın başı 1 kez denk geleceğim bir senaryo olduğu için de peşine düşmedim açıkçası. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Ocak 8 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 8 6 saat önce, Gökhan Akkaya yazdı: Selamlar, çatal sesi psikolojik olarak bazen rahatsız edebiliyor haklısın 🙂 Ama araç genel olarak düzgün çalışıyor ise çatal sesleri "Sağı ve solu duvar ile örülü" ara sokaklar hariç neredeyse hiç duyulmuyor. Yine de takıntılı olan adam çatal sesine de takılıyor 🙂 Ben başta bu sesten korkmuştum anccak 10 ustaya sordum 10'u da çatal sesinin normal olduğu söyledi. Zaten ben de kavrama değişimini bizzat kendi deneyimim ile tecrübe ettim - şanzımanı ve nasıl çalıştığını çok iyi tanıyorum artık. Lastik ile alakalı olarak ise patiye düşmesini normal karşılıyorum - yalnızca her patiye düştüğünde böyle tokur tokur ses çıkarması çok anormal geliyor bana. Bir yerde problem var ama bulamadım. 40 yılın başı 1 kez denk geleceğim bir senaryo olduğu için de peşine düşmedim açıkçası. sonradan aklıma geldi de benim f3 de sert hızla u dönüşü yaptığım 2-3 sefer ve bir iki kere eğimli yolda paralel park ederken böyle garip sesler gelmişti.. yani toplasanız 3-5 defa Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Akkaya Yanıtlama zamanı: Ocak 8 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 8 Teşekkürler bilgilendirmeniz için. Çok üstüne düşmelik bir durum değil gibi o halde. Parça değiştirmeye bir başlarsak durduramayız 🙂 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aşkın Aşık Yanıtlama zamanı: Ocak 11 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 11 Selamlar focus 3 1.6 dizel aracımda hafif yokuş olan yerde öne doğru kalkış ta veya geri giderken yokuş olan yerde yine kalkışta bir zarıldama şeklinde ses geliyor sebebi ne olabilir tşk ederim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Akkaya Yanıtlama zamanı: Ocak 11 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 11 Selamlar abicim, ayrı bir konu açmanızı tavsiye ederim. Yalnızca belirttiğiniz ses Focus 2 babamın aracında da var - o manuel dizel kullanıyor. Tam kalkış esnasında zangırdama gibi rahatsız edici bir ses. Tahminen çift kütleli volant ile alakalı bir konudur. Araç stop ederken sarsılma gibi şeyler de yaşatıyor mu? Kilometre nedir? En son volant vs değişimi hiç oldu mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aşkın Aşık Yanıtlama zamanı: Ocak 11 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 11 1 saat önce, Gökhan Akkaya yazdı: Selamlar abicim, ayrı bir konu açmanızı tavsiye ederim. Yalnızca belirttiğiniz ses Focus 2 babamın aracında da var - o manuel dizel kullanıyor. Tam kalkış esnasında zangırdama gibi rahatsız edici bir ses. Tahminen çift kütleli volant ile alakalı bir konudur. Araç stop ederken sarsılma gibi şeyler de yaşatıyor mu? Kilometre nedir? En son volant vs değişimi hiç oldu mu? Baskı balata volant değişimi 1 ay oldu Sach marka stop ederken olağan dışı bir sarsılma yok 215000 km de aracım. Değişimden önce de ara da bir duyardım ancak bugün aşırı ses duydum geri park yaparken hafif rampa bir yere Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kerem B. Yanıtlama zamanı: Ocak 12 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 12 26.12.2024 - 23:54 tarihinde, Gökhan Akkaya yazdı: 13. saniye ile 16. saniye arasını kulaklık ile dinlemelisiniz. Burada gelen ses çekiş kontrolün devreye girip tork düşürmesinin sesi değil mi? Yani anlık olarak teker patiye başlıyor, tam başlarken çekiş kontrolden tekerden tork kesiyor ve bu birkaç sefer arka arkaya oluyor orada. O sese benzettim. Bunu ben de Bursa içinde bazı yokuşlu trafik lambalarında, yol yağmur sonrası ıslakken harekete geçme anında birkaç sefer yaşadım. Hatta aynı noktada test amaçlı çekiş kontrolü kapattığım da oldu ve çekiş kontrol kapalıyken bu ses gelmeden biraz patinajla beraber kalkış yaptım. Uzmanı değilim ama bana sorarsanız bu ses normal. Arka arkaya çekiş kontrol devreye girip tork kesiyor patinajı önlemek için. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aşkın Aşık Yanıtlama zamanı: Ocak 12 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 12 Birde dediğiniz gibi yokuş kalkışı devre dışı bırakarak deneyelim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Akkaya Yanıtlama zamanı: Ocak 13 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 13 @Kerem B. Kerem abi doğrudur ses aslında çekiş kontrolün devreye girdiği anda meydana geliyor. Bu sese sebep olabilecek husus fren müdahalesi gibi görünüyor. Yalnız çekiş kontrolü devre dışı bıraktığımda da aynı ses birebir aynı şekilde tekrarlıyor. Yani aracın patiye düşmesi tek başına etken gibi görünüyor. Havalar bu sıra yağışlı - peşine düşeceğim tekrardan bakalım 🙂 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aşkın Aşık Yanıtlama zamanı: Ocak 13 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 13 @Kerem B. Abi bunu alintiladim bendeki ses bu şekilde Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap