Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Otomatik şanzıman yağı değişmez diyen servisler

Ahmet Ksr

Soru

Servislere mk4 dizel otomatik focus için soru sorduğumda Fordun bu nesil için şanzıman yağı değişir şeklinde bildirisi yok diyorlar ama öte yandan araştırdığımda da mutlaka değişmeli deniliyor. Şimdi bu işi kime yaptıracaz Servis yapsa mk4 için belirlenen bir yağ olmadığı için sorun olmayacak mı? Bir Servis bana müşterinin isteği üzerine değiştiriyoruz dedi ama hangi yağı kullanıyorsunuz dediğimde net bir bilgi vermedi Fordun kendi yağı dedi. Bu konu hakkında sizlere danışmak istedim.

Bir diğer sorum bu nesildeki 8 ileri şanzıman sorunlu mu? Bir kaç yerden sorunlu olduğunu duydum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0

Peki önerilen ulv yağ hemen gittiğim bir ford servisinde bulunan bir şey mi adamlara lv yağ yerine ulv yağ kullanın lütfen dediğimde yağlarımız standardtır öyle bir fark gösetmiyoruz demezler mi acaba 😄😄

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
3 dakika önce, Ahmet Ksr yazdı:

Peki önerilen ulv yağ hemen gittiğim bir ford servisinde bulunan bir şey mi adamlara lv yağ yerine ulv yağ kullanın lütfen dediğimde yağlarımız standardtır öyle bir fark gösetmiyoruz demezler mi acaba 😄😄

Yok. LV koyup geçiyorlar. ULV yağ yok ellerinde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
43 dakika önce, Semih O. yazdı:

Yok. LV koyup geçiyorlar. ULV yağ yok ellerinde.

İş görür mü peki buna razı olalım mı 

İkinci sorum için de siz değerli abilerimden yorum alabilir miyim bu tam otomatik şanzıman sorunlu olabilir mi acaba

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Bir saat önce, Semih O. yazdı:

ULV yağ yok ellerinde.

B-Ulv yağ gelmiş servislere.

IMG-20241223-WA0026.thumb.jpg.6d8d70f566eb9fb3d6c4623196d594e9.jpg

21 dakika önce, Ahmet Ksr yazdı:

buna razı olalım mı 

Hayır razı olmayın, doğru yağı bizler bulup aldık, siz de alabilirsiniz.

Şanzıman sorunlu diyemeyiz, bazı araçlarda sorunlar çıkıyor ancak Ford/Otosan arkasında duruyor ve gerektiğinde revizyon/değişim yapıyor.

Garanti bitse bile 150K km sahip çıkıyor deniliyor servisler tarafından.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
20 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

B-Ulv yağ gelmiş servislere.

IMG-20241223-WA0026.thumb.jpg.6d8d70f566eb9fb3d6c4623196d594e9.jpg

Hayır razı olmayın, doğru yağı bizler bulup aldık, siz de alabilirsiniz.

Şanzıman sorunlu diyemeyiz, bazı araçlarda sorunlar çıkıyor ancak Ford/Otosan arkasında duruyor ve gerektiğinde revizyon/değişim yapıyor.

Garanti bitse bile 150K km sahip çıkıyor deniliyor servisler tarafından.

Doğru yağın gelmiş olmasına sevindim aracım şu an 89 binde değişim zamanı gelmiş. Şanzıman konusunda da şöyle bir durum var arabayı ikinci el aldım benden önceki sahipleri bakımları serviste yapmadıkları için otosan bu dediğiniz desteği vermeyebilir diye korkuyorum. Serviste şanzıman arızası için 300 bin liralardan bahsediliyor bu durum arabadan soğuttu maalesef 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Şimdi, Ahmet Ksr yazdı:

Doğru yağın gelmiş olmasına sevindim

Bu da doğru yağ değil gibi :)

1 dakika önce, Ahmet Ksr yazdı:

benden önceki sahipleri bakımları serviste yapmadıkları için otosan bu dediğiniz desteği vermeyebilir diye korkuyorum

İlk bakımınızı yetkili serviste yaptırın ve tekrar garanti kapsamına girin diyor Ford/Otosan...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
6 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Bu da doğru yağ değil gibi 🙂

İlk bakımınızı yetkili serviste yaptırın ve tekrar garanti kapsamına girin diyor Ford/Otosan...

Cevaplarınızdan anladıklarım Gürkan hocam

1- bu yağ da doğru değil ama şimdilik elimizde bu var bunu kullanalım

2- ben arabayı ikinci el aldığım halde ilk bakımı serviste yaptığım için tekrar garanti kapsamına girmiş bulunmaktayım 

Doğru mudur 🙂

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Bir saat önce, Ahmet Ksr yazdı:

Doğru mudur

1) Doğru yağı biz bulduk ve değiştirdik, forumdan bir çok arkadaşa İstanbuldaki ithalatçıdan alıp gönderdim. Ravenol T-Ulv (Germany) yağı @Adem Kazıl internette bulmuş, ben de kaynağını buldum. 3 gün önce gittim ellerinde kalmamış, 15 güne Kroon marka gelecek denildi. Peugeot ve VW servislerinde  Febi (Germany)vb markalar da var ancak çok pahalı fiyatları. (Febi piyasada bulamadık)

2) Evet.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Bir saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

1) Doğru yağı biz bulduk ve değiştirdik, forumdan bir çok arkadaşa İstanbuldaki ithalatçıdan alıp gönderdim. Ravenol T-Ulv (Germany) yağı @Adem Kazıl internette bulmuş, ben de kaynağını buldum. 3 gün önce gittim ellerinde kalmamış, 15 güne Kroon marka gelecek denildi. Peugeot ve VW servislerinde  Febi (Germany)vb markalar da var ancak çok pahalı fiyatları. (Febi piyasada bulamadık)

2) Evet.

Verdiğiniz cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Ben de o yağı kullanmak isterim bahsettiğiniz ithalatçı ürün tedarik ettiğinde nasıl ulaşabilirim acaba 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
16 dakika önce, Ahmet Ksr yazdı:

Verdiğiniz cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Ben de o yağı kullanmak isterim bahsettiğiniz ithalatçı ürün tedarik ettiğinde nasıl ulaşabilirim acaba 

Temin edilebilir olduğunda haber veririm burada. (bugüne kadar 60 lt civarı aldığım için indirim yapıyor sağolsun satıcı)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
5 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Temin edilebilir olduğunda haber veririm burada. (bugüne kadar 60 lt civarı aldığım için indirim yapıyor sağolsun satıcı)

Çok memnum olurum araç neredeyse 90 bine girecek artık yağı değişmeliyim diyorum. O vakit sizden haber bekliyorum teşekkürler şimdiden 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.