Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Binek Araca Çeki demiri nasıl taktırılır? Süreç

Ali Gök

Önerilen Mesajlar

arkadaşlar benim bir yanım çiftçi. bagaja olur olmaz her şeyi yüklüyorum. römork almayı planlamaya başladım ama önce çeki demirini halletmem lazım. bu işler nasıl oluyor, kim takıyor? taktıran kullanan var mı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Yakup Ç. A., başlığı Binek Araca Çeki demiri nasıl taktırılır? Süreç olarak değiştirdi

İnternetten araç modeli ile aratınca çeki demiri satın alabileceğiniz siteler çıkar. Bunlardan alıp sanayide montaj yaptırabilirsiniz. Ya da yaşadığınız şehir özelinde internette arama yapıp hem tedarik hem montaj yapan bir yerde halledebilirsiniz. Bu yazdıklarımın tammaında 3. parti ürünler kullanılarak montaj yapılır. Çok yanlış bir ürün montajı yapılmadıkça römorkla eşya taşıma işiniz sorunsuz çözülür.

Pahalı bir seçenek olarak da ford bayilerinden oem çeki demiri alıp montajı ister serviste ister dışarıda yaptırabilirsiniz. ama ilk yazdığım seçeneklerden çok daha pahalıya gelir.

Tüm seçeneklerde, yasal durumda çeki demiri kullanabilmek istiyorsanız montaj sonrasında proje hazırlanıp(montaj yapan yerler genelde proje de hazırlar) TSE'de kontrolden geçmeniz ve TSE'nin vereceği evrak ile notere uğrayıp ruhsat kağıdını yenilemeniz gerekir. Yenilemede ruhsat kağıdı üzerine "çeki demirli" ibaresi ile frensiz ve frenli römork çekme ağırlık limitlerini ekliyorlar.

Kerem B. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bilgiler için teşekkürler. peki bunun istenildiği zaman  çıkarıp takılan var mı (bana özellikle zeytin zamanı lazım oluyor.) karavan ya da römork taşımıyorsam ve çeki demiri varsa  yolda durdurup ruhsata işli mi diye  kontrol ederler mi? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sökülebilir olanları da var. Topuz kısmı sökülebiliyor sadece. Polis memuru eğer farkederse ceza yazar. Tüv muayenesinde araç altına baktıkları için kesin anlaşılır ve ruhsata işli olmayınca araç muayeneden geçemez.

Kerem B. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.