Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

güneş enerjisi kullanmak istiyorum.

Önerilen Mesajlar

arkadaşlar malum 1 şubat itibariyle faturalar katlanacak. bir süredir aklımdaydı uygulamaya koymak istiyorum. eve güneş enerjisi sistemi kurmak istiyorum. nelere dikkat etmem lazım. püf noktası neler? kuran kullanan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elektrik faturanıza bakın, kurulu güç kaç yazıyor onu öğrenin. Onun üzerindeki kapasiteyi lisanssız kuramazsınız, ya da elektrik projesi çizdirip yükselttirmeniz lazım. Genelde 6 KW falan oluyor.

OnGrid kurun, pil ile falan uğraşmayın. Devletle sözleşme yapacaksınız, siz kullanmadığınız zaman fazladan üretilen elektriği şebekeye satıp siz kapasiteden fazlasını kullandığınızda şebekeden çekeceksiniz. Şebekeyi pil gibi kullanıyorsunuz bir anlamda. Fatura döneminde mahsuplaşılıyor.

Panelleri evinizin çatısının güneye bakan tarafına belli bir açı ile konumlandırmalısınız. Bahçeyi falan kabul etmiyorlar illa çatı olacak. Eğer apartmansa diğer kat maliklerinden yazılı izin almanız gerekiyor bilginiz olsun. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

destek olması gerekirken, proje felan epey masraf çıkıyor şuan için proje olmadan devam edeceğim. panel sayısı artırabilirsem projeyi daha sonra hazırlatacağım. inverter, regülatör ve panel epey maliyet çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

off grid sistem kurmaya karar verdim. depolamayla ugraşmayacağım. satışla felan ugraşmadan bütün önceliğim güneşten geleni kullanmak. yetmediği yerde şebekeden çekmek. sebeke alırken sudan ucuza alıyor ve o sistemi kurmak ciddi maliyet gerektiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Siz bilirsiniz ama güneşten gelen öyle anlık akımı falan karşılamaz. Batarya koymanız lazım.

Şebeke alırken size sattığı ile aynı paradan alıyor tek farkı size faturalarken KDV ekliyorlar.

İkisi arasında ciddi bir maliyet farkı yok aslında. Sadece ongrid inverter alacaksınız. Ben sizin yerinizde olsam Hybrid Inverter alırdım. Yarın öbürgün fikriniz değişirse aynı aletle devam edersiniz. Yasal prosedür için harcanan bedeli söylüyorsanız, haklısınız onun saçma sapan bir maliyeti var. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hibrid  en mantıklısı ama sadece inverteri 100 binden başlıyor. yasal prosedür kendisi 25-30 lira. direkt kullanıcılardan aldığım bilgiler ışığında 10-12 panel anlık kullanımımı sağlıyor. bu da şuanki fiyatıyla hibrid inverterin yarı fiyatı ediyor.

araştırdıkça yeni maliyetler çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mertol abinin de yazdığı bir konuyu bir kademe detaylandırırsak; depolama amacınız olmasa da panelden gelen ve mppt ya da pwm'de regüle edilen enerjiyi evinize stabil besleyebilmek için depolama yapmanız, yani sisteme akü dahil etmeniz gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

onu inverterden ayarlayabiliyorlarmış. depolama olmadan sistemi kullanabiliyormuşuz. önce panelden geleni kullanıp yetmediği yerde şebekeden alıyor. onu inverterden ayarlandığını daha sonra akü dahil edilebildiğini öğrendim. araştırmalarım devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 2/4/2025 at 8:26 AM, Ali Gök said:

hibrid  en mantıklısı ama sadece inverteri 100 binden başlıyor. yasal prosedür kendisi 25-30 lira. direkt kullanıcılardan aldığım bilgiler ışığında 10-12 panel anlık kullanımımı sağlıyor. bu da şuanki fiyatıyla hibrid inverterin yarı fiyatı ediyor.

araştırdıkça yeni maliyetler çıkıyor.

Panelin teki 350-400W olsa, 10 tanesi 4KW gibi düşünebilirsin ama sadece açık havada, güneş tam 90 dereceyle vurduğu zaman ve paneller temiz ve soğukken. 🙂

Benim evdeki güneşlenmeye istatistiğine bakıyorum yazın bile paneller %100 vermiyor. Öğlen vakti %82-83 lerde. Yaş o iş. Yüksek elektrik harcayan bir şey kullanırsan sorun yaşarsın. (kettle, fırın, klima, ısı pompası vs gibi) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

alacağım paneller A*550 ya da 565 watt olacak. ısı pompası şofben kettle  için yeterli olmayacağını biliyorum ancak yazın burada ciddi elektrik kesintisi oluyor. en azından vantilatör çalışır buz dolabı çalışır. gün boyu kesileceği zaman derin dondurucuyu çekerim . sistemi kurduktan sonra lityum batarya almayı düşünüyorun. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Metrekareden alınabilecek elektrik miktarı sabit. Panelin verimine göre de değişiyor ama çok bir fark yok. Dolayısı ile panelin tekinin kaç watt olduğuna takılmaya gerek yok. Alan büyüdükçe kapasitesi artıyor zaten. Neyse.

Şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

cevaplarınız için teşekkür ederim. çok farklı mühendislerle görüşüyorum o kadar farklı konuşuyorlar ki.  imkanları biraz daha zorlayıp (yetişebilirsem) lityum akülerden alıp sistemi tamamlayacağım. 

04.02.2025 - 00:01 tarihinde, Mertol Kip yazdı:

. Ben sizin yerinizde olsam Hybrid Inverter alırdım. Yarın öbürgün fikriniz değişirse aynı aletle devam edersiniz.

son bir soru sorayım: hibrid invertere off grid inverterin iki katı ya da daha fazla para vermek mi mantıklı yoksa off grid alıp batarya eklemek mi

off grid inverter ile hibrid inverter arasındaki fark lityum akü ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hangi mühendis ne der ben bilmem benimkiler bizzat kendi tecrübelerimden çıkarımlarım. Ben evime yaparken epey bir debelendim.

Hybrid konusu gerçekten sıkıntılı. Hiçbirisi tam olarak görevini yapamıyor. Batarya = periyodik aralıklarla masraf demek. Arada kaldığınız için hybrid almanız daha mantıklı zira elektrik kesintisi çok oluyor diyorsunuz. Ben o işi UPS ile çözdüğüm için ihtiyacım olmadı bugüne kadar. Eviniz tepeüstünde ya da rüzgar alan bir yerdeyse şunu da düşünebilirsiniz. 10KW hiç az bir kapasite değil.

https://tesup.com/tr/urunler/evler-icin-tesup-dikey-ruzgar-turbinleri

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.