Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

güneş enerjisi kullanmak istiyorum.

Önerilen Mesajlar

rüzgara uygun değil. hibrid konusunda haklısınız öyleymiş. o zaman tek sistem kalıyor off grid. sisteme lityum batarya ekleyip kullanacağım. hibrid alsam bile elektrik kesintisinde yine batarya ihtiyacı olacak. yaz günlerinde sabah dokuz akşam 17 veya 18 e kadar kesintiler oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 1 ay sonra...

fişi güneşe taktık. depolama yok. elektirik gidince sistem otomatik güneşten geleni kullanıyor. deneme yaptım şebekeden gelen elektriği kestim. lambalar bzuzdolabı derin dondurucu tv pc çalıştı. geceleri şebekeden gündüz güneşten. istenirse depolama yapılabiliyor. 

WhatsApp Görsel 2025-04-05 saat 17.37.02_d834a054.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-05 saat 17.37.01_39f573c2.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

22 dakika önce, Mertol Kip yazdı:

Limitor taktilar degil mi?

Bi de geciş suresi kac sn?

akşam olunca güneşten gelmez olunca ya da sabah güneşten gelmeye başlayınca anında geçiyor yani içerde kesinti olmuyor. şarteli indirince de bir saniye ancak sürüyor. sistem off grid olduğu için limitöre gerek yok. 

cihaz tamamen ingilizce çözmeye çalışıyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anlamadım. Şebekeye manual yol vermiyorsan şebekeye bağlısın demektir. Oraya anlaşma yapıp yapmaman önemli dğeil. Eğer limitör yoksa senin ürettiğin elektrik tükettiğinden fazla olursa şebekeye basar onu. Elektrik saatin döner yani. Ya da içeriden anahtarlıyordur. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

makine şebekeye elektrik vermiyor. kurulumu yapan yere sorduğumda off grid sistemlerde limitör kullanılmadığını söyledi. ev elektriği trifaze cihaz monofaze olduğundan dolayı gelen hattın birinden elektrik alıyor. şebekeye elektrik vermesi için cihazında trifaze olması gerektiğini söylediler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok ben ona takılmadım. Şöyle sorayım. Eve gelen bir fazı mı alete bağladınız, bu aletin çıkışını eve mi gönderdiniz? Ya da bağlantı şeması varsa çok daha iyi olur. 🙂

Ama söylediğinden anladığım şu, elektrik gittiğinde evin sadece bu aletten elektrik alan kısmında enerji olacak. Diğer iki fazı kullanan elektriksiz kalacak. Ben bir şeyi atlıyorum ya hayırlısı.  

Bu arada panellerin yakışıklı gözküyor, üstlerine püskürtücü koyarsan iyi olur. Yazın çok ısınıyor o aletler ve toz toprak çok kapatıyor. Zırt pırt temizlemeye uğraşmak yerine 2 haftada bir su püskürtsen temizleniyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet eve gelen bir fazı bağladık makineye makineden eve gönderdik. bana söylenene göre elektirik kesildiğinde makineden evin her yerine elektrik gidecek. deneme amaçlı sebeke elektirğini kestim. buzdolabı derin dondrucu televizyon pc konteynerdeki buzdolabı lambalar yandı. elektrik kesildiğinde sistem çalışacak gibi görünüyor. kaçak akım rolesinden evin her yerine gidecek demişlerdi.

teşekkür ederim. püskürtücü ne oluyor. temizlik yapmanın verimi arttırdığını söylemişlerdi. 

makinenin ayarı da şöyle: önce güneşten gelen kullanılacak yetmediği yerde aküden(akü varsa) o da yetmezse şebekeden. akü varsa önce güneşten şarj edecek. yetmezse şebekeden aküyü şarj edecek o şekilde ayarladık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tahmin ettiğim gibi inverteri seri bağlamışlar. Elektrik idaresi bunu farkederse ya da monitör ediyorlarsa n'oluyoruz derler. Evinizin girişindeki saatte üç faz geliyor sadece tekini kullanıyorsunuz. Diğer iki fazda hiç yük olmayacak sonuçta. Doğru bir kurulum şekli değil.

İki tip akım kontrolü var. Çinlilerdeki UPS gibi çalışıyor, milisaniyeler seviyesinde geçiş oluyor (tabi batarya olursa) bir de avrupalıların yaklaşımı var bunlar daha uzun sürüyor. Önce tüm akımı kesip yükü sıfırlıyor sonra şebekeye geçiyor. Batarya yoksa kompanzasyonu düzenlemek için avrupalılarınki daha doğru bir strateji.

O kaynaklar arasındaki geçişlerde sıkıntı oluyor aslında. Sizdeki sistemde muhtemelen güneşten gelen yetmediğinde güneşi komple kesip şebekeye geçiyordur. Regülatörler gibi çalışacak, Batarya olmadığı için UPS gibi değil. Sistem offGrid olacaksa doğru yaklaşım evin yükünü bataryaya yükleyip onu önce güneşten yetmezse şebekeden şarj etmek. Aksi halde geçişler olması kaçınılmaz.

Neyse hayırlı olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

teknik olarak çok bilgim yok. benimki büyük ihtimalle çinliler gibidir. çünkü cihaz çinden ithal. cihazın ekranını resimlerini paylaşayım. 1. resim akşam hava kararınca güneşten hiç gelmez oluncaki durum. 2.ve 3. resimler sabah hava aydınlanır aydınlanmaki ekran. elektrik idaresinin ne diyeceğini bende merak ediyorum. 

WhatsAppGrsel2025-04-06saat21_22.44_d13c8737.thumb.jpg.0807c72281f08c0fe237cc8119fba89f.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-06 saat 21.22.45_9474a89d.jpg

WhatsApp Görsel 2025-04-06 saat 21.22.45_dfb919d0.jpg

destekleneceğimiz yerde köstek olacaklarından eminim. sayaç okuyucular fark etmez de fatura düşünce durumu fark edebilirler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fatura düşmesi sorun değil, fazlar arası tüketim farkı oluşacak ona bıdırdanabilirler. Eve üç faz gelmiş siz birini ayırmışsınız, eğer diğer iki faz arasında asimetrik tüketim farkı olursa o dikkatlerini çekebilir. Evin bağlantısı monofaz olsa farketmezlerdi zaten. Skada falan yoksa hiç farketmeme ihtimalleri yüksek zaten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.