Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Kuga almayı düşünüyorum.

Doğukan Özçelik

Soru

Merhabalar abiler, arkadaşlar, kısmet olursa arabayı (focus kullanıyorum) artık değişip Kuga almayı düşünüyorum. Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum, kronik bir sorun vs var mı ? Yurtdışı forumlarda  "1,5 lt 186 hp araçların motorlarında kronik arıza olduğu hatta motor üst kapaginin sökülmesi gerektiğini belirten yorumlar var" bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? Ben de  

1.5 EcoBoost Titanium  2023 Benzinli düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0
6 saat önce, Kerem B. yazdı:

Bagaj arayışı olanların sw'a yönelmemesinin özel bir sebebi var mı? 

Distribütörlük ile kahvede ki " bu araba hiç yahmiyor yeğenim " diyenlerle sadece belli başlı modellere sebep kaybolup gitti sw ler. Aksine kamyon gibi minivanlar ile her sene tüv eğlencesi daha hoş oluyor gibi. Üzücü bir durum ama maalesef kabullenmek zorundayız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Bu benim ikinci kugam. Gayet memnunum ama almışken teknoloji paketli ST line almanızı tavsiye ederim. Alternatif BYD UDMi olabilir, bugün test ettim, gayet başarılı alet. 1850 lira da D sınıfı SUV PHEV araba için çok cazip bir fiyat. Bagajı küçük geldi bana, ama donanımı motoru ve sürüşü cidden çok başarılı. Şu an "bence" kuga'nın yegane alternatifi o. Ben alır mıyım? Valla bu ikinci kugam olmasa almaz gene gider kuga alırdım ama üçüncü kez aynı arabayı almak anlamsız geliyor 🙂

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
12 saat önce, Doğukan Özçelik yazdı:

Merhabalar abiler, arkadaşlar, kısmet olursa arabayı (focus kullanıyorum) artık değişip Kuga almayı düşünüyorum. Kullanıcı yorumlarını merak ediyorum, kronik bir sorun vs var mı ? Yurtdışı forumlarda  "1,5 lt 186 hp araçların motorlarında kronik arıza olduğu hatta motor üst kapaginin sökülmesi gerektiğini belirten yorumlar var" bu konu hakkında bilgisi olan var mı ? Ben de  

1.5 EcoBoost Titanium  2023 Benzinli düşünüyorum. 

üst kapaklarda sıkıntı var ama bilinen bir durum. illaki bu durum ortaya çıktıktan sonra (çok kısa sürede ortaya çıktı..daha 20-30 binleri görmeden) ki üretimlerde tedbiri almışlardır diye düşünüyorum. şikayetvar da epey şikayet var. motor zorlandığı zaman hararet yapıyor. (mu hala??)

hyundai dct çift kavramaya güveniyorsanız bilader daha bugün en düşük comfort tucson aldı 1.700 e.. sanırım euro normlarından dolayı motorun bg i düşürmüşler.. 1.6 160 bg 265 tork. bagaj 600 lt

byd ise şöyle durum var. uzun yolda elektrik desteği biterse motor 110-120 bg mi ne, çekmiyor ve çok yakıyor.

elektrikli de kia ev3 long range(uzun menzil) düşünebilirsiniz.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
10 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

üst kapaklarda sıkıntı var ama bilinen bir durum. illaki bu durum ortaya çıktıktan sonra (çok kısa sürede ortaya çıktı..daha 20-30 binleri görmeden) ki üretimlerde tedbiri almışlardır diye düşünüyorum. şikayetvar da epey şikayet var. motor zorlandığı zaman hararet yapıyor. (mu hala??)

hyundai dct çift kavramaya güveniyorsanız bilader daha bugün en düşük comfort tucson aldı 1.700 e.. sanırım euro normlarından dolayı motorun bg i düşürmüşler.. 1.6 160 bg 265 tork. bagaj 600 lt

byd ise şöyle durum var. uzun yolda elektrik desteği biterse motor 110-120 bg mi ne, çekmiyor ve çok yakıyor.

elektrikli de kia ev3 long range(uzun menzil) düşünebilirsiniz.

Hocamm bilgilendirme için teşekkür ediyorum. 2024 Model 186 hp olanlarda bu kronik sorun çıkıyor diyen çok fazla ama yine de insan tereddüt ediyor.  Ford arabalarını sevdim diye kuga diyorum ama yol tutuş vs, ya da 2023 model sportage falan mı baksam acaba ,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
2 saat önce, Doğukan Özçelik yazdı:

2024 Model 186 hp olanlarda bu kronik sorun

"Ford'dan yazı geldi daha araçlar tırdan iner inmez belli prosedürler uygulanarak teste tabi tutuluyor, bu problemin olduğu araçlar ya geri gönderiliyor yada talimatlar dahilinde düzeltiliyor." minvalinde bir yazı okumuştum sanki bir yerlerde. Aslı astarını şuan net hatırlamıyorum ama bir düzeltme, değiştirme yoluna gidilmişti sanki bu problemle ilgili.

Onun dışında '23 kuga kullanıcısı olarak yakıt tüketimi dışında tavsiye edebilirim, yüksek kalite beklentiniz ve hızlı vites geçişi beklentiniz yoksa. Onun dışında kullanımı ve iç hacim olarak gayet iyi.

-Tiguan gereksiz pahalı. (Şuan hangisi değilki!?)

-3008 tasarım olarak gayet albenili ama iç mekan tasarımı herkese hitap etmiyor.)

-Tuscon ve sportage bilmiyorum incelemedim, ama yakıt tüketimleri onlarında yüksek ve dct şanzımandan dolayı riskli diye okumuştum.

-C5 kuga dışındaki 2. seçenekti benim içinde ama hem yüzü eskidi hem düzgün benzinli motoru yok hemde yaşanmış boya sıkıntıları düşündürüyor insanı.

-Austral'de gayet güzel bir seçenek tabi 2 sene sonra bambaşka bir adla arabanızın renault model tarihinin tozlu sayfalarına karışmasını takmazsanız.

-Formentor o albeniye ve o fiyata göre kesinlikle kalite anlamında beklenileni vermiyor.

-Ateca'da çok hoşuma gitmişti araç arayış sürecinde ancak oda çok eskidi artık, sıfır almakta o yüzden mantıklı gelmiyor. İkinci eldede dsg soru işareti.

-Skoda'nın karoq ve kodiaq'ta başarılı araçlar, incelemedim bizzat ama yorumlar genel olarak olumlu.

-Ceyranlılar konusuna hiç girmiyorum, bana uzak geliyor. Zevkler ve renkler diyorum...

- Kuga ile active x sw focus arasında çok gidip gelmiş, %51 mahalle baskısı yüzünden kuga seçmiş biri olarak hala dönüp bakarım sw focuslara öylesine:aman: 

Ne demişler; "Stationları sevin!" :wub:

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
5 saat önce, Semih G. yazdı:

"Ford'dan yazı geldi daha araçlar tırdan iner inmez belli prosedürler uygulanarak teste tabi tutuluyor, bu problemin olduğu araçlar ya geri gönderiliyor yada talimatlar dahilinde düzeltiliyor." minvalinde bir yazı okumuştum sanki bir yerlerde. Aslı astarını şuan net hatırlamıyorum ama bir düzeltme, değiştirme yoluna gidilmişti sanki bu problemle ilgili.

Onun dışında '23 kuga kullanıcısı olarak yakıt tüketimi dışında tavsiye edebilirim, yüksek kalite beklentiniz ve hızlı vites geçişi beklentiniz yoksa. Onun dışında kullanımı ve iç hacim olarak gayet iyi.

-Tiguan gereksiz pahalı. (Şuan hangisi değilki!?)

-3008 tasarım olarak gayet albenili ama iç mekan tasarımı herkese hitap etmiyor.)

-Tuscon ve sportage bilmiyorum incelemedim, ama yakıt tüketimleri onlarında yüksek ve dct şanzımandan dolayı riskli diye okumuştum.

-C5 kuga dışındaki 2. seçenekti benim içinde ama hem yüzü eskidi hem düzgün benzinli motoru yok hemde yaşanmış boya sıkıntıları düşündürüyor insanı.

-Austral'de gayet güzel bir seçenek tabi 2 sene sonra bambaşka bir adla arabanızın renault model tarihinin tozlu sayfalarına karışmasını takmazsanız.

-Formentor o albeniye ve o fiyata göre kesinlikle kalite anlamında beklenileni vermiyor.

-Ateca'da çok hoşuma gitmişti araç arayış sürecinde ancak oda çok eskidi artık, sıfır almakta o yüzden mantıklı gelmiyor. İkinci eldede dsg soru işareti.

-Skoda'nın karoq ve kodiaq'ta başarılı araçlar, incelemedim bizzat ama yorumlar genel olarak olumlu.

-Ceyranlılar konusuna hiç girmiyorum, bana uzak geliyor. Zevkler ve renkler diyorum...

- Kuga ile active x sw focus arasında çok gidip gelmiş, %51 mahalle baskısı yüzünden kuga seçmiş biri olarak hala dönüp bakarım sw focuslara öylesine:aman: 

Ne demişler; "Stationları sevin!" :wub:

Semih hocam bu güzel ve dolu dolu bilgilendirmeler için çok teşekkür ediyorum. 

Yine aklımda her zamanki gibi Ford Kuga var.  Diğer arabalara bakayım derken bile halen daha elim gitmiyor bakmaya çünkü aklım Kuga'da 😎😀

Bugün tesadüfen bir komşumu gördüm onda da Ford Kuga vardı dizel tabi 2021 modelmiş, bana da tavsiye etti özellikle iyi bir araba dedi fakat Ecoboost alma dedi, nedeni de arıza çok verdiğini söyledi. Kendi kullandığı arabada Eco blue. Yani haftaya Büyük ihtimal karar verip almayı düşünüyorum artık. 

Son olarak sizce benzinli mi dizel mi ? 

Ecoboost ile ecoblue arasında ne gibi farklar var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
15 saat önce, Mertol Kip yazdı:

Dizel. Tüketimleri arasındaki fark yeterli sebep bence. 

Sadece yakıt tüketimi ise bunu çok yılda 10.000 kilometreye geçen biri değilim zaten. Bakımları tolere eder diye düşünüyorum. 

Bu hafta ecoboost alacaktım ama bir kaç arkadaşım ecoboost değil de ecoblue al dedi. Neden diye sorduğumda, ecoboostlar sorunlu diyince kaldım öylece.

1. 5 TDCİ mi

1.5 ecoboost mu ?

1.5 ecoblue mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
2 saat önce, Ali Gök yazdı:

şöyle bişeyde var: ne kadar çok sorarsan o kadar çok soru çıkıyor.

Vallahi öyle oldu o da çok ne girersem o kadar çok detay çıkıyor

Bir saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Ecoblue ile Tdci aynı şey Doğukan, ikisi de dizel, biri mavi biri lacivert 🤣

Sen benzinli mi dizel mi alacaksın ona karar vermelisin...

Gürkan hocam tam olarak bilmediğim için ben normalde benzinli almayı düşünüyordum hatta bu hafta alacaktım ki , ecoboost ama bir tanıdığım ecobos alma yiyince ben de Bir an tereddüt ettim. 

Sizce ecoboost modelletde sorun var mıdır? 

Grubu da biraz meşgul ediyorum kusura bakmasınlar, sonuçta çok fazla paralar veriyor işin incele cincini sormak istiyorum 🙂🙂

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

İşin incini cincini incelerseniz 1.5 ecoblue'larda da sorunlar çıktığını, oluşan arızaları görür/okur/duyarsınız. 

İlk çıkan ecoboostlar gerçekten sorunluydu. Gerçi onada %100 tasarım veya üretim hatası demek doğru olmaz, bakım yapmayan arabadan anlamayan, yılda birkez bakımda kaputu açan kullanıcılardan dolayıdı ya neyse...

Yeni ecoboostlarda soğutma tertibatı degişti, triger zincire döndü v.s bir sürü güncelleme geldi ama namları çıktı tabi birkere.

Bence öncelikle günlük ve yıllık yaptığınız km hesabını düşünün, günde az bir km yapıyorsanız bunun dpf'i var, rejenarasyonu var, kışın daha araba ısınmadan gideceğiniz yere varması var, adblue'su var, gürültüsü var, bakım maliyetlerinin bir tık fazlalığı var. Varda var...

Benzinlidede ecoboostun çıkmış namı, bundan mütevellit üstünde oturulan bir diken ve yaklaşık 11litrelik yakıt tüketimi var 😁

Ben az km yaparım, arabının en ufak farklı bir sesinde titizlenir bakar/baktırırım, iyi kötü arada bir kaputu açar yağına suyuna bakarım diyorsanız bence ecoboost alın ama yok hem yaptığınız km fazla hemde aklım motorda kalmasın, bi tık daha rahat olayım diyorsanız ecoblue sizin yolunuz olur. 

2023lerde dizel kuga yok sanırım ya 21 yada 22den sonra getirmediler, buda dipnot olsun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.