Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Mk4, 90 bin / 6 Yıl Bakımı

Önerilen Mesajlar

Merhaba 2018 model 2019 çıkışlı focus 4 dizel 8 ileri otomatik aracım var dün yakın zamanda bakım yaptırın uyarısı verdi . Bu 6. Bakımı olacak ve araç 103 bin km de . Forumda şanzıman yağı değişmesi lazım denmiş ama yetkili servis gerek yok diyor ki garantisi bitince yetkili servise götürmeyi bıraktım aracı . Şanzıman yağını değiştirmeli miyim geçişlerde olumlu fark yaşar mıyım ? Şanzıman yağını kime değiştirtmeliyim ankarada yaşıyorum normalde bakımlarımı reis oto da yaptırıyorum . Ayrıca liqui moly yağ mı kullansam diyorum motor çalışmasında belirgin fark oluyor deniyor bunun için tavsiyeniz nedir hangi yağı kaç litre almam gerekiyor ? Neleri değiştirmemde fayda olur sebebi ile açıklarsanız çok sevinirim .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

90 bin / 6 yıl bakımının içeriği zaten belli. Motor yağı, yağ filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi, fren hidroliği.

Polen filtresi, yakıt filtresi, fren hidroliği size kalmış. Servis fren hidroliğini 2 bakımda bir değiştiriyor. Herhangi bir sorun, kaçak vs. yoksa bence gereksiz. Balata ve/veya disk değişiminde yeterli olacaktır. Motor yağı ve şanzıman yağı konularını aşağıya bırakıyorum. Bu konulardaki sorularınız için oradan devam edersiniz.

2018 için motor yağı için yaklaşık 4 lt. gerekiyor. Servislerde Castrol ya da FMY kullanılıyor. Ben kullandığım süre içerisinde bir sorun yaşamadım. Bu konudaki takıntıyı pek anlamıyorum. Gereksinimleri karşılarsa koyar geçerim.

Şanzıman yağına gelince uzun uzadıya tartışıldığı için tekrar yazmaya gerek duymuyorum, "ben olsam" yağı değiştiririm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Semih O., başlığı Focus Mk4, 90 bin / 6 Yıl Bakımı olarak değiştirdi
2 saat önce, Semih O. yazdı:

90 bin / 6 yıl bakımının içeriği zaten belli. Motor yağı, yağ filtresi, yakıt filtresi, polen filtresi, fren hidroliği.

Polen filtresi, yakıt filtresi, fren hidroliği size kalmış. Servis fren hidroliğini 2 bakımda bir değiştiriyor. Herhangi bir sorun, kaçak vs. yoksa bence gereksiz. Balata ve/veya disk değişiminde yeterli olacaktır. Motor yağı ve şanzıman yağı konularını aşağıya bırakıyorum. Bu konulardaki sorularınız için oradan devam edersiniz.

2018 için motor yağı için yaklaşık 4 lt. gerekiyor. Servislerde Castrol ya da FMY kullanılıyor. Ben kullandığım süre içerisinde bir sorun yaşamadım. Bu konudaki takıntıyı pek anlamıyorum. Gereksinimleri karşılarsa koyar geçerim.

Şanzıman yağına gelince uzun uzadıya tartışıldığı için tekrar yazmaya gerek duymuyorum, "ben olsam" yağı değiştiririm.

Peki standart bakım neyse ama şanzıman yağını kime değiştirtmeli ? Asıl sorum o zaten . Zira far ayarına bile 1000 tl istiyor yetkili servisler . 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.