Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Alternatif Akım'ın Sportif Yüzü

Eren Tan

Önerilen Mesajlar

Merhaba,

Aşağı Yukarı 5 yıldır foruma bakamıyordum. Ama şimdi yeniden buradayım ve birkaç haftalar önce, yani 14 Ocak'ta Yakup Abim benim için farkındalık videosu paylaşmıştı. Şimdi bugün benim doğum günüm ve bu durumun üzerine foruma dönüş yapmaya çalışıyorum. Elbette kimse hiçbir foruma aktif olamıyor, çünkü herkesin işleri güçleri var. Şimdi yeni paylaşım üzerine forumu daha da aktifleştirmeye çalışıyorum. 

Yaklaşık 1 ay önce Amerikan Ford firması, kendi vatanındaki yarışlara aktifliğini sürdürebilmesi için NASCAR'a özel olarak Mustang Mach-E temelinde özel bir yarış aracı tasarlamış. Ve ben açıkcası gerçekten beğendim. 

Mach1.thumb.jpg.5c0be088f81fde0c91baa2673896fdc2.jpg

Motor1 Türkiye'nin bahsine göre o örnekte süspansiyon, direksiyon, frenler ve jantlar da dahil olmak üzere mevcut Cup Serisi araçlarından toplanan bileşenleri içerilmiş. Henüz teknik detaylar açıklanmasa da, 3 elektromotora ve 78 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip. Ancak SuperVan 4.2 modeline yakın beygir değerleri (1400 HP) paylaşması da söz konusu. 

Mach2.thumb.jpg.72084fda16e6725d299a7504e8ef7999.jpg

Amerika'nın köklü stok yarışlarından NASCAR, yaklaşık 1.5 yıldır elektrikli yarış araçları üzerine ciddi çalışmalar yapıyor. Ve bu türün ilk örneğini Ford yaptı. Akabinde ise ezeli rakibi Chevrolet takip etti. Şimdi ise (işlerine gelebilirse) geriye Toyota kaldı. Toyota da elektrikli yarış araçlarını yapabilirse yazboz tamamlanabilir.  Yıllardır zaten ICE (içten yanar) motorlu stok yarışları biliyoruz. Fakat en nihayetinde NASCAR, bu duruma örnek olabilecek atılımı geç de olsa yapabilmeyi başardı. Umuyorum, bir gün internette Mustang NASCAR ve Mach-E NASCAR modelleri ile yan yana olduğu pozları yayınlanabilir. Sizden beğeniden ziyade her türlü yorumlarınızı beklerim...

Mach4.thumb.jpg.9a1e2450870612684c33bc0dba2bf112.jpgMach3.thumb.jpg.960216c463334c200604d4769555f720.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eren ben yaş gününü bir de buradan kutluyayım.

Ayrıca paylaşım için de teşekkürler.

NASCAR karbon ayak izini 2035 yılında sıfıra düşürmek hedefini koydu. Bunda da elektrikle motorlara ağırlık vereceklermiş gibi görünüyor.

Her ne kadar hükümet bu konuda pek duyarlı olmasa da emsiyonların düşürülmesi kaçınılmaz ve bu bağlamda NASCAR'ın çabası takdire değer.

Ford Mach-E'ye ilham veren araç ise NASCAR teknik grubunun ABB ile birlikte Ford, Chevrolet ve Toyota'dan aldıkları destekle geliştirdikleri prototip.

image.png

Konuyla ilgili makale burada.

Ford'un videosu ise burada

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.