Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

2016 Focus 3.5 Vites geçiş sorunu

Zeynel Doğan

Soru

Herkese merhabalar arkadaşlar benim 2016 

1.6 Tdci focus 3.5 aracım var 178 bin km de aracı 2 ay önce aldım. 

Debriyaj seti 

Baskı balata 

Debriyaj merkezi 

Trigeri vs ağır Bakımları yeni yapıldı. 

Aracın 1. 2. Ve 3. Vites geçişlerinde sesli ve aşırı sarsıntılı çok nazik ve kibar davranınca normal geçiyor. 4,5 ve 6. Vitesler çok güzel yağ gibi geçiyor. Ford ustalarına götürdüm (yetkili servis değil) ancak sorunun ne olduğunu anlamadılar  bulamadılar. Motor ve şanzıman kulakları sağlam. Yani debriyaja, baskıya dair herşeyi yeni yapılmış bir aracın bunu yapması çok can sıkıcı. 

Başına gelen daha önce yaşayan  tecrübelerini ve sorunun ne olduğunu bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Böyle bir sorunla karşılaşıp buraya gelen arkadaşlar için yazıyorum sorun çözüldü. Kendi araştırmalarım ve Tecrübeli Ford ustalarına danışarak ulaştığım bilgiye göre;

Focusun 3.5 kasası parça seçen bir araç olduğu için,

Araca takılan Baskıbalata seti Alman marka araç bu parçayı kabul etmiyor. Önerilen Ford-otosan yazılı orjinal seti veya Fomoco orjinal seti. 

Alman marka takıldığı için araç uyum sağlamamış maalesef sorun bundan kaynaklı umarım kimse böyle birşey ile karşılaşmaz.

Not: Karışık araç bakan ustaya yaptırdığım için bilgi eksikliğinden böyle bir sorunla karşılaştım. Sizlere tavsiyem araştırıp Aracınız markasına göre sadece o markaya bakan tecrübeli ustaları tercih etmeniz.

Zeynel Doğan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
44 dakika önce, Zeynel Doğan yazdı:

Böyle bir sorunla karşılaşıp buraya gelen arkadaşlar için yazıyorum sorun çözüldü. Kendi araştırmalarım ve Tecrübeli Ford ustalarına danışarak ulaştığım bilgiye göre;

Focusun 3.5 kasası parça seçen bir araç olduğu için,

Araca takılan Baskıbalata seti Alman marka araç bu parçayı kabul etmiyor. Önerilen Ford-otosan yazılı orjinal seti veya Fomoco orjinal seti. 

Alman marka takıldığı için araç uyum sağlamamış maalesef sorun bundan kaynaklı umarım kimse böyle birşey ile karşılaşmaz.

Not: Karışık araç bakan ustaya yaptırdığım için bilgi eksikliğinden böyle bir sorunla karşılaştım. Sizlere tavsiyem araştırıp Aracınız markasına göre sadece o markaya bakan tecrübeli ustaları tercih etmeniz.

Vites değiştirirken de kol sertleştiyse ilk bakacağınız konu şanzıman yağı olsun. Şartnamedeki yağ koyulmadığında garipleşiyor vites değiştirmek. Deneyimlemiştim daha nce manuel focus 3,5 kullanırken. şartnamedeki yağ ile değişim yapınca normale dönmüştü.

Kerem B. tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
21 saat önce, Kerem B. yazdı:

Vites değiştirirken de kol sertleştiyse ilk bakacağınız konu şanzıman yağı olsun. Şartnamedeki yağ koyulmadığında garipleşiyor vites değiştirmek. Deneyimlemiştim daha nce manuel focus 3,5 kullanırken. şartnamedeki yağ ile değişim yapınca normale dönmüştü.

Bende öyle bir sorun olmadı ama konu içeriğinde tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.