suat coşkun Yanıtlama zamanı: Mart 13 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 https://www.osram.com.tr/am/night-breaker-led.jsp Osramın tüv onaylı Led ampulü varmış. Mesele ufuk çizgisi olmasıymış yani belli mesafede ışığı kesmesi..benim Led ampul de aynı ufuk çizgisini yapıyor..🙄🙄🙄 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cenk Demirel Yanıtlama zamanı: Mart 13 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 1 dakika önce, suat coşkun yazdı: https://www.osram.com.tr/am/night-breaker-led.jsp Osramın tüv onaylı Led ampulü varmış. Mesele ufuk çizgisi olmasıymış yani belli mesafede ışığı kesmesi..benim Led ampul de aynı ufuk çizgisini yapıyor..🙄🙄🙄 Bunu daha önce de paylaşmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Led ürünler içerisinde ufuk çizgisini bozmayan, kendinden ayarlı ilk ampul olarak geçiyor. Normalde teknik olarak kullanıma uygun ama bunu Türkiye'de anlatamazsın. Polis beni durdursa, sonradan takılan led var aracında dese, bunlar ufuk çizgisini bozmaz, onaylı desem ceza yazmadan göndereceğini hiç zannetmiyorum. Önce cezayı yazar sonra mahkemede cezayı iptal ettirmek için ürünün onaylı bilgilerini sunarak savunma yapmak zorunda kalırız. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
suat coşkun Yanıtlama zamanı: Mart 13 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 3 dakika önce, Cenk Demirel yazdı: . Polis beni durdursa Aynen durum böyle olacak. Daha önce de yazdığım gibi bunun teknik şartnamesi yapılmazsa çok kavga çıkar.. Bu arada benim monoled dediğim marka photonmuş. Güzel ürün ve eğer sıkıntı çıkarsa yazık olacak canım ampullere.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erdem Ay Yanıtlama zamanı: Mart 13 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 2 saat önce, suat coşkun yazdı: Aynen durum böyle olacak. Daha önce de yazdığım gibi bunun teknik şartnamesi yapılmazsa çok kavga çıkar.. Bu arada benim monoled dediğim marka photonmuş. Güzel ürün ve eğer sıkıntı çıkarsa yazık olacak canım ampullere.. Benim eski focus da vardı bu ürün. Her ne kadar farları aşağı büksem de millet ya selektör ya dörtlü yakıyordu☺️ 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Mart 13 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 3 saat önce, Ozan Kar yazdı: . yooo aksine cok iyi oldu. Ben çok uzun yol yapan biriyim özellikle geceleri uzun yol giderken halojen ampul ile yol çekilmez oluyor. LED taktiktan sonra daha iyi bir görüş yakalamışken şimdi eskiye dönmek iyi olmayacak benim için😟 Bir toleransı olur bence bu işin,hayırlısı bakalım. Gelecek günler ne gösterecek bize bakalım. Çok da güzel şeyler beklemiyorum ama 🤔 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
suat coşkun Yanıtlama zamanı: Mart 13 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 5 dakika önce, Erdem Ay yazdı: selektör ya dörtlü yakıyordu Bu konuda bende çok hassas biriyim. Mesela apaçi tarzı kullananlara çakıyorum uzunları, kesinlikle uygulanması gereken bir durum fakat kriterler belirlenmeden yapılırsa çok sıkıntılar olabilir. Ayrıca ben aracı alalı 4 ay oldu , şehir içi zaten en aşağı konumda kullanıyorum far yüksekliğini ve şimdiye kadar kimseden selektör yemedim. Yarın inş.ilk kez uzun yola çıkacağım . Sinop yolculuğu var. Uzun yolda bakalım tepki alacakmıyız. Birde ben kugayı aynı c max gibi bi exenon sanıyordum, dün öğrendim öyle olmadığını. Eğer donanım dışı ve kullanmayacaksak boynumuz kıldan ince.. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Akaydın Yanıtlama zamanı: Mart 13 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 13 Yerinde bir karar olmuş. Benim zararıma oluyor ama doğru doğrudur. Denetlemesi olur umarım. Allah trafik polislerine kolaylık versin artık. Genel çevirme değil de özelinde olursa ayırt etmeden yazarlar. Dün haber çıkmasıyla halojen ampuller fiyatlanmış. 2 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Günal Y. Yanıtlama zamanı: Mart 14 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14 9 saat önce, Emre Akaydın yazdı: Dün haber çıkmasıyla halojen ampuller fiyatlanmış. Bu millet hiçbir fırsatı kaçırmaz mı ya... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 14 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 14 13.03.2025 - 12:09 tarihinde, Fatih Cift yazdı: Ben çok uzun yol yapan biriyim özellikle geceleri uzun yol giderken halojen ampul ile yol çekilmez oluyor. LED taktiktan sonra daha iyi bir görüş yakalamışken şimdi eskiye dönmek iyi olmayacak benim için😟 Bir toleransı olur bence bu işin,hayırlısı bakalım. Gelecek günler ne gösterecek bize bakalım. Çok da güzel şeyler beklemiyorum ama 🤔 led farli bir arac ya da uygun ampul alabilirsiniz. siz daha iyi goreceksiniz diye baskalarini kor etmeye hakkiniz yok. ufuk cizgisi var, goz almiyor vs diye ancak kendinizi kandiriyorsunuz. benim bildigim su an sadece osramda onayli ampul var, digerleri cop. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Mart 15 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15 8 saat önce, Ozan Kar yazdı: led farli bir arac ya da uygun ampul alabilirsiniz. siz daha iyi goreceksiniz diye baskalarini kor etmeye hakkiniz yok. ufuk cizgisi var, goz almiyor vs diye ancak kendinizi kandiriyorsunuz. benim bildigim su an sadece osramda onayli ampul var, digerleri cop. evet başkalarını kör etmeye hakkımız yok haklısınız,kendimizi kandırdığımiz da doğru . Yeni bir araç almakta ekonomik sebeplerden ötürü mümkün değil şu anda.osramin ledlerini de fiyatından dolayı almak cazip değil. bunlar doğrultusunda benim gibi olanların iyi bir görüş elde etme hakları olmasın mi 😟 İşte bu saydığınız sebepler yüzünden kendi aracım için öndekini kör etmeyecek, kendimi kandırılmış pozisyona düşürmeyecek , maddi anlamda beni zorlamayacak( yaklaşık 4 ay araştırma ve deneme yaptım )bir LED (osramin onaylı olanı değil) ve far içerisine takılan bir parça aldım. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum (bana maliyeti 2 sene önce 650 TL) . Şu ana kadar karşıdan gelenden bir selektör dahi yapan olmadı. Işıklarda bile durdugumda öndeki aracın tampon hizasından yukariyi aydinlatmiyor benim ledlerim. Ama aracımın orjinalinde halojen ampuller var. Şimdi napalim kullanmayalım mi. Yasada bazı toleranslarin olması gerektigini yazmıştım, inşallah öyle olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Akaydın Yanıtlama zamanı: Mart 15 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15 3 saat önce, Fatih Cift yazdı: 😟 Yasada bazı toleranslarin olması gerektigini yazmıştım, inşallah öyle olur. Toleranslar tavizler sadece yenisini doğurur. Sisteme yük olmakla kalmaz daha karmaşık hale getirir. Bende halojen far da led ampul kullanıyorum. Eğer bugüne kadar zorunlu olsaydı led ampullere harcamış olduğum para ile zamanin yerine mercekli fara geçmek o zaman için maddi zorluklar gerektirsede çoktan keyfini sürerdim. Zaten bizde bu led aşkından dolayı hala milyonluk araçlarda saçma sapan halojen farlar var. Ama olsun almışken alman alalım. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 16 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16 14.03.2025 - 21:40 tarihinde, Fatih Cift yazdı: evet başkalarını kör etmeye hakkımız yok haklısınız,kendimizi kandırdığımiz da doğru . Yeni bir araç almakta ekonomik sebeplerden ötürü mümkün değil şu anda.osramin ledlerini de fiyatından dolayı almak cazip değil. bunlar doğrultusunda benim gibi olanların iyi bir görüş elde etme hakları olmasın mi 😟 İşte bu saydığınız sebepler yüzünden kendi aracım için öndekini kör etmeyecek, kendimi kandırılmış pozisyona düşürmeyecek , maddi anlamda beni zorlamayacak( yaklaşık 4 ay araştırma ve deneme yaptım )bir LED (osramin onaylı olanı değil) ve far içerisine takılan bir parça aldım. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum (bana maliyeti 2 sene önce 650 TL) . Şu ana kadar karşıdan gelenden bir selektör dahi yapan olmadı. Işıklarda bile durdugumda öndeki aracın tampon hizasından yukariyi aydinlatmiyor benim ledlerim. Ama aracımın orjinalinde halojen ampuller var. Şimdi napalim kullanmayalım mi. Yasada bazı toleranslarin olması gerektigini yazmıştım, inşallah öyle olur. evet kullanmayin. yazdiginiz seylerin tamami subjektif. bana hic bir sey ifade etmiyor. bende selektor yapmiyorum artik ancak bu gozumu almadigi anlamina gelmiyor, yapmiyorum cunku degisen birsey olmuyor. dedigim gibi yasal onayi olmayan her sey cop benim icin. umarim en kisa zamanda pratikte uygulanan bir duzenleme olur. gerek annemin gerek kardesimin arabalari yillardir halojen ampullerle kullaniliyor, biz aptalmiyiz? 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Cift Yanıtlama zamanı: Mart 16 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16 Değilsiniz elbette bu sizin tercihiniz, aptal olan bizleriz bu durumda. Her neyse yasal düzenleme çıkınca herşey netleşir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Uğur Şengül Yanıtlama zamanı: Mart 16 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16 Ne tesadüf ki, benim sol LED patladı. Orijinal ampulü duruyordu, dün değiştirdim. Uzunlar, parklar ve sisler led. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özgür Parlak Yanıtlama zamanı: Mart 16 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16 Ben aracıma opsiyon olarak satılan adaptif led farları taktırmak istiyordum (focus mk4) acaba onlarda bu yasağa dahil mi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap