Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Focus MK4 | Muhteşem Detay ve düşünülmüş tasarım, yağmurda sürücü aynasının kapanmaması.

Önerilen Mesajlar

34 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Ben neden bir şey anlamadım?

Ben şöyle anladım:

Sileceklerin attığı su , kapı camında aynanın üstünden gidiyor  , alt taraftan geçmiyor. böylece o su kütlesi aynayı görmeyi engellememiş oluyor. 

müthiş mühendislik oymuş. İyi de aynanın arabaya bağlanan gövdesi engel oluyordur ona tüm arabalarda aynıdır sanırsam. 

Ben müthş ford mühendisliği ile ilgili bir örnek vereyim. Bizde satılmayan Explorer ST line hastasıyım. Bunun gruplarını takip ediyorum. Makyajdan sonra bir sürü kişide düz yolda basarken arka diferansiyel dağılıyor. Kaza oluyor Sebep ne? Makyaj öncesi arka diferansiyeli 10 vida tutuyorken makyajda maliyeti düşürelim diye 6 vida koymuşlar. Gerzekler garantiden arka diferansiyel tamirine daha çok para ödüyor.. 

• Beğen 1
  • Haha 2
  • Şaşırmış 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tam da bir 2023 1.5 Ti-VCT Titanium satın alma aşamasındaydım. Sizlere soracaktım alsam mı diye... Acaba almayı düşündüğüm pakette de bu yağmur kaydırma özelliği var mıdır? Eh artık bu muhteşem ötesi tasarım harikası sayesinde kesin alırım gibi. Gerçi burada yağmurla pek bir işimiz yok ama...
Dağılalım.

• Haha 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

07.04.2025 - 11:28 tarihinde, H. Cenk yazdı:

Ben şöyle anladım:

Sileceklerin attığı su , kapı camında aynanın üstünden gidiyor  , alt taraftan geçmiyor. böylece o su kütlesi aynayı görmeyi engellememiş oluyor. 

müthiş mühendislik oymuş. İyi de aynanın arabaya bağlanan gövdesi engel oluyordur ona tüm arabalarda aynıdır sanırsam. 

Ben müthş ford mühendisliği ile ilgili bir örnek vereyim. Bizde satılmayan Explorer ST line hastasıyım. Bunun gruplarını takip ediyorum. Makyajdan sonra bir sürü kişide düz yolda basarken arka diferansiyel dağılıyor. Kaza oluyor Sebep ne? Makyaj öncesi arka diferansiyeli 10 vida tutuyorken makyajda maliyeti düşürelim diye 6 vida koymuşlar. Gerzekler garantiden arka diferansiyel tamirine daha çok para ödüyor.. 

Evet teşekkür ederim açıklamanız için, güzel ifade etmişsiniz; Belli bir hızdan sonra sileceklerin attığı su, kapı camında aynanın üstünden gidiyor, alt taraftan geçmiyor. böylece o su kütlesi şoförün aynayı görmesini engellememiş oluyor. 

Araçların makyajlanmasından sonra hatalarının giderilip daha iyi hale getirilmesini bekleriz. Maalesef günümüzde devamlı fazla kazanma hırsı bunun önüne geçmiş görünüyor. Uzun vadede bu durumun markanın yararına olmayacağını; standartları koruyan, teknolojiyi kullanarak ve yenilikler yaparak maliyetleri düşürenin öne geçeceğini, ilerleyeyeceğini düşünüyorum. bkz.: tesla

Saim K. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İngilizdir belki, bundan muzdarip olabilir 🙂 

Benim arabada yan aynalar özellikle çok kirleniyor. Yağmurlardan sonra bezle vs silme ihtiyacı hissediyorum. Tüm araçlarda olan bir şey ama, bu son araçda biraz daha fazla. Ya da sedan olduğu için mi böyle, bilemedim şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aynanın kendisine çarpan mı yoksa ayna koluna çarpan hava aerodinamiği mi?.. suyun aşağı inmeden paralel gitmesini sağlıyor..

özellikle ayna kolu kapıya montajlı arabalara dikkat etmek lazım, nasıllar diye.

fransız arabaları, bazı fordlarda da var bu montaj şekli.. fiesta ve mondeo..

kol önemli ise yandı diğer fordlar tesadüfi demektir.. aynanın kendisi buna sebep olabiliyorsa ki öyle olmalı bir firmanın mühendisi bunu tüm üretilen arabaları için düşünmeli..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.