Sinan Çınar Oluşturma zamanı: Nisan 10, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Nisan 10, 2012 Hafta sonu motoru temizlemeyi planlıyorum.Arexons aldım.Kablo ve soketlere değdirmemeye çalışacağım. önce wd40 sıksam işe yarar mı? poşetlemem gereken parçalar neler? bizim araçların beyinleri nerede? Tecrübelerinize ihtiyacım var.Vaz geçin temizlemeyin derseniz temizlemem. Araç motoru 6 yıldır temizlenmemiş Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 WD40 çok toz yapıştırır. Kullanmayın. Kompressör bulma imkanınız varmı ? Gaz yağı yada tiner + mazot karışımını mazot tabancası ile uygulayarak pırıl pırıl bir motora sahip olabilirsiniz Ben o şekil yıkıyorum motorumu ayda 1 kez (yaz-kış) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mevlüt Aksoy Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Ben servise götürdüğümde aracı teslim alırken motoru temizlenmiş olarak alıyorum, kendim her hafta sonu ılık su ile bayanların kullandığı LOK diye bir temizlik maddesi var onla güzelce temizliyorum, pırıl pırıl oluyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sinan Çınar Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 WD40 çok toz yapıştırır. Kullanmayın. Kompressör bulma imkanınız varmı ? Gaz yağı yada tiner + mazot karışımını mazot tabancası ile uygulayarak pırıl pırıl bir motora sahip olabilirsiniz Ben o şekil yıkıyorum motorumu ayda 1 kez (yaz-kış) wd40 ı sadece soketlere sıkmayı düşünüyorum.Şase problemi olmasın diye.Sonra arexons. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sinan Çınar Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Ben servise götürdüğümde aracı teslim alırken motoru temizlenmiş olarak alıyorum, kendim her hafta sonu ılık su ile bayanların kullandığı LOK diye bir temizlik maddesi var onla güzelce temizliyorum, pırıl pırıl oluyor. Motorun herhangi bir yerini kapatıyor musunuz?Problem olmuyor mu?Yoksa ben mi çok evhamlıyım:) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mevlüt Aksoy Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Servisten aldıktan sonra motor temiz olduğu için ben her hafta ıslak bezle üzerindeki tozları ve kaba temizliğini alıyorum, Anlayacağınız yıkama veya su kaçırma olayı olmuyor o yüzden hiç bir yerini kapatmıyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Kapatmıyorum aksine bütün muhafaza kapaklarını söküyorum. Mazottan Sentetik tinerden (sakın slülozik kullanmayın) ve gaz yağından motora ve elektronik sistemlere zarar gelmez. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sinan Çınar Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Kapatmıyorum aksine bütün muhafaza kapaklarını söküyorum. Mazottan Sentetik tinerden (sakın slülozik kullanmayın) ve gaz yağından motora ve elektronik sistemlere zarar gelmez. Bizim araçların beyinleri nerede? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Abdussamed Acar Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2012 Bu tür bir temizliğin kaputun altının gözümüze temiz gözükmesi haricinde bir faydası var mı? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Bu tür bir temizliğin kaputun altının gözümüze temiz gözükmesi haricinde bir faydası var mı? Bazı yerlerin oksitlenme durumunu ortadan kaldırmış oluyoruz ayrıca. Sonuçta gaz yağı ve mazot temizleyici koruyucu ve yağlayıcıdır 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Bizim araçların beyinleri nerede? Hiç beyinle işim olmadı şimdiye kadar. Nerde acaba diye merak etmedim Neyse yarın bakarım. Ama su ile yıkama yapmayacaksanız beynin yerinin bir önemi yok Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Motoru kesinlikle yıkamam; yıkatmam. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ogün Özemre Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Motoru kesinlikle yıkamam; yıkatmam. Abi mazotla yıkayınca bi zararı olmuyor. Aksine faydalı bile denilebilir. Ama su ile yıkatma konusunda sana katılıyorum. Kesinlikle yıkamam yıkatmam Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 11, 2012 araba çalışır vaziyette de su ile yıkanabilir die biliyorum sonuçta şiddetli yağmurlarda motorun arıza yapmamasından anlaşılmalıdır die düşünüyorum fakat su oksitlenme riskinden ötürü bende tavsiye etmiyorum bilinçli bir kuaförle mevsimden mevsime temizlenebilir Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sinan Çınar Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2012 (düzenlendi) Bugün arexonsu ile biraz motora sıktım.Marş dinamosunu ve LPG soketlerini kapattım.Sonuç resimlerde. Nisan 14, 2012 Ogün tarafından düzenlendi resimler eklendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sinan Çınar Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 14, 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar bu arabanın beyni nerede?Bu konu beynimi kemiriyor:) Nisan 14, 2012 Sinan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Sinan Çınar
Hafta sonu motoru temizlemeyi planlıyorum.Arexons aldım.Kablo ve soketlere değdirmemeye çalışacağım.
önce wd40 sıksam işe yarar mı?
poşetlemem gereken parçalar neler?
bizim araçların beyinleri nerede?
Tecrübelerinize ihtiyacım var.Vaz geçin temizlemeyin derseniz temizlemem.
Araç motoru 6 yıldır temizlenmemiş
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 28 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap