Oktay Toker Oluşturma zamanı: Nisan 27, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Nisan 27, 2012 Mercekler D1s aparatı üzerinde 2010 Mercedes farlarından gözümün önünde söktürerek aldım.D1s,D2s olarak geçiyor. H7 ampulü tıraşlayarak ve ampulüde D1S aparatını söktüğüm için vida yerlerinede kullanarak H7 ampulü yerine sağlam ve güzelce sabitledim. Önce Far tasından kesişme noktalarını alarak başladım ve sonra matkap ile güzelce Mercek oturacak şekilde kalıp aldıgım sert plastik ile işaretlediğim yerlerden deldim. Sonra Delikleri çüreterek parçayı çıkardım. Sonra merceği uzun somunlu pullu ve bazı kısımlara metal destekli şekilde oturtmak için ön çalışma yaptım deliklerin merceğin ayarına izin verecek şekilde genişliğinide ayarladıktan sonra boyama için tekrar söktüm. Tasları ve dış aynayı sinyal camınıda güzelce izole ettikten sonra parlak siyah siprey boya ile 3 er kat olarak boyadım ve her kat sonrasında en az 20 şer dakika en az 40 derecelik ısı ile fırında pişirdim. Sonra mercekleri yerine taktım ve ayralrını yapıp vidaları iyice sabitledim ve kontra somunda sıkarak üst somun gecşemesin diyereketen mercek sabitleme işini bitirdim.Sonra gündüz farı ve park niyetine yaptıgım parçayı ayarlamaya geldi.Kullandığım parça Renault megan mercekli farı dış çerçevesine ait şeffaf parça kullanmaları benim çok işime yaradı. Parçayı kesip dışındaki boyayı kolanyalı mendil kullanarak iyice tertemiz hale getirdim. Sonra 8mm her biri 30 lümen degere sahip sogutucu gereksinimi olmayan günışıgı renginde ve her far için 12 adet power ledleri yerleştirdim.Turuncu park için hazır şerit ledlerden söktüğüm turuncu smd 30xx serisi smd ledleri diğer ledlerin ara boşluklarına gelecek şekilde 12 adet olarak ve her iki ledleride seri paralel bağlantı ile monte ettim. Sonra arka kısmını notebook lcd panellerin içinde kullanılan ışık yansıtıcı tabakadan gerekli şekilde keserek hem ışık şiddetine faydası olması hemde ışık izole etmek amacı ile yerleştirdim ve bunu üzerinide siyah silikon ile kapladım. Bu parçayıda boyadıktan sonra ortaya böyle bir görüntü çıktı. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 2012 Mercek kapagına idareten tuturarak görüntü şöyle bir baktım ve inanın o an işte bu dedim. Orjinal merco mercek kapagınıda siyah yapmaya karar verdim ve epeyce uğraştım ama güzelce zımparaladıktan sonra boyadım fırına sürdüm. Gündüz farı parçasınıda mercek üzerinde işaret aldıktan sonra mercek kapagına 2 adet somunlu vida ile güzelce sabitledim. Merceklere monteli haldeki ilk görüntüler. Farlar çıkma alındıgından üzerinde arka kapakları yoktu bunun için çok magaza dolaştım ve uygun ebatlarda güzel ve sıkı bir saklama kabı buldum her biri 3 erli şekilde idi ve artanları evde kullanıyoruz. Kapagıda kesip biçip yine somunlu vida ile sabitleyip boşluk yerlerede siyah silikon ile kapattıktan sonra içime sindi. Xenon balastlarıda uygun yere somunlu vida ile sabitledim. Toplanmış halide bu. Gündüz farı bağlantısı araç kontak açılınca yanacak şekilde ve parklar açılınca sönecek şekilde olması için çift kontaklı role kullanarak devresini ayarladım. Araç üzerinden görüntüler.Daha güzel fotolar elime geçmedi henüz. 8 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertol Kip Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Eline sağlık. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Bayağa zahmetli bi iş,elinize sağlık güzel olmuş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hasan K. Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Elinize sağlık. Yakışmış. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
berkay diren Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 abi çok güzel olmuş keşke bende becerebilsem böyle Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Oktay aydınlatma sistemleri profesörlüğü ünvanını hak etmiş durumdasın... Hayranlıkla izledim, eline sağlık! Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
berkay diren Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 modifiyenin komple parça alıp arabaya takamktan ibaret olmadığını asıl modifiyenin nasıl bişe olduğunu gördüm Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
berkay diren Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 peki bu farda far ayarı çalışırmı ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Nisan 28, 2012 (düzenlendi) Ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Buna benzer bir çalışmam Erkan Ulugağ arkadaşımıza yapmıştım konusunda mevcut resimler var ama detaylarını ayrı konu ile paylaşacagım zira bana bu proflugu yakıştırılma işlemlerini Erkan ST üniversitesine borçluyum ve Fiat Linea içinde çalışmam oldu.Fiat konusu olmayınca paylaşamadım ama resmini ekleyeyim. Yaptıgım işlemler orjinal farlara oldugu için aktif çalışan kısımları ile ilğili sorun olmuyor.Faal halde takıyorum. Fiat linea çalışmamdan bir kaç kare. 5 metreden Merceğin duvardaki kesilme çizgileri. 10 metreden. Mercekten dolayı iptal olan park kısmı içinde Sinyal üzerindeki şeffaf pleksinin kolları altına led yerleştirerek hallettim. Gündüz görünümleri. Nisan 28, 2012 Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Metin Güven Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Resimler çıkmıyor arkadaşlar Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Resimler çıkmıyor arkadaşlar Hepsi gözüküyor 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 2012 Resimler çıkmıyor arkadaşlar Resimlerin hepsi görülür durumda. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 4, 2013 Resimler açılıyor sorun göremedim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap