Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Samsung GALAXY SIII (Resmi Özellikler ve Fotoğraflar)


Önerilen Mesajlar

Samsung, nihayet 2012 yılı Android işletim sistemli yeni amiral gemisini tanıttı. Aylardır sayısız söylentilere konu oldu. Son güne kadar saklı kalmayı başardı ve Unpacked 2012 etkinliği kapsamında tüm ihtişamıyla resmen duyuruldu.

galaxy-s-iii-tilt-630.jpg

Londra Büyükşehir Orkestrası eşliğinde başlayan etkinlik, “Yeni GALAXY’den ne bekliyorsunuz?” sorusuyla başlıyor ve çeşitli ülkelerden insanların istekleri sıralanıyor. Bu anlarda heyecanımız daha da artıyor.

Nihayet aylardır beklenen Samsung’un akıllı telefonu Galaxy S III resmen duyuruldu. Detaylarını değerlendirmeden önce işte cihazın bilinen teknik özellikleri;

- 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133 gram

- Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ve TouchWiz Nature UX

- 4.8 inç 1280 x 720 piksel Super AMOLED HD ekran ve Gorilla Glass 2

- 1.4GHz Dört Çekirdekli ARM Cortex-A9 Exynos 4412 ve Mali-400 GPU

- 8MP Arkadan Aydınlatmalı kamera sensörü, Flaş, Sıfır çekim kayıt süresi

- 1.9MP arkadan aydınlatmalı ön kamera, 720p HD video ve sıfır çekim kayıt süresi

- 1GB RAM

- 16/32/64GB Dahili Hafıza, 64GB’a kadar microSD

- GSM/GPRS/EDGE, HSPA+ ile 21Mbps, 4G LTE

- Bluetooth 4.0 Düşük enerjili, Wi-Fi 802.11 b/g/n, NFC çipi,

- A-GPS, GLONASS, Wi-Fi Direct, MHL portu, USB OTG, microSIM

- S Beam, Share shot, AllShare Play, AllShare Cast, Smart stay, Social tag, Group tag, Face zoom, Face slide show özellikleri

- 2100 mAh Çıkarılabilir Pil

Doğadan ilham alınarak insanlar için tasarlanan üçüncü Galaxy S akıllı telefonu, donanım konusunda rakiplerinden fazlasını sunmuyor. Fakat 0.01 ms tepki süresi, çok daha az enerji tüketimi sağlayan PenTile – RGBG karması dizilimli 4.8 inçlik Super AMOLED HD ekranı, 2100 mAh çıkarılabilir geniş pili ve 128GB’a kadar arttırılabilir hafızasıyla birçok tüketicinin isteklerini karşılayacağından eminiz.

Ekranı birçok sitede belirtilenin aksine sadece PenTile, yani çözünürlüğün görüntü kalitesine etkisini düşüren altpiksel dizilimini kullanmıyor. Super AMOLED Plus’taki 12 altpikselli RGBG dizilimi ile PenTile dizilimi aynı ekranda kullanılıyor. Bu sayede hem enerji tasarrufu sağlanıyor, hem ekran kalitesi gerçek HD seviyesinde oluyor hem de insan gözünün en çok duyarlı olduğu yeşil renk arttırılarak tüketiciye daha iyi bir tecrübe yaşatılıyor.

Cihazda kullanılan Exynos 4412 çipset, 32nm düşük güç tüketimli HKGM mimarisiyle üretilmiş ve 1.4GHz hızında dört ARM Cortex-A9 işlemci ile 400MHz hızında 4 çekirdekli Mali-400 GPU’sunu içeriyor. Maalesef beklediğimiz gibi yeni nesil yongaların yer aldığı Exynos 5250′yi göremedik, umarız yaz sezonunda bu çipset bir telefonla piyasaya çıkar.

133 gram ve 8.6mm kalınlığındaki telefon, 4.8 inç ekranı sebebiyle bazılarınızı taşınabilirlik konusunda endişelendirebilir. Bu konuya Samsung, yeni amiral gemisinin Galaxy S II’den sadece %22 daha büyük olduğunu söyleyerek noktayı koydu.

Android’in son versiyonu 4.0.4 ve yeni gelişmiş TouchWiz Nature UX arayüzüyle donatılmış. Ayrıca GLONASS, düşük enerji tüketimli Bluetooth 4.0, NFC çipi, Gorilla Glass 2 ve 64GB microSD desteği özelliklerini taşıyarak 2012 yılında yaygınlaşan veya yaygınlaşması beklenen teknolojileri kuşanmış, rakiplerine göz kırpıyor.

Wi-Fi Channel Bonding sayesinde 54Mbps kablosuz internet hızının 108Mbps’ye ulaştığını ekleyelim. Üstelik Galaxy S III ile kablosuz şarj da mümkün. Bunun için ilerleyen tarihlerde satılacak kablosuz şarj kitini almanız gerekiyor.

8MP arka ve 1.9MP ön kameraların her ikisi de arkadan aydınlatmalı sensör, sıfır fotoğraf çekim süresi özelliklerine sahip. Arka kamerada otofokus, saniyede 6 kareye kadar kaydetme özellikleri de mevcut. Henüz tüm teknik özellikleri bilinmiyor ama sırasıyla Full HD 1080p ve HD 720p video çekim desteğiyle bu kameralar harika medyalar oluşturmanızı, görüntülü görüşme yapmanızı sağlayacak.

Gücünü 2100 mAh’lik bir pilden alıyor. Bu miktar bile cihazın bir günü rahatlıkla normal-ağır kullanım altında tamamlamasını sağlayabilecek. Fakat düşük güç tüketimli ekran, çipset ve kameranın ortalama kullanıcılara ikinci güne rahat ulaştıracaktır. En azından Galaxy S III, pil ömrü ve hafıza konusunda bekleneni veriyor, birçok yönden dönemine ayak uyduruyor. DropBox’tan iki yıllık 50GB bulut depolama alanının ücretsiz her Galaxy S III kullanıcısına verileceğini hatırlatalım.

Donanım cephesinde gelişmeler bu şekilde. Eğer Samsung’un tanıtımını izlediyseniz büyük bir kısmında yazılımsal mevzulardan bahsedildi. Asıl değişimin yazılımsal boyutta yaşandığını söyleyebiliriz.

Akıllı telefonunuzu çok daha kolay kullanabilmenizi amaçlayan Güney Koreli üreticinin yeni S Voice hizmeti ile telefonunuz sizi dinleyecek, gerektiğinde cevap verecek ve komutlarınızı yerine getirecek. Tüm bunlar için cihazınıza dokunmanıza gerek yok. Belirlediğiniz bir sesli komutu söylediğinizde cihazınız uyanacak ve yine çeşitli işlemler için belirlediğiniz komutları dile getirdiğinizde buton kullanmadan bunları uygulayacak.

Yazılımda yaşanan bir diğer önemli yenilik de; Pop up play özelliği. Çoklu görevin mobil sektördeki çatısını epeyi yukarı çekmesi beklenen bu özellik, aynı anda video izleyip, internette dolaşmak, e-posta okumak gibi diğer ikinci bir işlemi daha yapabilmenize imkan tanıyor. Galaxy S III’ün geniş ekranını gerçekten verimli bir şekilde kullanabileceksiniz.

S Beam; NFC ve Wi-Fi Direct teknolojilerini kullanarak 300Mbps düzeyinde veri aktarımı yapabileceğiniz bir hizmet. 1GB’lık bir filmi 3 dakikada televizyonunuza aktararak izlemeye başlayabilir, gelişmiş AllShare sayesinde çoklu medya yönünden eşsiz bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

Group Tag, Social Tag, Face Zoom, Buddy Photo Share ve Face Slideshow gibi fotoğrafik yenilikler de medyalarınızı ve kişilerinizi daha organize hale getirmenize yardımcı olacak. HTC’nin One serisinde olduğu gibi yeni Exynos 4412 çispetinde de ImageChip benzeri bir belirlenmiş resim çipi mevcut. Yani resim ve video kaydı konusunda en az rakipleri kadar iddialı.

C Pen stylus kalemi, HTC’nin MediaHub’ına benzer AllShare Cast Hub, 100W ses standı, masaüstü bilgsayarlarla kullanılabilecek stand, araba standı, koruyucular ve çeşitli kılıflar Galaxy S III’ün ilk etapta düşünülen aksesuarları arasında yer alıyor. Galaxy Note’taki S Pen kaleminin farklı bir çeşidi olan C-Pen, 3mm metalik tasarımıyla S3′ün dış görünümüyle uyumluymuş.

Galaxy S III, kendisine bakıldığında bunu tespit edip kendini uyandırabilen bir akıllı telefon. Bazılarınızı tasarım ve taşıdığı çipset yönünden tatmin etmese de bardağın dolu tarafına baktığımızda bizi onlarca yeniliğin beklediğini görüyoruz. Özellikle yazılım ve bağlantı hususlarında Samsung rakiplerine büyük üstünlük sağlayacak.

Tasarımda fırçalanmış metal ve plastik materyalleri kullanılmış olabilir. Ağırlığını diğer Galaxy S akıllı telefonlarıyla karşılaştırdığımızda metal ya da alüminyum materyalin kullanıldığından emin olabiliriz.

Google’ın Android işletim sisteminden resmen kaldırdığı menü butonunu Samsung, hangi düşünceyle 2012 yılı amiral gemisine koydu bilmiyoruz ama önümüzdeki birkaç ay içerisinde uygulamalarını güncellemeyen geliştiricilerin harekete geçmesinin ardından bu butona olan ihtiyaç ortadan kalkacak. Yine de HTC One X’te gözlemlediğimiz üzere halen bu buton yüksek kullanım oranına sahip.

145 ülkede 296 operatörle satılacak olan Galaxy S III, 29 Mayıs’ta birçok Avrupa ülkesinde piyasaya sürülecek. Fiyatı konusunda henüz bir bilgi yok, 4G LTE versiyonunun yaz aylarında tüketiciyle buluşması bekleniyor. Amerika’da Sprint, AT&T ve T-Mobile gibi operatörler için hazırlanan versiyonlar önümüzdeki ay gelecek. Türkiye’de ise Haziran ayında satışına başlanacağını tahmin ediyoruz.

Çakıl mavisi ve mermer beyazı renk seçenekleri bulunan Galaxy S III’ün fiyatının 600 Dolar civarında , yani 1100 – 1250 TL olması bekleniyor. Ülkemizde Galaxy Note ve Galaxy Nexus’taki 2000 lira üstü fiyatlandırmanın bu modele de uygulanacağından hiç kuşkumuz yok!

Benchmark'lardaki durumlar ise şöyle:

galaxy-s-iii-glbenchmark.png

test-1.jpg

test-12.jpg

test-123.jpg

Birkaç fotoğrafı da eklersek;

6.-GALAXY-S-III_S-Beam_Music-sharing_W.jpg

GALAXY-S-III-Product-Image-3_B.jpg

GALAXY-S-III-Product-Image-2_B.jpg

KAYNAKLAR:

www.androidturkiye.net

www.gsmarena.com

onderpeker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kablosuz şarz :fikir:

Yok hocam o işe daha çok var... Seri üretim bir cihazda onu daha birkaç sene görebileceğimizi sanmıyorum... Altyapı çok yetersiz şu anda.

Kaldı ki kablosuz şarjlı olması birşey katmayacaktı SIII'e en azından 2012 yılında... Daha 6 çekirdeklisi çıkacak bunun, 5" olacak ekranı ki yapacak birşey kalmasın...

GÜNCELLEME:

Beni de çok şaşırttı ama varmış Baran hocam yaa...

"Üstelik Galaxy S III ile kablosuz şarj da mümkün. Bunun için ilerleyen tarihlerde satılacak kablosuz şarj kitini almanız gerekiyor."

onderpeker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olmaması için sebep göremiyorum, Yakup'un dediği gibi olmaması daha kötü. Her zaman olsun...

ICSte fiziksel tuşa gerek yok. Ancak şu an bazı eski kalan yazılımlar için o tuşa ihtiyaç var diyorlar. 1-2 aya o uygulamalar kendini ICSe uyumlu hale getirdiğinde o tuş çok gereksiz olacak diyor androidçiler.

sexyy ... kaç para acaba? Ağustos'ta Uzakdoğu'ya gideceğim, oradan bir tane evlat edinsem mi acep?

Usta bana da HTC ONe X getirsene :fikir:

Valla S3 tabii aşırı çok fazla satacaktır orası kesin sammy gene parayı koyacak yer bulamayacaktır da e ne bileyim ben bakıyorum bir sürü insan hayalkırıklığı falan diyor daha iyi şeyler bekliyormuş. Bir de sanırım amerikaya quad core vermeyeceklermiş o da nefret uyandırmış millette

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok hocam o işe daha çok var... Seri üretim bir cihazda onu daha birkaç sene görebileceğimizi sanmıyorum... Altyapı çok yetersiz şu anda.

Kaldı ki kablosuz şarjlı olması birşey katmayacaktı SIII'e en azından 2012 yılında... Daha 6 çekirdeklisi çıkacak bunun, 5" olacak ekranı ki yapacak birşey kalmasın...

"Üstelik Galaxy S III ile kablosuz şarj da mümkün. Bunun için ilerleyen tarihlerde satılacak kablosuz şarj kitini almanız gerekiyor."

Böyle yazıyor yukarıda?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cenk abicim suan İphone kullanıyorum . Açma kapama tuşu haricinde tuşlara basmıyorum.. YAZILIM ile yaptım..fakat istememdeki sebep bu degil..

Arıza veya farklı durumlarda telefonu modlara sokmak gerek; Safe,dfu, gibi bunlar icin dokunmak lazım bunlar sadece kabloyu bağlayıp yapılan işlemler ile sağlanmıyor yeri gelince..

Yani bu özel durumlar icin olmalı.

Kullanımda sorun yok. İcs ile ilgisini bilmem.. Suan iOS da bunu yapabilirsiniz uygulama ismi Zephyr

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Usta bana da HTC ONe X getirsene :fikir:

telefon getirmek dert değil, özellikle Malezya da harbiden ucuz onlar ama girişte telefonu beyan edip pasaportuma kaydettirmem lazım. yani o telefona sadece ben hat alabilirim, bu durumda o telefonu benim adıma kayıtlı hat ile kullanabilirsin. ya o telefon ile birilerine dadanırsan? (yapmazsın ama oldu ki yaptın) o zaman hapislerde "sapık" diye çürüyemem walla. (bkn.testi kırılmadan uyaran adam)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Üstelik Galaxy S III ile kablosuz şarj da mümkün. Bunun için ilerleyen tarihlerde satılacak kablosuz şarj kitini almanız gerekiyor."

Böyle yazıyor yukarıda?

manyetik indiksüyon ile kablosuz şarj artık mümkün. araba akülerini şarj etmeye hazırlanıyorlar (eli kulağında) telefon mu şarj edilmeyecek?

http://en.wikipedia.org/wiki/Inductive_charging

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.