Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve gençlik spor bayramımız kutlu olsun... Atamızı ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz varolsunlar bize böyle bir cumhuriyet bıraktıkları için.... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 1932 Temmuz ayında Atatürk, ilk Tarih Kongresi üyelerine Marmara köşkünde bir ziyafet vermişti. Hocam Hakkı Tarık, Atatürk'e: - Paşam, Enver Behnan üyelere sizin Ankara’ya gelişinizi anlattı. dedi. Atatürk benimle alakadar oldu. Bazı şeyler sordu, ben de bazı olayları kendisine sormak cesaretini buldum, lutffettiler; Bir aralık yanımıza tıknazca bir zat geldi. Halkevi başkanlarından imiş... Paşaya - Paşam hangi günde, hangi ayda doğdunuz? Bunu lütfeder misiniz? dedi Bu soru üzerine Atatürk'ün rengi değişti, sinirlendi. Fakat bu saf adama birşey söylemek istemedi. Doğum gününün kutlanmasını istemiyordu. Padişahların doğum günü (Veleti Hazreti Padişah) adı ile donanma yapılır; şehirlerde, geceleri de eğlenceler tertip edilirdi. O, Mustafa Kemal ki, padişahlığı kaldırmış, şimdi onlar gibi doğum günü bayramı mı yaptıracaktı. Bu imkansızdı. Buna pek çok kızdı, fakat bir şey söylemedi. Ani olarak O mavi gözlerini bana dikti. Hırslı görünüyordu. Ben, bir suç işlemiş gibi, içimden sarsıldım ve toparlandım, Atatürk, sert ve ani olarak: - Ben ne zaman doğdum? diye sordu. Ben Ata'nın kardeşi değildim, sınıf arkadaşı veya yaşıtı da değildim. Bu soruşta bir mana aradım. O anda zamanda aklıma Nutkun birinci sayfasındaki «19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıktdım.» cümlesi belirdi. Bir hazır ol vaziyeti alarak: - 19 Mayıs 1919 da doğdunuz Paşa Hazretleri! dedim. Bu cevap Ata'nın gerilen yüz hatlarının yumuşamasına yetti. O zata dönerek: - İşte ben O gün doğdum diyerek 19 Mayıs’ın kutlanmasını işaret etmiş oldular. Enver Behnan Şapolyo, Atatürk’ün Doğum Günü : 19 Mayıs,Önasya Mecmuası, Yıl. 2, Sayı.21, Mayıs 1967, Şafak Matbaası, Ankara 1967, s. 4-5. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bu yıl sanki daha bir coşkulu geçiyor bayram. Taşköprü Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu organizasyonlarda bu yıl küçük bir bisiklet turu da var. Kalabalık bir grubun toplanacağına inanıyorum. Bu türden küçük ve katılımın çok olacağı organizasyonların daha çok yapılması lazım. Bir de şöyle bir videoya rastladım. Ben çok beğendim. Buyrun keyifli seyirler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serhat Çelikkanat Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2013 Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: "Demek adliyeyi de ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım!" Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!" İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği! M.K.ATATÜRK 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Kutlu olsun 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ferat Ucar Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Ne mutlu Türküm diyene Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Osman Türkol Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Herkesin Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.Her ne kadar bayram gibi kutlayamasakta Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kutluhan A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Kutlu olsun Hiç unutmamak unutturulmamak dileğiyle.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burhan Bakar Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 İnsanı gülümseten ve umutlandıran şeyyyyanlayın ki nasıl nefessiz kalmışız.... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Bayramımız kutlu olsun... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Bayramımız kutlu mutlu olsun.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hakan Saraylı Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Ne mutlu Türk'üm diyene ! Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Volkan Ö. Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 19, 2015 Bayramımız kutlu olsun. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 18, 2017 Kutlu olsun 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Servet Ö. Yanıtlama zamanı: Mayıs 18, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 18, 2017 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap