Hasan K. Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 5, 2011 -----------------ALINTIDIR--------------(VOSVOSCULARA ÖZEL.. ) En sonunda ilk detailing'imizi yaptık.Yaklaşık 3 gün sürse de bitirebildim.Elle uygulama yapmak biraz zor oldu.Özellikle yıkama+kil+su tutmak+kurulama+ag srp+wax yapınca birkaç gün spor yapmama gerek kalmadı3 gün içinde sırasıyla;(motor+davlumbaz)-(iç)-(dış) şeklinde yaptım.Neyse daha fazla uzatmadan fotoğraflara geçiyorum ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1.gün Davlumbaz'ın hali ortada.Kurumuş çimento olduğundan işkence gibiydi.Bulaşık süngerinin sert tarafıyla+bol suyla çalıştım.Süspansiyon etrafı dahil heryeri yaptım. Çimento'yu götürdükten sonra Carpex APC'yi sıkıp köpürttüm. Sırada motor temizliği vardı. Motorun fotoğrafını çekmeyi unuttum.Beyni veya hiçbir yeri kapatmadım(Sadece kontağı kapattım)Motor'a biraz su döktüm sonra hafif kurumasını bekledim.Sonax motor temizleyici'yi sıkıp bekledim.Bol suyla temizliği tamamladım.Keçeyi temiz bezle sildim.Motorun her tarafına hava tuttum. Kuruduktan sonra Meg. sarı pedle Meg. trim detailer uyguladım. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2.gün Bugün iç temizlik günüydü.Bildiğiniz gibi 1 aydır bez değmemişti Her tarafı süpürge ile çektim. Sıra Carpex Apc uygulamaya geldi.Sadece bir koltuğu fırça ile yaptım.Fırça'nın kılları dökülüyordu.Temiz bulaşık beziyle ovalayarak devam ettim. Biraz beklettikten sonra bezle sildim.İşin kötü tarafıysa temiz dediğim koltuklardan kir çıktı.(Bezin diğer tarafıda var,çekmeye utandım) Tüm plastileride apc ile temizledim.(Bu fırça'yı sevdim sorunsuzdu) Sıra A sütunu'na gelmişti.Burada en sevdiğim ürünlerden biri olan Meg.Quık Out kullandım(Eldivenle kullandım yoksa parmakları aşırı sızlatıyor).Kokusu'da berbat ama görevini iyi yapıyor. Fotoğraf çemeyi unuttum ama tertemiz oldu Cama bulaşmasın diye camı indirip,detay fırçasını elime alıp apc ile giriştim. Sonra temizlediğim heryeri su sıkıp temizledim.(Özellikle deride apc olunca içim rahat etmedi) Aracı kilitledim.1 saat o halde kaldı. Gelince kapı fitillerini sadece su sıkıp temizledim. Nihayet iç temizlik işlemi bitmişti.Sırada koruma vardı. Deri olan yerlere Turtle Wax Deri Kremini sürüp iyice yedirdim.(Dikişlerin etrafını özenle yaptım) Kremi emdikten sonra;bir kat deri koruma ile farkı Geriye kalan yerleri Sonax Cockpit Reiniger(Temizleyici ve koruyucu-mat) ile sildim. İç temizleme+koruma'nın bitmiş hali(Sonraki gün bolca Turtle Wax Deri Kremini tekrar uyguladım) ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3.gün Geldik oldukça acemi olduğumdan zor geçecek konuya. Meg. Nxt yıkama şampuanı ve Meg. yıkama eldiveni ile yıkadım. Açgözlülük edip 100gr kil ile başladım.Sprey şişe içine su+Meg. Şampuan doldurdum.Önceden burada okuduktan sonra youtube'den video izleyince pek zorlanmadım. Şimdiye kadar en kirli hali.Kapının alt kısımlarındaki zifleri çıkardı.Fazla olunca şekilden şekile girdi.Kili sonra far+kapı eşiği+jant+camlara uyguladım. Bu arada sağolsun arkadaş dışarıdaki tüm şeffaf plastiklerin Meg. Plastx ile çiziklerini giderdi Sonra'da çiziklerle uğraştı Tamamen çıkmasada görünürlüğü gitti. Aracı yıkayıp kuruladım Kılcal çizikler mevcut (Ag srp ile nxt'ye güvenmiştim).Azalttılar fakat hepsi gitmedi. AG SRP'yi uygulamaya başladım.Bittikten sonra vol'a güzel parlaklıkta vermişti. Sonra Meg. Nxt Tech Wax 2.0 uyguladım.Kuruduktan sonra sarı wax silme bezi ile sildim. Nxt'yi yapabildiğim kadar detaylı yaptım Kapı eşiği dahil plastikleri Meg. Trim Detailer uyguladım En sonunda bitti(Bende bittim) Bitince 5 gün vol'a ve bana dinlenme süresi verdim. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 5 gün sonra tekrar buluştuk.Hafif tozlanmıştı.Meg.Nxt ile yıkadım.Ardından Meg.UQW uyguladım.Gündüz gözüyle hoş parlaklığı vardı. Artık kötü kokuların gitme vakti.Atas Airclim'i aracın içine koydum(Klima kapalı,soğuk hava,max fan hızı),dışarı çıktım. Vol'ün yanında beklemeye başladım.Dışarı koku çıkmaya başlamıştı.Biraz daha uzaklaştım.1-2 dk geçince aklıma geldi:İç sirkülasyonu açmamıştım.Neyse garajıda dezenfekte ettik. Vol artık kendine gelmişti.Akşama doğru makine'yi kapıp sahil'e gittim. B sütununa Meg.Trim Detailer uygulamıştım.Yıkayınca akmıştı. Okuduğunuz için teşekkürler -----------------ALINTIDIR--------------------- Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dr.Mert Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Çok güzelmiş Özellikle Jantlara bayıldım. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre V. Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 posilaj makinaları ne kadar ? Daha doğrusu ben ekipman almak istiyorum elle atılan 1 hafta sürmüyor etkisi... Posilaj makinası (gerekli ekipmanıyla birlikte , kabut ve far için sünger ) + Cila = ? ne kadara patlarki bana Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 alıcağınız kaliteye göre değişir 250 liraya falan güzel bi makina alırsınız 60 70 te bütün pedlere ve tablarara harcarsınız Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 6, 2011 Bende dün ve bugün araca bakım yaptım. Dün akşam detaylı dış temizlik ve Sonax nano boya temizleyici-koruyucu uygulamasından sonra bugünde detaylı iç temizlik ve deri bakım-koruma yaptım. Bizim buralarda hava çok tozlu olduğundan aracı temizledikten sonra karşısına geçip izlemek gerekiyor, arkanızı döndüğünüzde artık tozlanmış oluyor! 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 benimde bugün başıma tatsız bi olay oldu sanırım bezimden kaynaklandı veya süngerden araçta aşırı kılcal oluştu yıkamadan sonra normalde % 5 10 seviyesindeydi 1 yıl stabil olarak duruyodu öyle şimdi % 30 40 falan sanırım bana yine iş düştü Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 kılcal cizik yüzdesini gösteren alet te var demekki vay anasını gavurlar yaman adam dogrusu.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 benimde bugün başıma tatsız bi olay oldu sanırım bezimden kaynaklandı veya süngerden araçta aşırı kılcal oluştu yıkamadan sonra normalde % 5 10 seviyesindeydi 1 yıl stabil olarak duruyodu öyle şimdi % 30 40 falan sanırım bana yine iş düştü Nefret ediyorum kılcallardan.. Ne yapacaksın peki? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 kılcal cizik yüzdesini gösteren alet te var demekki vay anasını gavurlar yaman adam dogrusu.... ne makinası abi göz kararı Nefret ediyorum kılcallardan.. Ne yapacaksın peki? aynen bende nefret ediyorum bu şekilde olunca soğudum bi anda yakında girişcem tekme tokat yapıcağım işlemler hepsi polisaj makinasıyla olucak meguiars 85 mevcut ama yeni bi ürün denemek istediğim menzerna 203s alıcam (elle doğru uygulamada bile kılcallar üzerinde çok etkilidir ) kılcalları en aza indircem % 5 e kadar düşer sonra polisajla yine cila pedini takıp meguiars 21 vurmayı düşünüyorum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Meg ürünleri iyi de.. Ben yorumlarını okuyabiliyorum sadece, temin imkanım az. Elle uygulanan kılcal çizik gidericisi iyiymiş, Sonax temizleyici/koruyucu cilanın etiketinde kılcalı alıyor dese de birkaç hafif çiziği alıp kılcalları aynen bıraktı mesela, ama şuan için temiz ve kaygan bir yüzeyi var aracın. Olmadı tepem atarsa basar giderim İzmir Ziebart a .. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 valla bu ürünü almalıısnız menzerna 203s gittigidiyor da 35 tl buda örnek olsun elle uygulama Uploaded with ImageShack.us öncesi Uploaded with ImageShack.us sonrası Uploaded with ImageShack.us buda finish Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Alla Allah çok iyi ya Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Sağol Samet kardeşim, elle uygulanması kafi demeyip "x v y z ürünleri polisaj makinasıyla uyguladım anca böyle oldu" deseydin herhalde ağlayacaktım gece gece! Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Tolga KARACA Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 7, 2011 Az önce sipariş verdim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2011 uygulama pedide alın almışken ve uygulamayı yaparken elle olucağı için kaputtan örnek verirsek 6 parça gibi düşünün her parçaya 6 7 dakkanızı ayırın Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap