c.erdem Oluşturma zamanı: Haziran 3, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 3, 2012 esp nizi her zaman aktif halde mi kullanıyorsunuz ? yoksa sadece yağışlı havalarda mı aktifleştiriyorsunuz ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emre D. Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Hiç bir fikrim yok ama sis farını açmak gibi yada arka resistansı açmak nasıl tüketimi artırıyorsa esp de artırır sanırım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 2012 Hayır hiçbir şekilde tüketim arttırmaz.Herzaman devrede değil zaten gerektiğinde girer.. Kar ve benzeri yerler dışında iptal etmeyiniz. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Guest Sadık Taşyürek Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Hayır hiçbir şekilde tüketim arttırmaz.Herzaman devrede değil zaten gerektiğinde girer.. Kar ve benzeri yerler dışında iptal etmeyiniz. ülkemizde neden sepep bu soru hep sorulur anlayabilmiş değilim, artık euroncap testlerinde dahi ESP'yi standart donanım olarak sunmayan marka/modeller 5 yıldız alamıyorken ve tüm avrupada artık ESP sistemi olmayan araba üretilmesin gibi görüşler konuşuluyorken, bizde halen ESP çok yakar, aracın peformansı düşer, patinaj çeker diyenler var. Yakup; evet esp yakıt tüketimini arttırmaz, ancak "esp geri planda her zaman çalışmaktadır, yani devredir ve sadece gerektiğinde müdahale eder" dersek yanlış anlaşılmayı bertaraf etmiş oluruz sanırım. bende esp 365 gün, 7/24 açıktır ve yakıt tüketimin arttırdığı bilsem dahi açık olmaya devam edecektir. arkadaşlar, olaki yakıt tüketimini arttırsın, gerek kendi ve gerekse ailemin canından kıymetli değil, eminim sizin için de değildir. bir de karlı havalarda esp kapatılmalı düşüncenize katılmıyorum ve muhtemelen TCS (ASR) ile karıştırıldığını düşünüyorum. evet, tcs nin deaktif olması için esp yi kapatmak gerekir.(F2,5 larda öyle) ama ilk kalkış gerçekleştikten sonra esp tekrar aktif hale getirilmelidir... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 bir de karlı havalarda esp kapatılmalı düşüncenize katılmıyorum ve muhtemelen TCS (ASR) ile karıştırıldığını düşünüyorum. evet, tcs nin deaktif olması için esp yi kapatmak gerekir.(F2,5 larda öyle) ama ilk kalkış gerçekleştikten sonra esp tekrar aktif hale getirilmelidir... Tüketimin arttırmadığına örnek olsun diye belki de yılda 2 defa devreye girecek şey hem çalışmaz demek istedim Bende bunu demek istiyorum zaten..Pratikte söylediklerimde bir hata yok bu sefer tcs nedir muhabbeti açılacak diye kısa kestim Haklısınız Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Fuat Önal Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 ülkemizde neden sepep bu soru hep sorulur anlayabilmiş değilim, artık euroncap testlerinde dahi ESP'yi standart donanım olarak sunmayan marka/modeller 5 yıldız alamıyorken ve tüm avrupada artık ESP sistemi olmayan araba üretilmesin gibi görüşler konuşuluyorken, bizde halen ESP çok yakar, aracın peformansı düşer, patinaj çeker diyenler var. Yakup; evet esp yakıt tüketimini arttırmaz, ancak "esp geri planda her zaman çalışmaktadır, yani devredir ve sadece gerektiğinde müdahale eder" dersek yanlış anlaşılmayı bertaraf etmiş oluruz sanırım. bende esp 365 gün, 7/24 açıktır ve yakıt tüketimin arttırdığı bilsem dahi açık olmaya devam edecektir. arkadaşlar, olaki yakıt tüketimini arttırsın, gerek kendi ve gerekse ailemin canından kıymetli değil, eminim sizin için de değildir. bir de karlı havalarda esp kapatılmalı düşüncenize katılmıyorum ve muhtemelen TCS (ASR) ile karıştırıldığını düşünüyorum. evet, tcs nin deaktif olması için esp yi kapatmak gerekir.(F2,5 larda öyle) ama ilk kalkış gerçekleştikten sonra esp tekrar aktif hale getirilmelidir... esp siz araba var mı hala Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 c.erdem Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 cevaplar için teşekkürler....esp zaten aracı kullandığım her an aktifti.bilgi amaçlı sormuştum.3-5 lira fazla yaksa da ben de kapatmam. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Sistemi sürekli açık tutunuz,tüketiminizi etkilemez.Karlı havalarda rampa çıkışlarında sadece esp-(tcs) kapatılabilir,oda araç rampada (tcs)den dolayı bayılmasın diye. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Göksel Yaman Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2012 esp siz araba var mı hala 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aykan Samet Uzun Yanıtlama zamanı: Haziran 7, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 7, 2012 Bi ara bunun stickerını yapıştıracaktım arabaya Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
c.erdem
esp nizi her zaman aktif halde mi kullanıyorsunuz ? yoksa sadece yağışlı havalarda mı aktifleştiriyorsunuz ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 9 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap