Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Akaryakıt Fiyatları


Aydın Baran

Önerilen Mesajlar

Arabanı sat kardeşim vergisini cezasını ancak ödersin der :D

Okadar cezası var ha vay vay vayyy.Bi ara hatırlıyorum urfa ve mardine gitmiştim iş için karşıdan yani suriye ve ırak tarafından gelen bütün kamyonlar bariz yana yatık geliyorlardı sordum oralı bir arkadaşa abi yanından geçerken yakıt depolarına bi bak istersen dedi bir baktım kamyonun yakıt deposu en baştan teee arka tekere kadar gidiyor kaç litre sen düşün :) Oralardan o depoları fulleyip türkiyeye o şekilde geçiyorlarmış sonra o yakıtı çekip istasyonlara satıyorlarmış :)

Şu an varmıdır bilmiyorum benim bahsettiğim sene 98 99 yılı daha 2000 bile değil.(Bende baya baya yaşlılar gibi olmuşum ne bu ya şu yıllarda falan diyom yaşlanıyommu ne :) )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla arabaya binmeyi bırakabileceğimi sanmıyorum ama 10 numara alternatiflerim var da korkuyorum işte :D :D :D

Hani şu kamyoncuların kullandığı 10 numara yağlar var ya :D :D ondan koyacak bütün dizel sahipleri. Görecekler vergiyi.

Millete zorla kullandıracaklar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok canım koyarmıyım, devletimi seviyorum, vergimi verir paşa paşa binerim arabama :) Ama 10 numara alternatiften kullanan çok tanıdığım var, hatta metro turizm bile otobüslerinde kullanıyordu hatırlarsanız ve hatta yanmıştı otobüs, milet cayır cayır yakıyor 10 numara yağı :D :D

(biyerde bi yanlışlık oldu ama, vergi verilp arabaya binmek, ne kadar saçma :D :D )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan nağmeler: "Akaryakıta baktığımızda 2009 Aralık'ından bu yana vergilerde önemli bir düzenleme yapılmamıştı. Akaryakıtta vergiler litre başına sabittir. Litre başına belli bir kuruştur. 2009 Aralık'tan bu yana kadar akaryakıt içindeki ÖTV'yi enflasyon oranında bugüne getirmiş olduk. Yaptığımız bu"

esh9389_3.jpg

İstanbul Finans Zirvesi'nin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Vergi ayarlamaları bütçenin kötü yönetilmesinden mi kaynaklanıyor?'' sorusuna yanıt verdi.

"VERGİLERİN AMACI BÜTÇE AÇIĞINI BELİRLİ SEVİYEDE TUTMAK"

Babacan, "Bizim için mali disiplin her şeyin başı. Mali disiplinin bizim 2010 - 2012 yılı ihtiyacımızın yılbaşında daha fazla olacağıyla ilgili hesaplamalar var. Buradaki vergilerin en önemli amacı bütçe açığımızı belirli bir seviyede tutabilmek. Bugün Türkiye'de enerji kalemleri bizim dışarıya bağımlı olduğumuz kalemler. Bizi bu kalemlerde çok dikkat etmemiz gerekiyor.

"ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Akaryakıta baktığımızda 2009 Aralık'ından bu yana vergilerle önemli bir düzenleme yapılmamıştı. Akaryakıtta vergiler litre başına sabittir. Litre başına belli bir kuruştur. Akaryakıt vergileri böyle olduğu için 2009' dan bu yana da hiçbir ayarlama olmadığı için bir bakıma litre başına kuruş kısmında geçtiğimiz enflasyonu karşılayacak bir ayarlama yaptık. Büyüme yok içinde. Sadece yaptığımız 2009 Aralık'tan bu yana kadar akaryakıt içindeki ÖTV'yi enflasyon oranında bugüne getirmiş olduk. Yaptığımız bu. Önemli olan bu konuda istikrardır, önemli olan Türkiye'deki huzur ortamıdır. Bütçe dengesi bozulduğunda Türkiye'de ne huzur ne güven kalır. Bunun bilincinde hareket etmemiz lazım. Harcamalarda da dikkatli olmalıyız. İsraftan kaçınmamız lazım. Gelir tarafında değil gider tarafında da aşırılıklar varsa, kuşkusuz bunlarla ilgili de tedbir almamız gerekir. Bununla ilgili belli hazırlıklarımız olacak. Zor bir dönemdeyiz. Bütçedeki denge Türkiye'deki huzurun istikrarın temelidir " dedi.

"TÜRKİYE İÇİN SIHHATLİ BİR BÜYÜME OLACAK"

Ali Babacan, ' Yeni zamlar olacak mı ? ' sorusuna ise, " Bütçe gelirlerimizi neden hedefimizden belli miktar bozulduğuna baktığımızda, bu bozulmanın üçte birinin sebebi gelirlerin beklenen kadar olmaması, üçte ikisinin sebebi ise giderlerin artmış olması. Atılacak adımların alınacak tedbirlerin bu çerçevede düşünülmek gerekiyor. Büyüme yüzde 3 küsür olduğu için vergiler düştü gibi yaklaşmamak lazım. Bizde büyümenin kompozisyonu değişti. Büyüme iç tüketimden ihracat ağırlıklı büyümeye döndüğünde ihracata kaynak ayırıyoruz . İç tüketimden ihracata dönüldüğünde vergigelirlerinde bir miktar kayıp oluştu. Burada vergilerimiz düştü ama bu sıhhatli bir büyüme olacak Türkiye için. Biraz bütçe maliyeti var biz buna katlanırız o kadar önemli değil. Önemli olan istikrardır" yanıtını verdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.