Soner Yaz Oluşturma zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 6, 2012 Merhaba Aracınızı hangi devirlerde vites değiştiriyorsunuz duymak istediğim özellikler 2008 focus tit 1,6i (brc lpg'li) 1,2 lpg li araç kullanıyordum 2500 devirden sonra değiştiriyordum, bu araçta kaç yaparsam daha sağlıklı olur Teşekkürler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alperen G. Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 bu devirde vites mi değiştirilir hangi devirde yaşıyoruz? :zha: 5 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Az tüketmek istiyorsan 2500 yine diğer türlü 6.000 de de değişsen sıkıntı yok Sent from my iPhone 4s using Tapatalk 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bekir B. Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Genellikle araç vites artır ikazına uyuyorum....2000 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Soner Yaz Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 bu devirde vites mi değiştirilir hangi devirde yaşıyoruz? :zha: Otomatik bende isterdim ama 2.el alınca manuel denk geldi, neyseki hız sabitliyecisi var ----- Bende ikaz yok müzik açıkken motor sesi duyulmuyor. Alışmaya çalışıyorum yeni yeni, 2000 devir düşük gibi geldi bana 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Alperen G. Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Otomatik bende isterdim ama 2.el alınca manuel denk geldi, neyseki hız sabitliyecisi var ----- Bende ikaz yok müzik açıkken motor sesi duyulmuyor. Alışmaya çalışıyorum yeni yeni, 2000 devir düşük gibi geldi bana hayırlısı olsun, kazasız belasız kullanın.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Soner Yaz Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Teşekkür ederim Alperen bey, Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mert Erçetin Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 2500-3000 devir arası uygundur. 2000 devirde değiştirenlerin araçları dizeldir. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cevat Yıldız Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 2500-3000 devir arası uygundur. 2000 devirde değiştirenlerin araçları dizeldir. aynen oyle... düşük devir = ekonomi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 inanırmısınız bunda en çok ogün içinde olduğum ruh halim, işyerinde yaşadığım sinir stres sıkıntı en belirgin faktör oluyor Bazen hep 2.000 bazen hep 3.000 devirde atıyorum, ama araç soğuksa asla basmam, sinirli bile olsam. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 bu devirde vites mi değiştirilir hangi devirde yaşıyoruz? :zha: Bu çok iyiymiş yaa, Dizel aracımla vites değiştirme ikaz ışıklarına uyuyorum. Babamın tüplü ve öfkeli aracıyla da 2500-3000 falan 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 bu devirde vites mi değiştirilir hangi devirde yaşıyoruz? :zha: Bu çok iyiymiş yaa, Dizel aracımla vites değiştirme ikaz ışıklarına uyuyorum. Babamın tüplü ve öfkeli aracıyla da 2500-3000 falan Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 cem aksoy Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 f3 dizel 115 ps lik araçlar için: araç max. güce 1750-3000 rpm arasında ulaşıyor.(tork güç diagramı)buna göre: yolun durumuda dikkate alınarak (yokuş aşağı 1750 rpm, düz yol 1750-2000 rpm, rampa yukarı 2500 e akadar) vites değişimleri yapılabilir. Performanslı kullanılmak isteniyorsa 3000 rpm e kadar devir aldırılabilir. Bu aralıkta araç ani tepkilere hemen cevap verir. Bununla birlikte seyir esnasına araç daha düşük devirlerde de kullanılabilir.1400-1750 rpm arası. böylece araç ekonomik kullanılmış olur. Araç ani tepkilere kısa bir sürede cevap verebilir. Vites düşürme devrine gelince benim gözlemlediğim 1300 rpm altında motorda detonasyon hissediliyor. Burada önemli nokta motor detone olmadan vitesi küçültmek lazım ki gereksiz vuruntularla motoru yıpratmayalım. Ben aracımı şu şekilde kullanıyorum gaza basarak yüksek devir çevirmek yerine hızlı vites artışları ile hızımı yükseltiyorum. ne çok düşük devirde (1300 rpm ekadar ) motoru tepkisiz bırakıyorum, nede çok yüksek devirde (2300 rpmden fazla) aracı yorup fazla yakıt yakıyorum. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Konu Focus II'de ve araç benzinli... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Engin U. Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 6, 2012 Vites değiştirme ikazlarına uyarak 2000 - 3000 arası.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Soner Yaz
Merhaba
Aracınızı hangi devirlerde vites değiştiriyorsunuz
duymak istediğim özellikler 2008 focus tit 1,6i (brc lpg'li)
1,2 lpg li araç kullanıyordum 2500 devirden sonra değiştiriyordum, bu araçta kaç yaparsam daha sağlıklı olur
Teşekkürler.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 21 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap