Hakan Yildirim Oluşturma zamanı: Haziran 24, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 24, 2012 Merhaba, Forumda xenonla ilgili güncel bir konu bulamadım. Varsa yeni konu için kusura bakmayın Xenonla ilgili bir kaç denemem oldu ancak far hatası sorununu çözemedim. Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Tüfekçi Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 patlak ampul uyarısı mı veriyor? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Yildirim Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 patlak ampul uyarısı mı veriyor? Kısa far hatası yazıyor ekranda. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mustafa Tüfekçi Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 55w balast denediniz mi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Yildirim Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2012 55w balast denediniz mi? hayır denemedim. Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Hakan Bey ne tür bir çalışma yaptınız bilmiyorum, ancak yeni Focus'ta far akımını sürekli ölçen bir program ver ve daha düşük akım çeknen xenon ampuller takıldığında düşük akım nedeniyle kısa far arızası mesajı veriyor ve kısa farlara giden akımı kesiyor. Bu olası ampul arızası olarak algılandığı için gerçekleşiyor. Birkaç yöntem var farları çalıştırmak için: 1. Xenon'lara bir park ampulunu paralel bağlayarak motor bölmesinden görünmeyen bir yere saklamak (bana pek sağlıklı gelmiyor) 2. Kısa farların tetiklemesini park ampulleri devresinden beslenen bir röle ile almak, bu durumda arıza mesajı devam edecek ancak kısa farlar normal yanacaktır. OEM Bi-Xenon + DRL farları takıyorsanız ayrıca sigorta kutusundan DRL için ayrı bir elektrik beslemesi sağlamanız gerekir. https://www.google.com.tr/search?sugexp=chrome,mod=10&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=Ford+Focus+III+(2011-)+oem+bi-xenon+farlar+%2B+DRL#hl=tr&gs_nf=1&pq=ford%20focus%20iii%20bi-xenon%20farlar%20%2B%20drl&cp=36&gs_id=1x&xhr=t&q=Ford%20Focus%20III%20bi-xenon%20farlar&pf=p&sclient=psy-ab&oq=Ford+Focus+III+bi-xenon+farlar&*****=f&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=411c31eace16a889&biw=1920&bih=993&bs=1 Reklam olmayan ilk linke girin ve biraz araştırın 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 (düzenlendi) Benim aracimda cem abinin 2.dediği şekilde kullaniyorum.Yalniz elektrik park ampullerinden değil direk aküden aliniyor. Sadece farlar ilk acildiğinda 10 sn kadar uyari veriyor sonra geçiyor.Bunuda halletmenin yolu var fakat açikta bir ampul kaliyor kaportanin altinda ve cok isiniyor o yüzden tercih etmedim.Beynin beklediği güç değerinde ampul takmadikça bu uyariyi almamanin bir yolu yok. Artik o yanan uyari ikazini görmüyorum bile :-) Haziran 25, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Benim aracimda cem abinin 2.dediği şekilde kullaniyorum.Yalniz elektrik park ampullerinden değil direk aküden aliniyor. Park ampullerinde elektriği röleyi tetiklemek için kullanıyoruz zaten xenonları beslemek için değil. Yani far yan sinyali geldiğinde parklar kısa farları yakmış oluyor. Neyse muhtemelen aynı şeyi söylüyoruz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Park ampullerinde elektriği röleyi tetiklemek için kullanıyoruz zaten xenonları beslemek için değil. Yani far yan sinyali geldiğinde parklar kısa farları yakmış oluyor. Neyse muhtemelen aynı şeyi söylüyoruz. Doğrudur abi işin açıkçası ben pek anlamam elektrikçi arkadaşım bağladı ama sadece elektriği direk aküden aldım demişti kendisi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Yildirim Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 İlginize teşekkür ediyorum. Ama anladığım kadarıyla çözümler araç için riskli görünüyor. Bu araca uyumlu bir xenon çıkana kadar beklemek en doğrusu gibi görünüyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Tolga Başaran Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 İlginize teşekkür ediyorum. Ama anladığım kadarıyla çözümler araç için riskli görünüyor. Bu araca uyumlu bir xenon çıkana kadar beklemek en doğrusu gibi görünüyor. aynen öyle ... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 (düzenlendi) Araç için uyumlu Xenon var ki zaten: Titanium X'de kullanılan farlar. Ancak Otosan pahalı satıyor, çifti son 3500 TL'den fazla idi. Çıkma bulmak lazım o da kolay değil. Ben bulup taktım. Sonuçta tehlikesi falan yok adam gibi takılırsa... Ancak başka bir sorun var... O da TÜV trafik muayenesinden geçmemesi. Fabrika çıkışı far olmasına rağmen otomatik yükseklik ayar sistemi olmadığından, onu takmak da oldukça zahmetli olduğundan muayeneye gitmeden standart farlarla değiştirmek gerekir. Bir diğer sorun da keyfe keder: Xenon farla kirlendiğinde aşırı görüş kaybı olduğundan far yıkama sistemi olması zorunlu, hoş bizde TÜV bunu henüz şart koçmuyor ama eli kulağındadır. Haziran 25, 2012 Cem Boneval tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Yildirim Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Evet servise sordum. 3000 tl fiyat verdiler. O kadar para vermek pek akillica degil. İnternette Biraz arastirdim ama bulamadim titanium x far seti yurt disinda falan ucuza bulunurmu acaba ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 İlginize teşekkür ediyorum. Ama anladığım kadarıyla çözümler araç için riskli görünüyor. Bu araca uyumlu bir xenon çıkana kadar beklemek en doğrusu gibi görünüyor. İyi bir elektrikçi bulursanız hiç bir riski yok.Ben aracımı aldığımdan beri o şekilde kullanıyorum ama ben 10 sn de olsa uyarı ikazını görmek istemiyorum dersen o senin bileceğin iş Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Evet servise sordum. 3000 tl fiyat verdiler. O kadar para vermek pek akillica degil. İnternette Biraz arastirdim ama bulamadim titanium x far seti yurt disinda falan ucuza bulunurmu acaba ? Siteleri takip ediniz, buradan bile satılabiliyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan Yildirim Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Haziran 25, 2012 İyi bir elektrikçi bulursanız hiç bir riski yok.Ben aracımı aldığımdan beri o şekilde kullanıyorum ama ben 10 sn de olsa uyarı ikazını görmek istemiyorum dersen o senin bileceğin iş sorun ikaz ışığı değil aslında. arabamı çok kurcalatmak istemiyorum. Mümkün olduğunca imkanları zorlamak isterim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Hakan Yildirim
Merhaba,
Forumda xenonla ilgili güncel bir konu bulamadım. Varsa yeni konu için kusura bakmayın
Xenonla ilgili bir kaç denemem oldu ancak far hatası sorununu çözemedim. Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
8
8
7
5
Popular Days
Haz 25
13
Ock 25
7
Ekm 18
5
Ock 18
5
Top Posters For This Question
Hakan Yildirim 8 posts
Ozan Kar 8 posts
Emir Ali Şen 7 posts
Yakup Ç. A. 5 posts
Popular Days
Haz 25 2012
13 posts
Ock 25 2014
7 posts
Ekm 18 2013
5 posts
Ock 18 2014
5 posts
Popular Posts
Ozan Kar
Evet. xenon takınca elektriği kesmesinin nedeni 35W olması değil, xenonun ilk açılışta bunun 10 katı kadar elektrik çekmesi. yoksa 1Wta çekseniz elektriği kesmiyor sadece uyarı veriyor.
Cem Boneval
Hakan Bey ne tür bir çalışma yaptınız bilmiyorum, ancak yeni Focus'ta far akımını sürekli ölçen bir program ver ve daha düşük akım çeknen xenon ampuller takıldığında düşük akım nedeniyle kısa far arız
Cem Boneval
Araç için uyumlu Xenon var ki zaten: Titanium X'de kullanılan farlar. Ancak Otosan pahalı satıyor, çifti son 3500 TL'den fazla idi. Çıkma bulmak lazım o da kolay değil. Ben bulup taktım. Sonuçta
Bu soruda 44 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap