Hakan Yildirim Oluşturma zamanı: Haziran 24, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Haziran 24, 2012 Merhaba, Forumda xenonla ilgili güncel bir konu bulamadım. Varsa yeni konu için kusura bakmayın Xenonla ilgili bir kaç denemem oldu ancak far hatası sorununu çözemedim. Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 18, 2014 araba beynin 55w olarak algılaması gerekiyor. xenonlar 35w düşük olduğu zaman arıza veriyor ve elektiriği kesiyor.peki ya biz 55w nin üzerine çıkarsak atıyorum 70 w gibi bi değeri yakalarsak o zaman ne olur gene arıza lambası yanar mı problem çıkarır mı? Evet. xenon takınca elektriği kesmesinin nedeni 35W olması değil, xenonun ilk açılışta bunun 10 katı kadar elektrik çekmesi. yoksa 1Wta çekseniz elektriği kesmiyor sadece uyarı veriyor. 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emir Ali Şen Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Az veya çok hepsinde lamba yanar. Sorun o lamba mı? Yansın ne olacak sorun lamba değilde lambayı yakınca elektiriği kesiyor ya problemim. yani illa 55w sa o değeri sağlamam gerekiyo? Evet. xenon takınca elektriği kesmesinin nedeni 35W olması değil, xenonun ilk açılışta bunun 10 katı kadar elektrik çekmesi. yoksa 1Wta çekseniz elektriği kesmiyor sadece uyarı veriyor. yani eğer düşük olursa elektiriği kesmiyor sadece arıza veriyor? ama yüksek olursa elektiriğide kesiyor? doğru mu anladım? =) elektiriği kesmemesi için ne yapmam gerekli peki? park lambalarındaki elektiriği kesiyor benimki park lambasına gündüz ledi olarak bi kaç parça girildi. bide park lambasını kestiği zaman uyarı vermiyor xenondaki gibi direk kesiyor mesela önce sağ sonra soluda kesebiliyo veya ikisini birden ama sonuçta parkları söndürüyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 sorun lamba değilde lambayı yakınca elektiriği kesiyor ya problemim. yani illa 55w sa o değeri sağlamam gerekiyo? yani eğer düşük olursa elektiriği kesmiyor sadece arıza veriyor? ama yüksek olursa elektiriğide kesiyor? doğru mu anladım? =) elektiriği kesmemesi için ne yapmam gerekli peki? park lambalarındaki elektiriği kesiyor benimki park lambasına gündüz ledi olarak bi kaç parça girildi. bide park lambasını kestiği zaman uyarı vermiyor xenondaki gibi direk kesiyor mesela önce sağ sonra soluda kesebiliyo veya ikisini birden ama sonuçta parkları söndürüyor. Evet. Fazla yukleniyorsunuz demekki. Gündüz farinin rolesi modülü var demi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emir Ali Şen Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Evet. Fazla yukleniyorsunuz demekki. Gündüz farinin rolesi modülü var demi? gündüz farında herhangi bi role modül yok 3er wattlık 14 tane led. 7şerli paralel şekilde direk park lambasına bağlılar Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 gündüz farında herhangi bi role modül yok 3er wattlık 14 tane led. 7şerli paralel şekilde direk park lambasına bağlılar o yüzden kesiyor işte çalışma mantığıda yanlış gündüz farı herşey kapalıyken yanar. gece milletin gözünü deliyorsunuz demekki. röle ile parklar kapalıyken yanacak açılınca kapatılacak şekilde bağla(yın/tın) çözülmesi lazım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emir Ali Şen Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 o yüzden kesiyor işte çalışma mantığıda yanlış gündüz farı herşey kapalıyken yanar. gece milletin gözünü deliyorsunuz demekki. röle ile parklar kapalıyken yanacak açılınca kapatılacak şekilde bağla(yın/tın) çözülmesi lazım. o yüzden kesiyor işte çalışma mantığıda yanlış gündüz farı herşey kapalıyken yanar. gece milletin gözünü deliyorsunuz demekki. röle ile parklar kapalıyken yanacak açılınca kapatılacak şekilde bağla(yın/tın) çözülmesi lazım. anladım yani aslında problemi basit bi role ile çözebiliriz. gece farların içinde nerdeyse belli bile olmuyor ama dediğin şekilde yapabilirsem en sağlıklısı o tabiki =) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 (düzenlendi) anladım yani aslında problemi basit bi role ile çözebiliriz. gece farların içinde nerdeyse belli bile olmuyor ama dediğin şekilde yapabilirsem en sağlıklısı o tabiki =) o zaman da gündüz farları işe yaramıyor demekki gündüz farı adı üstünde gündüz bile dikkat çekicek ayarda ve güçte olmalı o yüzden gece açık olursa çok göz alır. 5 bacaklı bir röle alın, 85 şase, 86 park, 30 doğrudan akü veya sigorta kutusundan kontağa bağlı bir yerden (sigortalı), 87a gündüz farı, 87 boş olacak şekilde bağlayınca sorun çözülür. 85-86 arasında ters 1N4007 diyot olsun yoksa yine saçmalayabilir. Ocak 25, 2014 Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emir Ali Şen Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 25, 2014 o zaman da gündüz farları işe yaramıyor demekki gündüz farı adı üstünde gündüz bile dikkat çekicek ayarda ve güçte olmalı o yüzden gece açık olursa çok göz alır. 5 bacaklı bir röle alın, 85 şase, 86 park, 30 doğrudan akü veya sigorta kutusundan kontağa bağlı bir yerden (sigortalı), 87a gündüz farı, 87 boş olacak şekilde bağlayınca sorun çözülür. 85-86 arasında ters 1N4007 diyot olsun yoksa yine saçmalayabilir. pazartesi bi deneyeyim.sigorta kusundan mı alıyım direk bağlantıları? verdiğiniz numaralardan? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 pazartesi bi deneyeyim.sigorta kusundan mı alıyım direk bağlantıları? verdiğiniz numaralardan? şuan parktan drlye giden bi kablo ve şase var zaten 2sini kullanabilirsiniz, geriye kalanıda dediğim gibi doğrudan aküden yada sigorta kutusundan alabilirsiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emir Ali Şen Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 şuan parktan drlye giden bi kablo ve şase var zaten 2sini kullanabilirsiniz, geriye kalanıda dediğim gibi doğrudan aküden yada sigorta kutusundan alabilirsiniz. park lambalarını kapattığı zaman arkaparklarda dahil olmak üzere kapatıyor bu normal mi? birde drl kitleri varmış birkaç internet sitesinde onlardan kullansam faydası olur mu ki? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 park lambalarını kapattığı zaman arkaparklarda dahil olmak üzere kapatıyor bu normal mi? birde drl kitleri varmış birkaç internet sitesinde onlardan kullansam faydası olur mu ki? evet normal. olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emir Ali Şen Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ocak 26, 2014 evet normal. olur. abi cevaplar ve bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 İsmail Kırbaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2014 abi cevaplar ve bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim... An itibarıyla Sorunlar hala devam ediyor galiba. az önce bende 16.000 kw xenon far taktırmak istedim aynı arızayı benim arabada verdi. Kısa far ampul hatası diye Malum sitede böyle bir ilan var fiyatı da 45.00 tl miş. Arkadaşlar. 2012 MODEL SONRASI ARAÇLARDA HERŞEY BEYİNDEN GEÇTİĞİ İÇİN XENON TAKILMASINA MÜSADE ETMEZ,BU SEBEPLER BEYNE GELEN SİNYALİ DÜZELTEN BU KONDASTÖR SAYESİNDE ÜRÜNÜ HİÇBİR ARIZA VEYA ZARAR ETTİRMEDEN MONTAJINA İZİN VERİR KENDİ KENDİNE PARK EDEN MODELE UYGUN OLMUYOR ARIZA IŞIĞI YAKTIRMAZ ARAÇ ÇALIŞTIĞINDA DA XENONLARINIZ YANAR TİTREME VS... YAPMAZ ARACINIZIN MARKA VE MODLE YILINI BELİRTİNİZ Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2014 Bizim hazırladığımız başlıklara baksanız keşke. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Hakan Yildirim
Merhaba,
Forumda xenonla ilgili güncel bir konu bulamadım. Varsa yeni konu için kusura bakmayın
Xenonla ilgili bir kaç denemem oldu ancak far hatası sorununu çözemedim. Bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
8
8
7
5
Popular Days
Haz 25
13
Ock 25
7
Ekm 18
5
Ock 18
5
Top Posters For This Question
Hakan Yildirim 8 posts
Ozan Kar 8 posts
Emir Ali Şen 7 posts
Yakup Ç. A. 5 posts
Popular Days
Haz 25 2012
13 posts
Ock 25 2014
7 posts
Ekm 18 2013
5 posts
Ock 18 2014
5 posts
Popular Posts
Ozan Kar
Evet. xenon takınca elektriği kesmesinin nedeni 35W olması değil, xenonun ilk açılışta bunun 10 katı kadar elektrik çekmesi. yoksa 1Wta çekseniz elektriği kesmiyor sadece uyarı veriyor.
Cem Boneval
Hakan Bey ne tür bir çalışma yaptınız bilmiyorum, ancak yeni Focus'ta far akımını sürekli ölçen bir program ver ve daha düşük akım çeknen xenon ampuller takıldığında düşük akım nedeniyle kısa far arız
Cem Boneval
Araç için uyumlu Xenon var ki zaten: Titanium X'de kullanılan farlar. Ancak Otosan pahalı satıyor, çifti son 3500 TL'den fazla idi. Çıkma bulmak lazım o da kolay değil. Ben bulup taktım. Sonuçta
Bu soruda 44 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap