ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 (düzenlendi) Hem temiz olsun hemde oyun olsun abi Benim oğlanında eline veriyom bi bez baba oğul hem temizlik yapıyoz hem oynuyoz Temmuz 2, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur S. Y. Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Cevaplar için teşekkürler ama hala aydınlanamadığım bir nokta var . Cilalı şampuanların uzun süre kullanılması araba boyasına bir zarar verir mi ? Sürekli cila kullanmak ne kadar doğru ? Özellikle daha yeni arabalar için ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Vermez, kullanabilirsin:.. Cila zarar vermez, pasta boyayı inceltir (ve kilo yapar) 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest Sadık Taşyürek Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Cevaplar için teşekkürler ama hala aydınlanamadığım bir nokta var . Cilalı şampuanların uzun süre kullanılması araba boyasına bir zarar verir mi ? Sürekli cila kullanmak ne kadar doğru ? Özellikle daha yeni arabalar için ? 1 yılı aşkındır Sonax oto şampuanı ve Sonax hızlı cilasını kullanıyorum ve çok memnunum. ayrıca 3 hafta önce sonax Nano boya koruma yaptırdım, şu an araç zor kir tutuyor, olan kirin de üzerine su dökünce kendiliğinden akıp gidiyor. hatta kuş pisliği dahi sadece şişe suyunu dökünce kendiliğinden akıp gitti. tavsiye ederim... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur S. Y. Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Vermez, kullanabilirsin:.. Cila zarar vermez, pasta boyayı inceltir (ve kilo yapar) Ben cilanında boyayı incelttiğini sanıyordum şu anda tam olarak aydınlandım , teşekkür ederim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Arif Yılmaz Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 2, 2012 Ben cilanında boyayı incelttiğini sanıyordum şu anda tam olarak aydınlandım , teşekkür ederim Cila basit bir işlemdir ve boya üzerinde parlak bir tabaka oluşur ki buda hem boyayı dış etkenlerden korur hemde parlak bir görüntü sağlar cilalı arabayı temizlemeside çok basittir pasta çizikleri gidermek için yapılır ve aracın boyasını inceltir ylda 1 defadan fazla yapılması bence zararlıdır. Kaporta boya ustası bi abimin demesine göre pril ve el sabunları aracın boyasına zarar veriyormuş ya saf su ile yada cilalı şampuan ile yıkamakta fayda varmış. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Arif Yılmaz Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2012 1 yılı aşkındır Sonax oto şampuanı ve Sonax hızlı cilasını kullanıyorum ve çok memnunum. ayrıca 3 hafta önce sonax Nano boya koruma yaptırdım, şu an araç zor kir tutuyor, olan kirin de üzerine su dökünce kendiliğinden akıp gidiyor. hatta kuş pisliği dahi sadece şişe suyunu dökünce kendiliğinden akıp gitti. tavsiye ederim... Bende sizin gibi sonax hızlı ciladan yapıyorum her zaman her ay yaparım kesinlikle pasta olayını bilmediğim için hiç bulaşmıyorum. Bu arada kuş pisliği gördüğüm anda kesinlikle hemen silerim çünkü boyaya çok zararı olduğunu bizzat kendim arkadaşımın arabasında gördüm.Kesinlikle kuş pisliği gördüğümüz an arabayı yıkamasakta hemen bez alır silelim 3/4 gün durduğu zaman sıkıntı yaratabiliyor gerçekten. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2012 aracınızın boyasını sadece keçe ile yapılan pasta inceltir. Ped ile bile pasta vurabilirsiniz pastanın parlaklığı çok iyidir Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Arif Yılmaz Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 2012 aracınızın boyasını sadece keçe ile yapılan pasta inceltir. Ped ile bile pasta vurabilirsiniz pastanın parlaklığı çok iyidir Ya siz yanlış biliyorsunuz yada ben yanlış biliyorum. Benim bildiğim pasta vurulan yüzey matlaşır ve parlaklığını yitirir kesinlikle pastadan sonra cila atılması gerekir pasta kılcal derin olmayan çizikleri gidermek için yapılan işlemdir diye biliyorum bu konuda biraz araştırma yapmıştım araca cila yapmadan önce ordan hatırlıyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samet Özeren Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2012 Ya siz yanlış biliyorsunuz yada ben yanlış biliyorum. Benim bildiğim pasta vurulan yüzey matlaşır ve parlaklığını yitirir kesinlikle pastadan sonra cila atılması gerekir pasta kılcal derin olmayan çizikleri gidermek için yapılan işlemdir diye biliyorum bu konuda biraz araştırma yapmıştım araca cila yapmadan önce ordan hatırlıyorum. 3 5 yıl öncesi bende öyle bilirdim ancak pasta derin bi parlaklık verir zımpara gibi yüzeyi bi olan araç var ise hazır istanbuldasınız canlıda gösterebilirim nasıl olduğunu.. 2. kısımda evet haklısınız pastanın üzerine cila vurmak gerekir tam parlaklığını almassı için 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Arkadaşlar merhaba. Oto yıkama şampuanlarını inceliyordum da aklıma takıldı. Ben sürekli cilalı şampuanlarla araba yıkanmasının zararlı olabileceğini duymuştum ama belki de yanlış biliyorum. Sizce daha bir kaç aylık arabayı yıkarken cilalı şampuan kullanmak gerekli midir ? Cila tam olarak ne işe yarıyor ? Alacağım şampuan cilalı mı olmalı yoksa cilasız normal oto şampuanı mı almalıyım ? Teşekkürler. Kesinlikle cilalı şampuan kullanın, bayisinden çıkan cilayı korumak için cilalı şampuan kullanman yeridir..Aracı yıkarken fırça kullanmayın.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre V. Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 10, 2012 Reklam gibi olmasın ama sonax'ın şampuanları var özel formüllü cilalı yazıyor gayet güzel kovaya 1 kapak attığınız zaman güzel köpürüyor Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2014 Birkaç not: 1. Cilalı şampuanlar köpürmeden temizler, kullanma talimatındaki ölçekte kullanın. 2. Tam etkisini görmek için üst üste birkaç kez yıkamada kullanmak gerekir. 3. Güneşte ve sıcakta yıkarsanız silemeden kendi kendine kuruyan yerlerde leke yapabilir. 4. Matlaşmış boyayı canlandırmaz, araçtaki var olan parlaklığı geri kazandırır. 5. Markalı ürün kullanın, mesela Meguiars NXT Generation Car Wash, Ultımate Wash & Wax (bu köpürür de) veya Sonax Wash & Wax 6. El sabunu da bu ürünlerden daha ucuza gelmez, gazlama da öyle. Yani hiçbir üründen gerçek anlamda mucize beklememek lazım. İyi bir markanın cilalı şampuanı sonuçta bu iş için geliştirilmiş uygun bir üründür, ama keçiboynuzu özüyle yıkayıp iyi sonuç alıyorum diyen varsa ona da saygı duyarım... Cem abi konuyu hortlattım ama... Hali hazırda el ile yapılmış koruma ve cila sonrası Meguiars NXT şampuan ve silmeden önce ıslak cila uygulasak nasıl olur ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2014 Cem abi konuyu hortlattım ama... Hali hazırda el ile yapılmış koruma ve cila sonrası Meguiars NXT şampuan ve silmeden önce ıslak cila uygulasak nasıl olur ? Cila üzerine cila yapmış olursun, alttakinin etkisini maskelemiş olursun. Uyguladığın cilayı besleyen/destekleyen bir ürün varsa onu tercih edebilirsin. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Çınar Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2014 Cila üzerine cila yapmış olursun, alttakinin etkisini maskelemiş olursun. Uyguladığın cilayı besleyen/destekleyen bir ürün varsa onu tercih edebilirsin. Sonax cilalı şampuan kullanmaya başladım... süt gibi bişey böyle, araba yeni cilalanmış gibi desem yeridir. su durmuyo üstünde 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap