Fazıl Arslangiray Oluşturma zamanı: Temmuz 3, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Temmuz 3, 2012 Bana tarif edebilecek bir arkadaşımız var mı bu ecomode ayarlanıyor mu nasıl ayarlanıyor bir türlü beceremedim:S 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 test menüsünde ecomode başlığında 5. vites yazıyor. Hatırlamaya çalışın, yazan hangisi? ECOmode Vites 5 ECOmode 5.Vites Olasıdır ki ilki gibi diyeceksiniz, test menüsünde değişik kategorilerdeki çiçeklerdeki değerin sayısal karşılığını görüyoruz, yani vites geçişleri konusunda 5 tam puan almışsınız demek oluyor, değişecek bir şey yok. Daha önce de yazmışımdır, ECOmode neleri izliyor? 1. Araç hızı 2. Motor devri 3. Tork değeri 4. Motor ısısı (ve soğuk çalışmanın oranı) 5. Debriyajın konumu 6. Gaz pedalı konumu 7. Vites kolu konumu Bu verilere bakarak ekonomik kullanma koşullarını sağladığınızda yaprakları dolduruyor, nedir bunlar? 1. Mümkün olan en yüksek viteste seyretmek 2. Yumuşak hızlanma ve yavaşlama 3. Olabildiğince sabit hızda hareket etmek 4. uzun yolda hız sabitleyiciyi kullanmak 5. Uzun süreli rölantide çalıştırmaktan kaçınmak 6. Soğuk motorla kısa yolculuklardan kaçınmak 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Hatırlamaya çalışın, yazan hangisi? ECOmode Vites 5 ECOmode 5.Vites Olasıdır ki ilki gibi diyeceksiniz, test menüsünde değişik kategorilerdeki çiçeklerdeki değerin sayısal karşılığını görüyoruz, yani vites geçişleri konusunda 5 tam puan almışsınız demek oluyor, değişecek bir şey yok. Daha önce de yazmışımdır, ECOmode neleri izliyor? 1. Araç hızı 2. Motor devri 3. Tork değeri 4. Motor ısısı (ve soğuk çalışmanın oranı) 5. Debriyajın konumu 6. Gaz pedalı konumu 7. Vites kolu konumu Bu verilere bakarak ekonomik kullanma koşullarını sağladığınızda yaprakları dolduruyor, nedir bunlar? 1. Mümkün olan en yüksek viteste seyretmek 2. Yumuşak hızlanma ve yavaşlama 3. Olabildiğince sabit hızda hareket etmek 4. uzun yolda hız sabitleyiciyi kullanmak 5. Uzun süreli rölantide çalıştırmaktan kaçınmak 6. Soğuk motorla kısa yolculuklardan kaçınmak Hızın düşük olmasına da bakıyor abi. Benim genelde hız dışındaki yapraklar dolu oluyor ve düşük hız yakıt tasarrufu saglar mesajı çıkıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Hızın düşük olmasına da bakıyor abi. Farklı bir şey mi yazmışım? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Farklı bir şey mi yazmışım? Bu verilere bakarak ekonomik kullanma koşullarını sağladığınızda yaprakları dolduruyor, nedir bunlar? 1. Mümkün olan en yüksek viteste seyretmek 2. Yumuşak hızlanma ve yavaşlama 3. Olabildiğince sabit hızda hareket etmek 4. uzun yolda hız sabitleyiciyi kullanmak 5. Uzun süreli rölantide çalıştırmaktan kaçınmak 6. Soğuk motorla kısa yolculuklardan kaçınmak Kısmında yazmadığı için yazdım abi. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Mehmet Demir Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Hatırlamaya çalışın, yazan hangisi? ECOmode Vites 5 ECOmode 5.Vites doğrudur abi tekrar bakmam lazım..çiçek 4 ken bakayım, test menüsü 4 mü yazıyor 5 mi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Emrah Karaalan Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2014 kadranı değiştikten sonra menülerde ayrıca ecomode ayar ekranı göremedim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hakan G. Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2014 bende de tüm çiçekler dolu, daha hiç eksik yaprak görmedim... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Hüseyin Saraç Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2014 Hatırlamaya çalışın, yazan hangisi? ECOmode Vites 5 ECOmode 5.Vites Olasıdır ki ilki gibi diyeceksiniz, test menüsünde değişik kategorilerdeki çiçeklerdeki değerin sayısal karşılığını görüyoruz, yani vites geçişleri konusunda 5 tam puan almışsınız demek oluyor, değişecek bir şey yok. Daha önce de yazmışımdır, ECOmode neleri izliyor? 1. Araç hızı 2. Motor devri 3. Tork değeri 4. Motor ısısı (ve soğuk çalışmanın oranı) 5. Debriyajın konumu 6. Gaz pedalı konumu 7. Vites kolu konumu Bu verilere bakarak ekonomik kullanma koşullarını sağladığınızda yaprakları dolduruyor, nedir bunlar? 1. Mümkün olan en yüksek viteste seyretmek 2. Yumuşak hızlanma ve yavaşlama 3. Olabildiğince sabit hızda hareket etmek 4. uzun yolda hız sabitleyiciyi kullanmak 5. Uzun süreli rölantide çalıştırmaktan kaçınmak 6. Soğuk motorla kısa yolculuklardan kaçınmak benim pwrshift 43 km/hızla bile 5 vitese geçiyor 66 km/hıza ulaştığında 6. vitese geçiyor.(muhtemelen bütün 1.6 powershiftler böyledir) aracı aldım alalı hep D konumunda kullandım S konumuna bi kaçkez yanlışlıkla attığım olmuştur ve aracım 5500 devirlere gelince olayı farkedip geri D konumuna aldığım oldu.. amma velakin kasıtlı olarak agresiflik yapıp aracı -6 bin devirlerde kullanmadım öncede bahsetmiştim 1 sefer sıkıştırdım aracımı yüksek devir 6 bin civarları olarak baska sıkıştırmadım.. uzun yol meselesine gelince. ben osmaniyede ikamet etmekteyim aracımı adana ve kahraman maraş dışında hiç uzun yolda kullanmadım osmaniye ilçeleri ve mahalleleri arasında kullandım .. yakıt konusuna gelirsek adana osmaniye arası git gel 200 km ye 11 litre benzin yaktı (depoyu doldur git gel tekrar doldur yaparak denedim) vites geçişlerinde aracım 2500 devri hiç geçmez .. gaz pedalına kurşun yarasına basar gibi yumuşak basıyorum )) kalkışlarda biraz seri kalktığım oluyor ama dediğim gibi rally yapıyor gibi kalkış yapmıyorum aracın kendi segmenti motor gücü şanzıman dişli oranları devir göstergesi daima göz önünde bulunduruyorum aracımdan yapabileceğinden fazlasını istememekle beraber benim sürüş prensipleriminde aracımı üzmediğini düşünüyorum.. yukarda bahsettiğiniz gibi ani kalkış ve sert frenler kesinlikle bana uzaktır.. bu yüzden sanırım çiçeklerim hep canlı. cevaplarınız için teşekkür ediyorum.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Levent Okutan Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2015 bu eco mode benim ekranda yok..ancak vites değiştirme uyarı sı var 2000 devirde..eco mode yokmu yoksa varda elm327 ile aktif edilmesi gerekir mi ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2015 bu eco mode benim ekranda yok..ancak vites değiştirme uyarı sı var 2000 devirde..eco mode yokmu yoksa varda elm327 ile aktif edilmesi gerekir mi ? Ortalama yakıt ekranında sağ oka (>) basın. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Levent Okutan Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 24, 2015 Ortalama yakıt ekranında sağ oka (>) basın. denedim tepki yok. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 25, 2015 denedim tepki yok. Çalışmalı. Soldaki OK tuşunun sağındaki oka basıyoruz değil mi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Levent Okutan Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2015 (düzenlendi) Çalışmalı. Soldaki OK tuşunun sağındaki oka basıyoruz değil mi? Murat ustam soldaki '' > '' tuşuna basıyorum.ama yok hiçbir menu açılmıyor.Belki açık değildir veya yoktur.. Mart 26, 2015 Levent Okutan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Murat Kav. Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2015 Murat ustam soldaki '' > '' tuşuna basıyorum.ama yok hiçbir menu açılmıyor.Belki açık değildir veya yoktur.. Sizin araçta standart olarak var. Ama bir şekilde kapatılabiliyor mu bilemiyorum.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Doğan Kurban Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 26, 2015 Ok tuşlarıyla ortalama yakıt ekranında sağ tuşa basıyorsunuz değil mi Levent Bey. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Fazıl Arslangiray
Bana tarif edebilecek bir arkadaşımız var mı bu ecomode ayarlanıyor mu nasıl ayarlanıyor bir türlü beceremedim:S
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
14
13
12
11
Popular Days
Tem 4
22
Ağs 6
18
Mar 26
8
Mar 15
8
Top Posters For This Question
Yakup Ç. A. 14 posts
Fazıl Arslangiray 13 posts
Cem Boneval 12 posts
Ozan Kar 11 posts
Popular Days
Tem 4 2012
22 posts
Ağs 6 2013
18 posts
Mar 26 2015
8 posts
Mar 15 2014
8 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Sabah sabah gene biraz açıklayıcı bilgi yazmak geldi içimden.... Ecomode nedir diye sorulmuştu... Ecomode ekonomik kullanım ile ilgili geniş çaplı bir verit tabanından elde edilmiş verilerle
Yakup Ç. A.
Siz ayağınızı kontrol ediyorsunuz yani vites değiştirme ikazına göre vites değişikliği yaparsanız buna uymuş oluyorsunuz, yapmazsanı uymamış oluyorsunuz. Kitapçığınızdan; Nedir ?
ferhat tezcan
Ben eco modu ayarlıyorum arkadaşlar.Hemen tarif edeyim yakıt tüketim ortalaması ekranını açıkken sağa doğru basıyorsunuz ve size üç adet seçenek çıkıyor şu an aklımda değil ama dileyen olursa videosun
Posted Images
Bu soruda 161 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap