Ramazan D. Oluşturma zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Temmuz 8, 2012 Araç satarken vatandaşımızın aradığı bir husus var (yanılıyorsam düzeltin) -Dizelse fazla km olmamalı...bende diyorum ki..benzinli motorun 3000 devirde yaptığı 90 km hızı dizel motor 1750 devirde yapıyor.Yani dizel motorda piston kurs yolunu(silindiri) daha az giderek araç aynı hızı yapıyor, buda silindir ve pistonların benzinliye nazaran daha az aşınmasına neden oluyor..Şöyle söylüyüm..100000 km yapan bir benzinli motorla 140000-145000km yapan dizel motor aynı yıpranmada olması gerekmiyormu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Ama şöyle birşey var bu motorların veya silindirlerin yapısı ve maddesi aynı değilki hepsi kendi şartına göree üretiliyor..Yani bu bağlamda direk kıyas hatalı. Halk'ın aramasındaki sebep bu değil de hani ne kadar bakımsız ve özensiz dizel o kadar sorun olabilir. (benzinliye göre)..Olay budur yani 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Ama şöyle birşey var bu motorların veya silindirlerin yapısı ve maddesi aynı değilki hepsi kendi şartına göree üretiliyor..Yani bu bağlamda direk kıyas hatalı. Halk'ın aramasındaki sebep bu değil de hani ne kadar bakımsız ve özensiz dizel o kadar sorun olabilir. (benzinliye göre)..Olay budur yani Evet, dizellerle benzinlilerin dökümü farklı ki iki kat patlama yapıyor..Ama ford motoru veya herhaangi bir 1.6 dizel motoru 1000000km test edilen ....... motoru kadarda kötü değildir diye düşünüyorum..(bakımları yapılırsa eğer) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Evet, dizellerle benzinlilerin dökümü farklı ki iki kat patlama yapıyor..Ama ford motoru veya herhaangi bir 1.6 dizel motoru 1000000km test edilen ....... motoru kadarda kötü değildir diye düşünüyorum..(bakımları yapılırsa eğer) Ramazan abi zaten tdci sorunlarının en büyüğü turbo hortumu vs vs ve bakımsız düzgün kullanılamayan turbosu yoksa başka türlü kronik birşeyi yok..1.000.000 giden var mı bilmem 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Timur Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Evet, dizellerle benzinlilerin dökümü farklı ki iki kat patlama yapıyor..Ama ford motoru veya herhaangi bir 1.6 dizel motoru 1000000km test edilen ....... motoru kadarda kötü değildir diye düşünüyorum..(bakımları yapılırsa eğer) Bu tür kıyaslamalarda motorun ana parçalarından çok donanımlarının durumuna bakmak daha doğru olur kanısındayım.Turbo charger,yakıt pompası,enjektör benzeri parçalar kullanıcıyı daha fazla üzecek şeylerdir. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Ramazan abi zaten tdci sorunlarının en büyüğü turbo hortumu vs vs ve bakımsız düzgün kullanılamayan turbosu yoksa başka türlü kronik birşeyi yok..1.000.000 giden var mı bilmem Çok yakınım.. 63000 km de Şaka bi yana (kaportadaki taş izlerini saymazsak) motor hala ilk günkü gibi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Çok yakınım.. 63000 km de Şaka bi yana (kaportadaki taş izlerini saymazsak) motor hala ilk günkü gibi Abi sen 1000000 yazmışsın yani 1.000.000 daha önünde 937.000 km var Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan Timur Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Zaten bir motorun uzun ömürlü olması için özellile dizellerde uygun yağ kulalnımı,motor ayarlarının(özellile timing) uygun aralıklarla kontrol edilmesinde büyük fayda var.Tabi kişilerin sürüş tarzları burda çok önemli bir noktaya oturuyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Abi sen 1000000 yazmışsın yani 1.000.000 daha önünde 937.000 km var Bilerek yazdım yakup okadar yaşlanmadık şimdi hesaplıyım, emekliliğe kadar 20 kere balıkesir-marmaris gitsem, batı karadenizi ve orta karadenizi daha gezmedim, ürgüp nevşehir gezilecek, çanakkale turu var busene , yine 1 milyon etmiyo galiba... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Bilerek yazdım yakup okadar yaşlanmadık şimdi hesaplıyım, emekliliğe kadar 20 kere balıkesir-marmaris gitsem, batı karadenizi ve orta karadenizi daha gezmedim, ürgüp nevşehir gezilecek, çanakkale turu var busene , yine 1 milyon etmiyo galiba... Yanlız emekliliğe kadar en az üç araç değiştirirsiniz gibi geliyor..... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Kader.....her sigara içen kanser olmadığı gibi hiç içmeyen bir insanda kanser olabiliyor.. 7 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramazan D. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Yanlız emekliliğe kadar en az üç araç değiştirirsiniz gibi geliyor..... 10 senede 5 araç değiştirdim. Bunların arasından 3 sene ve daha uzun kullanabildiğim ve içime sinen tek araç focustu..Hala daha büyük bi şevkle sürüyorum, sıkılacak gibide değilim.. Kader.....her sigara içen kanser olmadığı gibi hiç içmeyen bir insanda kanser olabiliyor.. Sigara içmiyosun yinede değilmi abi.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 yani...demek istediğim motorlara göre şu daha dayanıklı demek için bir kıstas yok biz kullanıcılar için elbette mühendislere göre vardır...otomotiv sektöründe ne gibi kriterler dikkate alınır...nasıl testler uygulanır ve ne ömür biçilir biz kullanıcılar bilemeyiz ki...ona bakarsan benim için en dikkate alıncak kıstas taksilerdir...içlerinden 500000 km yapan benzinli/tüplü de var dizelde...ben olsam onlara sorarım....ama dizel motorların otomobile gelinceye kadarki üretim amacı çok yol yapması ve orta ve büyük ölçekli araçlarda kullanılması idi.. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 bu arada Dizlemi ne ya..... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 8, 2012 Km sayacı öyle ama kim bilir hangi parça kaç kez değişti.. Taksici olsam az yakmasına ve ucuz & bol yedek parçaya bakarım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap