Ozan Kar Oluşturma zamanı: Temmuz 12, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Temmuz 12, 2012 (düzenlendi) Puntoya 3 yollu 16,5cm JBL hoparlör almıştım. modelini hatırlamıyorum ama 1,5 sene önce 150tl vermiştim yani ortalama birşeyler. Şimdi bunları focusa geçirmeye gerek var mı? Temmuz 12, 2012 Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2012 Otomatik Mesaj Bu konu, "Focus Garajı → Focus III" kategorisinden " Modifikasyon → Ses & Görüntü Sistemleri" kategorisine taşınmıştır. Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım. Focus III sahibi olmak demek, her konuyu orada açmak anlamına GELMEMEKTEDİR. Saygılarımızla, Focus Club Tr Yönetimi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şükrü Abay Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Olabilir; kalitede yükseklik olabilir.Fakat Ana ünite aynı olduğu için Ses yüksekliğinde bir fark olmaz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 ses yüksekliğine etki etmez sadece eş zamanlı ilerleyen ses dalgalarını daha ayrışık bir biçimde ve varsa önceden parazit parazitsiz dinlersiniz yani daha çok netleşir sesler buda ses kalitesi demek zaten 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Çok yüksek seste dinlemiyorum zaten. Puntoda cizirti yapıyordu orijinaller o yüzden almıştım. Şimdi hem puntoyu hem focusu acmaya useniyorum zaten biraz kullanayimda ılerde kaşıntı tutarsa değiştiririm artık Peki focusun on arka hoparlör boyutları ne? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2012 Çok yüksek seste dinlemiyorum zaten. Puntoda cizirti yapıyordu orijinaller o yüzden almıştım. Şimdi hem puntoyu hem focusu acmaya useniyorum zaten biraz kullanayimda ılerde kaşıntı tutarsa değiştiririm artık Peki focusun on arka hoparlör boyutları ne? Hepsi 16 cm ama zorlarsanız 17 de uyuyor buradan inceleyebilirsiniz.Fotoları mevcut 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Takmaya karar verdim, trimden olduğu yazılmış ama basslardaki pırt port sesi kesse bile yeterli... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Hepsi 16 cm ama zorlarsanız 17 de uyuyor buradan inceleyebilirsiniz.Fotoları mevcut abi 16cm olduğuna emin misin? benim 16,5 cm JBLler ufak geldi http://jblcaraudio.co.uk/gto6538-16-5cm-3-way-speakers Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 (düzenlendi) abi 16cm olduğuna emin misin? benim 16,5 cm JBLler ufak geldi http://jblcaraudio.c...-3-way-speakers Benim taktıklarım 16 cm hatta sistemi takan arkadaşım zorlasak 17 de olur ama seste çok büyük bir fark olmaz o yüzden gerek yok demişti. Fotoları incele 2. resimde gördüğün gibi önler cuk diye oturdu fakat arkalarda ilk resimde gödüğün gibi çerçeve kullanmak durumunda kaldık. Temmuz 21, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Benim taktıklarım 16 cm hatta sistemi takan arkadaşım zorlasak 17 de olur ama seste çok büyük bir fark olmaz o yüzden gerek yok demişti. Fotoları incele 2. resimde gördüğün gibi önler cuk diye oturdu fakat arkalarda ilk resimde gödüğün gibi çerçeve kullanmak durumunda kaldık. ben direk arkalara denedim abi, sanırım arkalara 17 tam oturucak bendekiler 16,5tu oturmadı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 21, 2012 (düzenlendi) ben direk arkalara denedim abi, sanırım arkalara 17 tam oturucak bendekiler 16,5tu oturmadı Elindekileri değiştirmen zor ise ziyan olmasın hoperlörler arkalara benim yaptığım daha doğrusu yaptırdığım gibi ahşaptan çerçeve yaptır renginide siyaha boya cuk diye oturt hoperlörleri. Ses olarak 16.5 ile 17 hoperlör arasında hiç bir kalite farkı olmaz. Benim sana tavsiyem bu işi iyi bilen birilerini bul arabanın orjinal hoperlörlerini söküp hoperlörün etrafını kesip orjinal çerçeveleri ile monte ettirt.Böylece hem mid hemde bass sesi alabilirsin.Öteki türlü sadece mid alır bas seslerini kaybedersin sonra mecbur dahili anfili bir bas almak durumunda kalırsın benden söylemesi. Elindeki kabinler sadece mid ve tiz sesleri vericek kabinler ancak doğru monte edilir ve arabanın orjinal haline ne kadar yaklaşırsan ancak o zaman bas mid tiz olarak alırsın sesi. Arabanın orjinal hoperlörleride önler sadece mid arkalar mid ve tiz destekli ama adamlar öyle boşluksuz monte ediyorlar ki sen aynı zamanda bass seslerinide duyuyorsun tüm olay montaj ile ilgili.Eğer anfisiz ve harici subwoofer sız bir sistem düşünüyorsan mutlaka düzgün ve boşluksuz montaj ettirt yoksa sadece mid ve tiz ağırlıklı bir ses duyucaksın Temmuz 22, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Elindekileri değiştirmen zor ise ziyan olmasın hoperlörler arkalara benim yaptığım daha doğrusu yaptırdığım gibi ahşaptan çerçeve yaptır renginide siyaha boya cuk diye oturt hoperlörleri. Ses olarak 16.5 ile 17 hoperlör arasında hiç bir kalite farkı olmaz. Benim sana tavsiyem bu işi iyi bilen birilerini bul arabanın orjinal hoperlörlerini söküp hoperlörün etrafını kesip orjinal çerçeveleri ile monte ettirt.Böylece hem mid hemde bass sesi alabilirsin.Öteki türlü sadece mid alır bas seslerini kaybedersin sonra mecbur dahili anfili bir bas almak durumunda kalırsın benden söylemesi. Elindeki kabinler sadece mid ve tiz sesleri vericek kabinler ancak doğru monte edilir ve arabanın orjinal haline ne kadar yaklaşırsan ancak o zaman bas mid tiz olarak alırsın sesi. Arabanın orjinal hoperlörleride önler sadece mid arkalar mid ve tiz destekli ama adamlar öyle boşluksuz monte ediyorlar ki sen aynı zamanda bass seslerinide duyuyorsun tüm olay montaj ile ilgili.Eğer anfisiz ve harici subwoofer sız bir sistem düşünüyorsan mutlaka düzgün ve boşluksuz montaj ettirt yoksa sadece mid ve tiz ağırlıklı bir ses duyucaksın Elimdekiler yeni değil abi 1,5 sene filan oldu puntoya takmıştım bugun ondan söküp focusa takıcaktım, takamayınca puntoya geri taktım montajla ilgili dediğini anladım para bulupta yeni sistem alınca dediğin gibi yaptırırım hatta senin adama gideriz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2012 (düzenlendi) Elimdekiler yeni değil abi 1,5 sene filan oldu puntoya takmıştım bugun ondan söküp focusa takıcaktım, takamayınca puntoya geri taktım montajla ilgili dediğini anladım para bulupta yeni sistem alınca dediğin gibi yaptırırım hatta senin adama gideriz İzmirdeysen sakın başka yerlere gitme ben bu izmirdeki ses sistemcilerin çoğunu tanırım.Hepsi çakal olmuş adamlar yalan yere çocuklarının üstüne yemin edicek düzeye gelmiş sen düşün artık. İzmirde ses sistemimi elleticeğim tek adamdır şu anki ses sistemci arkadaşım.Adam diğerlerinden biraz pahalıya çalışır ama olmıycak şeye olur demez işini temiz ve çok düzgün yapar.4 senedir tüm işlerimi o yaptı dahada bir kere yaptığı bir işten şikayet etmedim.Hatta benim önceki arabamda arkaları kestirip oval kabin taktırmaya niyetlenmiştim bana dediği cevap.Senin ihtiyacın olan birşey değil ve bu yüzden arabanın arkalarını kesip orjinalliğini bozmam ben diye beni reddetmişti.O kadar dürüst bir arkadaş anlıycağın Yeni hoperlör alıcaksan kendi kullandığım vibe markasını öneririm 4 senedir sorunsuzca kullanıyorum.Ama senin aradığın tarzda mid/tiz olarak varmı bilemiyorum bendekiler compenant yani tiz ve mid ayrı arada crossover var.Bir araştır var ise tavsiye ederim Temmuz 22, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Er Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mart 8, 2013 İlk bir haftalık kullanım sırasında orjinal ses sisteminden hiç memnun değildim. Neredeyse arkadaşlar gibi bende hoparlörleri değiştireyimmi diye düşündüm. Birgün canım sıkıldı, ayarları biraz kurcaladım. Sonuç harikaya yakın oldu. Anfili cıstak gibi olmasada çok düzgün, temiz ses alınıyor. Ekolayzer ve ön arka, bas-tiz ayarlarını kendi kulak zevkinize göre düzenleyin. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap