Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2013 Yakup hem Amerikayı takmayın diyorsun hem de kafa karıştırmak için oradan örnek veriyorsun. Normal çalışma ayarından düşük oktanlı benzin alırsan, yani bu durumda 95 altı, vuruntu sensörü erken detonasyonlrı engellemek için ateşleme ayarını değiştirecektir bu da haliyle güç kaybı ile sonuçlanacaktır. Ancak motor optimal oktan değerine ulaştıktan sonra remap falan yapmadan oktan sayısını ne kadar arttırsak da gücü arttıramayız. Mehmet Bey olasıdır ki eski aracınızın optimal yakıtı 97-98 oktan idi ve bu nedenle daha düşük oktanlı benzinde güç kaybı yaşıyordunuz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2013 ne alaka canım Benim dediklerimle hıhhhhh Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Günal Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2013 bir sorumda benim olacak yb 5,9 l/100km gösteriyor afe 5,8 l/100 km gösteriyor birde rafe diye bir şey var birimsiz oda 5,3 olarak gösteriyor. hadi afe ort. yakıt tüketimi de rafe ye baktım running average fuel economy nedir anlam veremedim aklıma gelen şu oldu her yakıt aldığımda depoyu dolduruyorum ve km sayacını sıfırlıyorum ama yakıt tüketimini arabayı aldığım günden bu yana sıfırlamadım acaba afe yb ile paralel ve rafe km sayacı ile paralel mi çalışıyor diye düşünüyorum ama rafe birimsiz??? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2013 bir sorumda benim olacak yb 5,9 l/100km gösteriyor afe 5,8 l/100 km gösteriyor birde rafe diye bir şey var birimsiz oda 5,3 olarak gösteriyor. hadi afe ort. yakıt tüketimi de rafe ye baktım running average fuel economy nedir anlam veremedim aklıma gelen şu oldu her yakıt aldığımda depoyu dolduruyorum ve km sayacını sıfırlıyorum ama yakıt tüketimini arabayı aldığım günden bu yana sıfırlamadım acaba afe yb ile paralel ve rafe km sayacı ile paralel mi çalışıyor diye düşünüyorum ama rafe birimsiz??? rafe son 15 dkdaki ortalama yakıt, menzil hesabında kullanıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adnan canpolat Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2013 acaba yakıt tüketim değerleri ne ? forumda arattım başlık göremedim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2013 acaba yakıt tüketim değerleri ne ? forumda arattım başlık göremedim Forumda yakıt kategorisi var. O bölüme bakınız lütfen Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serkan Gülhan Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 bu kalibrasyonu yaparsam yarın öbür gün garantiden sıkıntı yaşarmıyım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 bu kalibrasyonu yaparsam yarın öbür gün garantiden sıkıntı yaşarmıyım. hayır. zaten istediğiniz an geri çevirirsiniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 hayır. zaten istediğiniz an geri çevirirsiniz. Akü başı sökülünce sıfırlanıyor mu acaba dikkat eden oldu mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 5, 2013 Akü başı sökülünce sıfırlanıyor mu acaba dikkat eden oldu mu? sanmıyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Demirağ Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2014 Bu değerli bilgiler için teşekkür ederim. Konu oldukça eski ama bende de sürekli olarak genelde 0,5 - 0,7 lt yol bilgisayarı eksik tüketim gösteriyor. Ancak bizim test menüsünde böyle bir değeri değiştirme opsiyonu maalesef yok. Başka ne türlü kalibre edebiliriz acaba bilginiz var mı ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2014 Madem sürekli böyle değişiyor hiç değiştirmeye gerek yokki. Ne olacak değişince yine paranoya gibi acaba doğru mu diye hep bakacaksınız. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Demirağ Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2014 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2014 Şöyle ki ekranda 4.7 lt tüketimi görünce hep mutlu oluyorum, depo da 5.2 - 5.4 lt tukettiğimi görünce de hep psikolojik olarak üzülüyor insan:) Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Öztürk Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 2015 (düzenlendi) Yanlışım varsa düzeltin ama bunu lpgye uyarlayabiliriz, yanlış mıyım? Misal şuan 7.2 benzin diyor ama 1.2 fazlası ile 8.6 yapar. Bunuda afeyi ayarlayarak 8.6 yaptim buda 850ye ayarlayinca oldu. Hadi bakalım hesap tutacak mı. . Kasım 20, 2015 Ali Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Abdullah Zengin Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2015 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2015 On 05.08.2012 14:46:21, Cem Boneval said: Sorunu bazılarımız yaşıyor, yol bilgisayarının ortalama tüketim değeri ile depo doldurmadan doldurmaya hesaplanan değer uyuşmuyor, değişik nedenleri olabilir. depo hesabı daha gerçekçi bir rakam veriyor ve mesela bende yol bilgisayarı sabit 0,5 l/100 km daha düşük gösteriyor. Bu durum menzil hesabını da olumsuz etkileyebiliyor. Hal böyle olunca yol bilgisayarını kalibre etmek mantıklı geliyor insana, serviste hallederim derken biraz oynama ve araştırma ile kendi kendimize yapmanın yolunu buldum. Şöyle...: 1. YB OK düğmesine basarak aracı çalıştırıyoruz ve ekranda TEST yazısı çıkana kadar basılı tutuyoruz.. 2. Test menüsüne girdikten sonra OK ve/veya aşağı yukarı oklarla "AFE-Bias" yazısına kadar ilerliyoruz. AFE Average Fuel Economy kısaltılmış hali, Bias da eğilim anlamında. 3. Bu menüde OK basınca fabrika ayarı olan 1000 değeri gözüküyor. Sağ sol oklarla bu değeri 100-2000 arası ayarlayabiliyoruz. Yukarı aşağı oklar da ondalıkları değiştiriyor. 4. Geçerli değeri bulmak için de şu formülü kullanacağız: YB verdiği değer ----------------------- x 1000 Hesaplanan değer Söz gelimi benim ortalamam YB ile 7.7, halbuki hesaplama ile bulduğum 8.2, 7.7/8.2 x 1000 = 939 5. Elde edilen bu değerin ayarlanması tamamlandıktan sonra OK ile çıkıyoruz ve motoru stop ediyoruz işlem bitiyor. sayın hocam bende mondeo 99 ghia var bunda da kalibrasyon yapılır mı yapılırsa nasıl sizin anlattıgınız benim yol bilgisayarında yok. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap