Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 10, 2012 Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sabri bey merakla bekliyorum. Oktay abi bugun olmadi disardaydim yarin burdan paylasicam Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Maden Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Eline sağlık abi,güzel olmuş . Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 İbrahim gel arabayı satmadan mercekliler arasında yerini al. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sabri bey merakla bekliyorum. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sabri bey merakla bekliyorum. Benim düşüncem şu bakalım ne diceksiniz örnek olarak BMW 5 serisindekiler gibi ne deniyor bilmiyorum dodik diyende var amerikan parkta olabilir şöyle; Benim farlara uygulanabilirmi mesela arka farda fotoğraftada gözüken bir delik var oraya tek bir küçük led konabilirmi? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Ön far ve stoplarda bu işlem başarılı şekilde uygulanabilir.Fakat stopları açmak epey meşakkatli ve riskli en ufak hatada çatlama olabiliyor.Silikon değil genelde ısı presleme ile kapatılıyorlar.Farlarda zaten silikonlu. Yanlış anlamayın ama bu istediğiniz 4 er leddik modifiye için farların özünü bozmak bence iyi olmaz.Tek önerim bu far ve stop parçalarının yan sanayileri alınıp onlara üzerinde yapılması.Yan sanayi stoplara sanırım açılabilir özelliğede sahipler di ama incelemek lazım. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sabri Özer Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 11, 2012 Ön far ve stoplarda bu işlem başarılı şekilde uygulanabilir.Fakat stopları açmak epey meşakkatli ve riskli en ufak hatada çatlama olabiliyor.Silikon değil genelde ısı presleme ile kapatılıyorlar.Farlarda zaten silikonlu. Yanlış anlamayın ama bu istediğiniz 4 er leddik modifiye için farların özünü bozmak bence iyi olmaz.Tek önerim bu far ve stop parçalarının yan sanayileri alınıp onlara üzerinde yapılması.Yan sanayi stoplara sanırım açılabilir özelliğede sahipler di ama incelemek lazım. Anladim bende isterim ama dediginiz gibi 2 3 liralik led icin fari acmaya gerek yok ama guzel olurmuydu olurdu Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2012 Eline emeğine sağlık yine çok iyi iş çıkarmışsınız... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2012 Teşekkür ederim. Sabri bey elbette güzel olurdu benimde cidden sevdiğim bir özellik. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Bugün araca monte işlemini yaptık.Bir kaç resim daha sonra ekleyeceğim. 3 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Maden Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 İbrahim gel arabayı satmadan mercekliler arasında yerini al. Eyvallah Abi ben doğallıktan yanayım bilirsin . İşçiliğin el emeğin on numara hep derim ama bana dokunma Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 (düzenlendi) Belliki bu işe eliniz baya bir yatkın ama malesef benim elim o kadar yatkın olmadığından sormak istediğim bir soru var bu normal farlara mercek montajı yapan bazı firmalar var sizce ne kadar sağlıklıdır.Buğulanma içeri su alma gibi durumlar için garanti veriyorlarmı? Ekim 12, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Oktay Toker Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 (düzenlendi) Şurda yanlış bir bilği var.Far camı açıldıgında tekrar takılması esnasında silikon kullanılıyor bu silikonun kuruma evresi var bu evre tam olmadıgı zaman araç üzerindeki ısısal değişimin aşırı yüksek olması nedeniyle bugulanma olur.Buda su alması diye yanlış tabir kullanılır.Su alma degil olay şu silikon zaten su içerikli sıvısal bir kimyasal reaksiyon ile içeriğini bütünleştiren bir malzeme bu nedenle olması gereken ortamda tam evrimini yapamaz ise ısı nedeniyle ani kuruma reaksiyonu oluşuyor ve buda silikondaki sıvının buharlaşması nedeniyle su giriyor manası çıkarılıyor. Diğer etken ise gerçekten silikon kullanılmaması veya eski silikonu tekrar ısıtıp camı yerine oturturması işlemi bundada aynı tesirler geçerlidir.Fakat camı oturtma işlemi tam olmayınca da boşluklar oluşuyor olabilir ve buda araç yıkandıgında veya yagmurlu bir havaya denk geldiğinde o kısımdan suyun girmesi tesadüfi olayı ile buhar reaksiyonu oluşmasına sebeb oluyor. Bunların olmaması için silikon kuruma süresi oda sıcaklıgında en az 24 saat kurumaya bırakılması şartı ile bunlar etkisiz hale gelir ve diğer bir etken ise silikonun sıkılışındaki kalınlık bu kurumayı dahada geciktirmesi nedeniyle sürenin uzamasına sebeb olur. Sizin sorunuzu bu işlemi yapan firmalara sorulması ile yanıt bulacaktır. Ben yaptıgım işlemlerde kullanıcıya bunları kısmen anlatarak kuruma evresini genelde uzatarak takıyorum sen bana bu süreyi verirsen sorun olmaz diyorum.Çünki ceremesini bizzat yaşayarak çektim çok araştırdım denemeler yaptım öğrendim ve bu hatayı sonraki işlemlerimde tekrarlamamaya özen gösterdim gösteriyorum.Bu buharlaşma reaksiyonunu İstanbuldaki profesyonel arkadaşlar bile çogu zaman yaşıyor. Orjinal farlar bile bazen buhar reaksiyonu gösterir buda genelde ya ampul takılırken arka kapagı kapanmamıştır yada aralıklı kalmıştır vesaire bu hatalarında payı azımsanmayacak ölçüdedir.Ben sıfıra yakın bir İnsignia merco hatta bmw araçlarda bu tarz bugulanma egilimi gösterdiğini gördüm.Sebeb araştırılıp bulunabilir.Ama mişte mide bulandırıyor bir kere. Ekim 12, 2012 Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Kale Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Temmuz 20, 2013 Ellerinize ve emeğinize sağlık çok güzel olmuş 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap