Seçkin yavuz Oluşturma zamanı: Eylül 15, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 15, 2012 Sony ses sistemi olmayan Focus 3'lerde en iyi sesi nasıl alabilirim yani bass ve tiz ayarını ne yapmalıyım ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 yusuf terzi Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 her aygıt için ayrı ayrı ayar yapmak gerekiyor. radyo, cdcçalar ve usb için... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Bora A. Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Mid ayarını -3 yap,bas +3 Tiz +5 gir...Eğer bas çok vuruntu yapıyorsa bas +2 yapman lazım..Ancak,gerçekten de arka hoparlörler çok zayıf ve oturduğu yerler çok dandik ....Sağlam 2 tweeterlı hoparlör al arkaya ve monte edilen yeri sağlamlaştırt...O zaman harika ses alacaksın...Ön hoparlör ve tweeterlarda hiçbir sorun yok zaten... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Ben bas 0 veya +1,tiz -3 -4 de, mid. De -5 -6 Da kullanıyorum ..midline yi mümkün olduğunca ekside tutuyorum daha hoş ses geliyor ekolayzir ida rock veya klasikte kullanıyorum Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 13, 2012 Sesi biraz ön hoparlörlere kaydırıyorum. Arkalar daha az zırıldıyor. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sami Altındağ Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Arkadaşlar benim araçta hem bluetoothda hem usb'de müzik açmadan sesi açtığımda fıyyy seklinde bir ses var. Bir de arkadaşın jettaya binmiştim.son seste bile tok bi ses var ve ses bozulmuyor.sadece hoparlör değiştirmekle ses bozulma sorunu ortadan kalkar mı acaba Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Misafir Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 36 dakika önce, Sami Altındağ yazdı: Arkadaşlar benim araçta hem bluetoothda hem usb'de müzik açmadan sesi açtığımda fıyyy seklinde bir ses var. Bir de arkadaşın jettaya binmiştim.son seste bile tok bi ses var ve ses bozulmuyor.sadece hoparlör değiştirmekle ses bozulma sorunu ortadan kalkar mı acaba Bahsettiğiniz “fıyyy” diye sesi duymadan cevap verecek birini bulmanız zor. Ama şöyle söylemek gerekirse; Eğer indirilen şarkının kalitesinde bir sıkıntı yoksa, BT ve USB den dinlenen müzikler ses kalitesi olarak radyo ve cd ye göre daha kalitelidir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 48 dakika önce, Sami Altındağ yazdı: hem bluetoothda hem usb'de müzik açmadan sesi açtığımda fıyyy seklinde bir ses var Bu esnada ne bağlı müzik sistemine? 7 dakika önce, Zafer Akbs yazdı: radyo ve cd ye göre daha kalitelidir. Radyo evet, müzik CD'si hayır... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Misafir Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 2 dakika önce, Cem Boneval yazdı: Bu esnada ne bağlı müzik sistemine? Radyo evet, müzik CD'si hayır... Hocam CD den dinlenen müzik radyodan daha iyi ama BT ve USB kadar değil. Zamanla cd de çizikler oluştuğunda iş daha kötüye gidiyo. 6 yıldan beri arabada cd den müzik dinlemiyorum. 95 yılında babamın arabasında kasetçalarsız teyip opsiyonu vardı (sadece teyip dinleniyordu) kaset çalarlı teyip olsun diye heves ederdik. Sonra kasetli oldu, aynı duyguları cd çalar için yaşadık, şimdide usb & bt. İnsanoğlu çok nankör çok Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Sami Altındağ Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Zafer bey fıyy sesi turbosuz aracımda turbo efekti yapıyo.gaz verdikçe artıp azalıyo ?aracı aldığımdan beri böyle bu malesef.hele BT ile hiç dinleyemiyorum Cem Bey,aslında çok tatmin etmiyodu ama takılmıyodum da.trend jettada son seste bile bozulma olmayınca ki aux ile telefondan açtım,tafım kaçtı.hoparlörleri değiştirsem fayda sağlar mı ki diye düşünüyrm Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 2017 6 saat önce, Zafer Akbs yazdı: cd ye göre daha kalitelidir. yok daha neler. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 13 saat önce, Zafer Akbs yazdı: Hocam CD den dinlenen müzik radyodan daha iyi ama BT ve USB kadar değil. Zafer maalesef yanılıyorsun. BT ve USB'den dinlediğin müzikler genelde mp3 veya AAC protokolu ile "sıkıştırılmış" müziklerdir. Ve bu protokollerdeki en kayıpsız düzeyde bile müziğin kalitesi bozulur. Bunu araba ortamında duymuyor olabilirsin. Ama gerçek budur. Yani aynıdır, araba ortamında fark edemezsin, atlama yapmaz falan diyebilirsin ama daha iyidir diyemezsin, desen de yanlış olur. Ben klasik müziği çok dinleyen türdenim ve CD'deki netliği, detayı ve frekans spektrumunu en az kayıpla sıkıştırılmış mp3'te bile bulamıyorum, arabada bile. Kulağın eğitimli olmasının da etkisi vardır kuşkusuz. Kalite bozulmadan dijital ortamdan dinlenebilir mi? Evet. WAV (windows) ve AIFF (Apple) dönüştürme protokolleri bunu sağlar, ama dosya büyüklükleri kullanımın pratikliğini ortadan kaldırır. Dosya büyüklüğünü azaltarak kayıpsız kalite sunan sıkıştırma protokolleri de var: FLAC (açık kaynak), Apple losless ve en çok sıkıştırabilen APE bunlara örnektir. Bunlarda da sorunlar oynatıcı uyumsuzlukları, kod dönüştürme sürecinde (çalarken) donanıma çok yük bindirmeleri ve her şeye rağmen hala büyük dosya boyutlarıdır. Aynı müzik parçasının APE versiyonu 320 kBit/s mp3'ün yaklaşık üç katıdır. Sonuçta CD'lerin kötü olabilir, CDçalar bağlantında sorun olabilir, kafası kirlenmiş olabilir, ama hayır CD her zaman daha kaliteli ses sunar. Kaliteli ses tanımımız aynı olmayabilir tabii bu arada, gerekirse ondan de ne anladığımı açıklayabilirim. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 14 saat önce, Zafer Akbs yazdı: Hocam CD den dinlenen müzik radyodan daha iyi ama BT ve USB kadar değil. Zamanla cd de çizikler oluştuğunda iş daha kötüye gidiyo. 6 yıldan beri arabada cd den müzik dinlemiyorum. 95 yılında babamın arabasında kasetçalarsız teyip opsiyonu vardı (sadece teyip dinleniyordu) kaset çalarlı teyip olsun diye heves ederdik. Sonra kasetli oldu, aynı duyguları cd çalar için yaşadık, şimdide usb & bt. İnsanoğlu çok nankör çok CD her zaman daha kaliteli ses verir ,heleki orijinal CD ise kalite daha iyidir...Sıralama şu şekilde Orijinal cd >MP3 >USB>Bluetooth >radyo ....Radyo da frekansın kalitesine göre değişir.Radyo dan Radyo ya değişiklik gösteriyor kalite. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Ozan Kar Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 1 saat önce, çağlar çetinkaya yazdı: CD her zaman daha kaliteli ses verir ,heleki orijinal CD ise kalite daha iyidir...Sıralama şu şekilde Orijinal cd >MP3 >USB>Bluetooth >radyo ....Radyo da frekansın kalitesine göre değişir.Radyo dan Radyo ya değişiklik gösteriyor kalite. Buna Cem abide katılmıyor ancak cdnin orijinal olması bir şey değişirmez. Tabii düzgün kopyalandıysa. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Muzaffer Kalkan Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 Arkadaşlar benim araçta hem bluetoothda hem usb'de müzik açmadan sesi açtığımda fıyyy seklinde bir ses var. Bir de arkadaşın jettaya binmiştim.son seste bile tok bi ses var ve ses bozulmuyor.sadece hoparlör değiştirmekle ses bozulma sorunu ortadan kalkar mı acabaDaha önce caddy ve passat kullandım ses kalitesi çok çok iyiydi yanlış bilmiyor isem passat ta orjinal olarak amfi beslemesi var focus ta 2006 ghia kullandım sony ses sistemi vardı oda çok iyi derecede keyif veriyordu şuan 2011 style var. Focus ların orjinal sony ler hariç ses sistemleri rezalet bence. İstediğin ayarı yap keyif vermiyor hoparlör ve teyp değiştirmek şart. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 çağlar çetinkaya Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2017 10 saat önce, Ozan Kar yazdı: Buna Cem abide katılmıyor ancak cdnin orijinal olması bir şey değişirmez. Tabii düzgün kopyalandıysa. Ben orijinal Cd ile dinlediğimde normal kopya audi cd ye göre birazcık daha kaliteli ses alıyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
Seçkin yavuz
Sony ses sistemi olmayan Focus 3'lerde en iyi sesi nasıl alabilirim yani bass ve tiz ayarını ne yapmalıyım ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Top Posters For This Question
5
4
3
2
Popular Days
Eyl 16
16
Ara 24
6
Ara 23
5
Ock 7
4
Top Posters For This Question
Seçkin yavuz 5 posts
Cem Boneval 4 posts
çağlar çetinkaya 3 posts
O. Fatih Yurter 2 posts
Popular Days
Eyl 16 2012
16 posts
Ara 24 2017
6 posts
Ara 23 2017
5 posts
Ock 7 2018
4 posts
Popular Posts
Cem Boneval
Daha önce de yazıldığı gibi bu öznel bir tercihtir, hem geçmişteki müzik dinleme alışkanlıkları, hem müzik türü, hem de müzik kaynağı tercihi etkiler. Ancak vurgulanması gereken önemli bir konu
Cem Boneval
Bu esnada ne bağlı müzik sistemine? Radyo evet, müzik CD'si hayır...
Cem Boneval
Zafer maalesef yanılıyorsun. BT ve USB'den dinlediğin müzikler genelde mp3 veya AAC protokolu ile "sıkıştırılmış" müziklerdir. Ve bu protokollerdeki en kayıpsız düzeyde bile müziğin kalitesi bozu
Posted Images
Bu soruda 35 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap