Yakup Ç. A. Oluşturma zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 17, 2012 Merhaba Ufacık bilgiler vermek istedim, çünkü hala nasıl olduğunu bilmeyenler çıkıyor Çay topluyorum deyince bana da getir diyen olabiliyor ıhlamur değil diyorum anlıyorlar neyse geçelim bunları Çay buna benzer bahçelerden makaslar yardımı ile toplanır.. Bu şekilde bohçalar içine konulur ki alım-yerlerine götürmek için Manzaramıza bakalım birde Bu da çay çiçeği, uzadıkça tohumlanır ve böyle çiçek açar Alım Yeri depolama kısmına bu asansör yardımıyla çıkartıyoruz, eskiden bunlar yoktu Bu şekilde tartılırlar, ıslak ise oranına göre kilodan düşürülür ve not edilir Gün içinde tüm gelen çaylar burada düz ve sık olmamak şartıyla yayılır, hem kuruması hem gevşemesi için gerekli en fazla 1 gün kalır ve fabrikaya gider. Eğer çok istek olursa birde fabrika tur'u atabiliriz. Tüm aşamaları ile Özetle çay , Uygun şekilde hasat edilen taze çay yaprağının ağırlıkça %75- 80´ini oluşturan suyun, uygun sıcaklıkta, kontrollü veya normal atmosfer şartlarında %60- 65 seviyesine kadar indirgenmesi işlemine soldurma adı verilir. Çay imalatında en önemli proseslerden biridir. Soldurma işlemi sırasında, yaprakta iki şekilde solma oluşmaktadır.Bunlar: • Fiziksel Soldurma • Kimyasal Soldurma İster doğal yolla , isterse kontrollü şartlarda olsun soldurma işlemi yaprağın tipine, yaprağın durumuna ( ıslak ve kuru oluşu, zedelenmiş olup olmaması, vs), toplama standardına, serme kalınlığına, solmayı sağlayacak havanın sıcaklığına ve nem içeriğine, soldurma süresine bağlı olarak değişir. Genel olarak hasat edilen yaprakta başlayan soldurma işlemi 14-20 saat sürerken sıcaklık 32°C´yi geçmemelidir. -Kıvrıltılır -Fırınlanır vs vs Tavsiyemiz tabiki ÇAYKUR Filiz çay vb pahalı çayların çöp oranları düşüktür alınması tavsiyedir. Yukardaki manzaranın büyük hali için, tıklayınız 11 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali_Balkan Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Emeğine sağlık,cok faydalı oldu,gercekten fabrikayı goruntuleme imkanı var ise süper olur:) 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ahmet A. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Ben bu çocuğu döverim, öyle manzara mı olur yahu hayran kaldım vallahi... Teşekkürler paylaşım için adminim... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Olmaz mı? Çaykur bizim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Öncelikle emeğine sağlık......Birde banada getir :P 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 (düzenlendi) yakom sagol hatırımı kırmadığın için çok güzel resmetmişin ..hakikaten odamdaa hissettim o kokuyu mis gibi...sagol pek makbule geçti evileadım.... Eylül 17, 2012 Tevfik Bardakçı tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yakup bu sene memlekete gidemedim, ama sayende bir nebzede olsa memleket görmüş oldum.Paylaşım için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 yakom sagol hatırımı kırmadığın için çok güzel resmetmişin ..hakikaten odamdaa hissettim o kokuyu mis gibi...sagol pek makbule geçti evileadım.... Nedemek rica ederim Yakup bu sene memlekete gidemedim, ama sayende bir nebzede olsa memleket görmüş oldum.Paylaşım için teşekkürler. Keşke gelseydin başka bir yeri görmek istersen iletiver Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Nedemek rica ederim Keşke gelseydin başka bir yeri görmek istersen iletiver Denize karşı ,köydeki evimizin bahçesinde bir kahvaltı yapabilsen tadından yenmezdide evde kimse yok malesef. Seneye inşallah Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Denize karşı ,köydeki evimizin bahçesinde bir kahvaltı yapabilsen tadından yenmezdide evde kimse yok malesef. Seneye inşallah Aynı yerde evlere sahip tanıdıklar var yani çatlatırım bak seni :P 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Alper Albayrak Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Aynı yerde evlere sahip tanıdıklar var yani çatlatırım bak seni :P Yok yok diyorum sakın yapma öyle birşey,bu sene yıllık izin dahil bütün hazırlığımı memleket(Artvin/Hopa)için yaptım.Fakat bizim aile büyükleri(halamlar) sağlık problemleri nedeniyle gitmeyince bizde vazgeçtik.Kalabalık olmayınca tad vermez diye.Ama aklım orda kalmadı desem yalan olur. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yok yok diyorum sakın yapma öyle birşey,bu sene yıllık izin dahil bütün hazırlığımı memleket(Artvin/Hopa)için yaptım.Fakat bizim aile büyükleri(halamlar) sağlık problemleri nedeniyle gitmeyince bizde vazgeçtik.Kalabalık olmayınca tad vermez diye.Ama aklım orda kalmadı desem yalan olur. Doğrusunu yapmışsınız, tanıdık/kalabalık olmazsa sıkılırdınız erkenden, artık 2 dk'da batum'a da gidiliyor..Gelince oraya da gidersiniz 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Ben ilk kesim yapraklardan rica ediyim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dr.Mert Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Sen ne faydalı insansın yahu ! Klonlamak lazım seni. Yüzlerce,binlerce Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 2012 Eheuheuehu Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap