emir hacımustafaoğlu Oluşturma zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 28, 2012 Arkadaşlar muhtemel benzer konular var fakat garibime giden bir ayrıcalığı var konumun bugün sabah aracımla işe gelirken yolun yarısındayken gazla doğru orantılı fazlaca farkedilir cinsten bir üfleme sesi türedi turbodan geliyor biliyorum 2500-3500 rpm de geliyor diğer devirlerde farkedilmiyor , aracın performansında bir sıkıntı yok varsada% 10 gibi hemen farkedilmeyecek cinsten bir düşüş ama fazlaca gıcık oldum fırtınalar kopartıyor motor resmen turbonun hortumu çıkınca bu tip bir ses artışı gözleniyor mu sizlerde ? ford ta başıma gelmedi hiç aşikar olmadığım bir ses :S Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Hangi araba bu? Ford'da başıma gelmedi hiç bu derken ? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 kendi aracım ford tdci abi işte duratorc yok benzer şeyler diğer kullandığım araçlarda olmuşluğu var bu tarz şeyler ama ford marka araçlarda ilk defa rastladım Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Buna benzer bir sesi ben daha önceki aracımda duymuştum.Eğer dediğin ses fön makinesi sesine benziyorsa turbo borularında biri patlaktır.En azından bende öyleydi sorunlu hortum değişti ses bitti 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 %90 aynı mevzu ben kontrol edebiliyor muyum el yordamıyla Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 (düzenlendi) %90 aynı mevzu ben kontrol edebiliyor muyum el yordamıyla Biri arabanın içinden gaz versin sende motora bak eğer görünen ve ulaşılabilecek bir noktada ise sesi takip ederek sorunun olduğu boruyu bulabilirsin.Hatta bulursan hiç servise veya tamirciye işçilik ödemeden kendin söküp yeni boruyu takabilirsin. Birde bir kovaya detarjanlı su yap ordan köpüren sudan al köpükleri al boruların etrafına sür çıkan kabarcıkları takip et. Eylül 28, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 bakalım bakalım akşama garaja giriyim bi sağol abi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 ferhat abi ufacık bir kabartı çıkaracak delikten öle fön makinası gibi ses nasıl gelir yaww bence büyük bir yırtık var.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 O. Fatih Yurter Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Aynısı bizim başımıza da gelmişti turbo borusu yırtılmış, patlamış her neyse o yüzden yapar Performansta hissedilir bi düşüş olmuyor sadece alt devirlerde cansız oluyor araba sesi zevk verici tabi güzeldi 70 liraya hallettiler önemli bi durum yok. Bir de kaputu açıp gaza bastığınızda o ses gelmez araba yürüyünce geliyodu bi deneyin isterseniz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 yürürken veya dururken farketmiyor turboyu hızlandırınca yapıyor o sesi işte kardeşim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Turbonun plastik borularını kontrol et. Kelepçeler gevşemiş yada plastik boru yırtılmış olabilir. Metal boruya bakmana gerek yok; çatlasa bile böyle ses çıkartamaz. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Bir de kaputu açıp gaza bastığınızda o ses gelmez araba yürüyünce geliyodu bi deneyin isterseniz. Bende giderkende dururkende bariz çıkıyordu o ses.Senin dediğin başka boru olabilir.Benim arabada neredeki hortum olduğunu söyliyim motorun sol yanında olan bir hortumdu bendeki. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 T.Mete Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2012 Ses şuna benziyor ise vedalaşmaya hazır ol derim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2012 t.mete yok böyle bir ses gelse evet bende derdim ama değil aracın turboya yüklenince yani turbo devri arttıkça üfleme sesi geliyor lastik patlağı gibi birkaç arkadaşımın fordundada aynı sıkıntı.. bu kronik bir sıkıntı bu aldığınız hortumun içinde kauçuk örme olmadığı zaman.. zamanla şişip şişip esnemekten yırtılıyor aldığınız zaman hortumun içinde turuncu baklava desenli bir plastik örme yoksa çok geçmeden yine yırtılıyor yan sanayi 40 orjinal 60 bu bahsettiğim nanoteknolojik hortum ise 50 tl sıkıntı bariz tespit edilmiştir tedaviye henüz başlama fırsatım olmadı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 onurhan aral Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2012 bndende gelio ama sadece 5. viteste gazı kesince gelio sanırım hortumdan diye düşünüyorum ama bakalım işte Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
0 emir hacımustafaoğlu Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2012 hangi hortumda çatlak olduğu muhtemeldi çünkü turbo havayı motora sıkıştırırken patlak lastik sesi gibi ses yapıyordu özel ford serviste çekilen rakam bombaydı 120 tl+ işçilik neyse ki saf değildim onlara patlağın hangi hortumda olduğunu tespit ettirdim doğru aksaray yedek parçacılarına gittim orjinali 70 tl olan bu hortumun kalınlığı 7 mm di ve içinde katman bir yapı yoktu (genelde turbo hortumları üç katmandan oluşur en dıştan sayarsak ilk katman sert plastik ve hortumun formunu korumak ve dış etkenlerden etkilenmesini engellemek için siyah kauçuk plastik karışımı bir yapıya sahip 2 katmanda örgülü iplik formunda kopma ve parçanın delinmesini engelleyen hava basınç kaybını engellemek adına parçanın esnemesini engelleyen bir yapıya sahip 3. ve en içteki katman yüksek ısıya dayanıklılığı arttırmak için tasarlanmış turuncu sıvı conta formunda bir katmandır)orjinal üründe bu yapıya rastlamadım.yedek parçacının tavsiyesi üzerine bana yukarıda bahsettiğim vasıflara uygun yan sanayi hortum taktim edildi. parçayı satan esnaf orjinal sattığımda mutlaka yeniden almak için gelen oldu fakat bu hortumda böyle bir durumla karşılaşmadık dedi. gelelim parçanın fiyatına 45 tl gibi bir rakama temin ettim önerilen ürünü garajımda iki adet çelik kelepçenin gevşetilmesi ile parçayı değiştirdim ses kesildi ve aracın torku fabrika seviyesine geri döndü elde edilen kar teknik servis:170 tl emirin garajı :45 tl vay soyguncular vay iyiki teknik bilgi hakkında ve tamir alışkanlığı bakımından yetenekli bir yapım var yoksa gidiyordu 20 paket sigara param 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soru
emir hacımustafaoğlu
Arkadaşlar muhtemel benzer konular var fakat garibime giden bir ayrıcalığı var konumun
bugün sabah aracımla işe gelirken yolun yarısındayken gazla doğru orantılı fazlaca farkedilir cinsten bir üfleme sesi türedi
turbodan geliyor biliyorum 2500-3500 rpm de geliyor diğer devirlerde farkedilmiyor ,
aracın performansında bir sıkıntı yok varsada% 10 gibi hemen farkedilmeyecek cinsten bir düşüş
ama fazlaca gıcık oldum fırtınalar kopartıyor motor resmen turbonun hortumu çıkınca bu tip bir ses artışı gözleniyor mu sizlerde ?
ford ta başıma gelmedi hiç aşikar olmadığım bir ses :S
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 16 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap