Yakup Ç. A. Oluşturma zamanı: Mayıs 21, 2011 Raporla Share Oluşturma zamanı: Mayıs 21, 2011 Evett Geldik Arı Maceramızı anlatmaya Öncelikle siz siz olun kovanda çalışma yapılacaksa elbisesiz gitmeyin (koruma).Ben gittim tabi ilk 20 dk bişey olmadı resim video felan çektim sonra resimdeki işlemler biraz abartıldı arılar kızdı biri elimden soktu bu daha başlangıç çamur sür geçer dedi çiftçi abimiz..Sürdüm harbiden geçti 1 dk içinde Sonra yine gittim yanlarına bu sefer kafama 4-5-6 - 12-214- 326 adet geldi en az 3-4 yerden soktular yarım saat ağrı çektim abartılı olmadı tabi.Alerjisi olanlar için bu dediklerim çok tehlikeli eli yüzü şişiyormuş insanın..aman dikkat. Şimdi resimlerde gördüklerimiz arılar yavru..Sarı sarı görülenler bal mumu, arı daha hızlı bal yapımına başlasın diye, isterseniz o bal mumu olmadan da çerçeveri koyabilrsiniz içine bu sefer bal yapma süreleri artıyor..Yani mum'u kendileri yapıyor sonra bal'a başlıyorlar. Metal içinde görülen sıvı ise Şerbet..Arılar zaman zaman ondan içiyorlarmış.. Fenni tipi kovan oluyor bunlar. Bunlar Zeytin ağaçları Bu da köpeğimiz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mevlüt Aksoy Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Vakup yer ve mekan olarak neresi.Fotoğraflar çok güzel eline sağlık. Arıcılık meşakkatli bir iştir. İlgi ve alaka ister. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Başlık bilgi kısmına yazmıştım; Ayvalık / Altınova Aynen öyle abim çok eziyet var Ama tadı için değer Asıl bizim oralarda güzel oluyor bal Kestane balını çok severim diğerlerine bal demem genelde Balımsıdır bunlar Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mevlüt Aksoy Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Biz buralarda kestane Balını bulamıyoruz. Sitede oturan bir ağbimiz var kendisi Erzurumlu, sonbaharda bize Balları o getirir. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Biz buralarda kestane Balını bulamıyoruz. Sitede oturan bir ağbimiz var kendisi Erzurumlu, sonbaharda bize Balları o getirir. Bulamazsınız tabi :D Ben de 1 kere Aydın abiye yollamıştım (Memlekete gittiğimde isteyenlere yollabilirim) Tadını bilmeyenler yadırgayabiliyor ilk yiyenler. Bende sadece onu severek yiyorum. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mevlüt Aksoy Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Eylül -Ekim gibi yollayabilirsen, tabi imkanlar dahilinde ben alabilirim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Yakup'un bana aldığı kestane balı (Acı bal) çok kaliteli, yanlız alışmak biraz zaman alıyor. Biz şuanda o balı sabah kahvaltılarında değilde hastalandığımızda süte karıştırarark yada direk yiyerek tüketiyoruz. Teşekkür ediyorum tekrar. Yakup neden şerbet koyuyorlar, yeterli polen sahası yok mu arılar için? 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Evet burada pek çiçek yok. Birde arada sırada alsa iyi olur dedi abimiz. Rica ederim Abicim. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Evet burada pek çiçek yok. Birde arada sırada alsa iyi olur dedi abimiz. Rica ederim Abicim. O şerbet işte doğallığı alıp götürüyor ne yazık ki Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 21, 2011 İhtiyac duyduklarında alıyorlarmış. Demekki burada onsuz zor oluyor. Benm pek bilgim yok . Bukadarim Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf Çavuş Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Arıcılık zor iş gerçekten. Psikolojik olarak o kadar arıya yaklaşamam ben. Yakup'cum geçmiş olsun sanada. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bora A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Geçmiş olsun Yakup...Ama kardeşim sende kaşınmışssın ama,oradaki adamlar aksesuar olsun diye mi giymişler o nükleer santral giysisi gibi şeyleri...Neyse,Allahtan allerjin falan yokmuş... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dr.Mert Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Yakup geçmiş olsun Yakup kestane değilde normal çiçek balı istirem ben haberin ola. 5-10 kg alabile bilürüm Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Yakup geçmiş olsun Yakup kestane değilde normal çiçek balı istirem ben haberin ola. 5-10 kg alabile bilürüm Çiçek balı heryerde var Baanee yani Teşekkür ederim Abicim ben gideyim eve , hallederiz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Mayıs 23, 2011 iyiki birlikte değildik; benim alerjim var 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap