Emre V. Oluşturma zamanı: Ekim 10, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ekim 10, 2012 (düzenlendi) herkese merhaba arkadaşlar , abilerim... Malum havalar soğuyor aracımız 159.000 Km'ye dayandı.Hazır ilk maaşımıda almışken aracımıza bakım yaptırmak istiyorum.. Şuanlık bütçe 1.000TL olarak düşünürsek yağ bakımı , ve genel bakım olarak kullanmak istiyorum bu parayı.Yanlız şuda var kışa girmeden önce ön takımı bakım yaptırmayı düşündüm fakat kış şartları gene bozulmasına yol açar diye düşündüm sonrasında, birde extra olarak ilimizin yol çalışmaları henüz bitmedi.. Yağ bakımı hakkında neler alınabilir , fiyat ortalamaları ne kadar tutar ? Hangi marka hava filtresi , mazot filtresi , yağ vs kullanmalıyız ? Motor Bor katkısı almayı düşünüyorum ne marka almalıyım , aracımız 150.000 KM geçtiği için...Extra olarak yakıt katkı maddesi atmayı düşünüyorum depoya würt marka görüşünüz nelerdir ? 150.000 Km sonrası kısacası bakımlar neler yapılmalı ? Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim Ekim 10, 2012 Emre V. tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağlar Sertan KASIMOĞLU Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 2012 90.000 kmde triger bakımı yapıldı mı yazmamışsınız ama yapıldığını varsayıyorum. Uzun zamandır fren hidrolik yağınızı değiştirmediyseniz değiştirmenizi öneririm.Ve tabiki orjinal hava,yağ ve mazot filtresiyle beraber motor yağınızı değişmenizi öneriyorum. Fren balatalarının durumuna baktırmayı ihmal etmeyin.Ön takımı önemsiz varsaymayın.Rotlarda sorun varsa değiştirilmeli.Salıncak burçları gibi ses yapabilen şeyleri sonraya saklayın fakat rotlarla şaka olmaz ! Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 11, 2012 Otomatik Mesaj Bu konu, "Focus Garajı → Focus II → Genel Bilgiler" kategorisinden "Otomobiller Hakkında → Bakım - Servis & Yedek Parça" kategorisine taşınmıştır. Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım. Saygılarımızla, Focus Club Tr Yönetimi Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre V. Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 2012 Yarın sanayiye babamı yollayım o zaman Silecek Suyu Mobil 5-30 yağ Hava filtresi Yağ filtresi Mazot filtresi (30.000KM dir değişmedi malesef , yeni değişecek fark olur mu yakıt veya çekide ?) Polen Filtresi Arka Disk Balataları toplam maliyet tahminim ; 260-270 Lira falan tutacak gibi bir de üstüne bor katkısı almayı düşünüyorum faydası olur umarım..Bakım sonrası detaylı yazarım tabiki..Tavsiyeniz varmı bunlar dışında veya görüşleriniz Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Kaya Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2012 Yarın sanayiye babamı yollayım o zaman Silecek Suyu Mobil 5-30 yağ Hava filtresi Yağ filtresi Mazot filtresi (30.000KM dir değişmedi malesef , yeni değişecek fark olur mu yakıt veya çekide ?) Polen Filtresi Arka Disk Balataları toplam maliyet tahminim ; 260-270 Lira falan tutacak gibi bir de üstüne bor katkısı almayı düşünüyorum faydası olur umarım..Bakım sonrası detaylı yazarım tabiki..Tavsiyeniz varmı bunlar dışında veya görüşleriniz yetkili serviste 30,000 bakımını yaptırdım. 367 TL tuttu. tabi bunu dışarıda çok rahat 200 Tl ye yaptırırsınız. yağ filtresi 10, hava filtresi 35, yakıt filteresi 80 Tl, polen filteresi 25 TL, yağ 60 Tl. bunların üzerine 40 tl işçilik verseniz 250 yapar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2012 yetkili serviste 30,000 bakımını yaptırdım. 367 TL tuttu. tabi bunu dışarıda çok rahat 200 Tl ye yaptırırsınız. yağ filtresi 10, hava filtresi 35, yakıt filteresi 80 Tl, polen filteresi 25 TL, yağ 60 Tl. bunların üzerine 40 tl işçilik verseniz 250 yapar. Hangi servis? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre V. Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 2012 (düzenlendi) bakıma soktum aracımızı yağ castrol koyduk (60 TL) hava filtresi (15) yağ filtresi (10) mazot filtresi (60) polen filtresi (10) işcilik : 20 lira ve son olarak bor katkı maddesi attık aracımıza 44 liraya hepsiburada.com dan aldım..Çekide aşırı fark oldu , sebebi 30.000km boyunca değişmemiş mazot filtremiz ve 10.000 km dir değişmemiş hava filtresinin çok farkı olduğunu düşünüyorum.. Bakım yaklaşık 175 liraya falan geldi. Katkı hakkında düşündüklerim ise şuan atalı yaklaşık 300-400 km oluyor , çekide fark oldu mu bilemiyorum ama o dizelin gırgır sesini ciddi derecede düşürdü.İlk çalıştırdığımda sanki motor sıcak olup tekrar marşa basıyormuşum hissi veriyor.. Dizelin o ilk çalıştırmadaki itici vurucu sesleri ciddi anlamda kesti. Ekim 31, 2012 Emre V. tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aydın Baran Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2012 yağ castrol koyduk (60 TL) 4litre olması gerek; 60 tl lik castrol'ün hangi yağı bu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yusuf terzi Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2012 4litre olması gerek; 60 tl lik castrol'ün hangi yağı bu? 10-40 yağdır. 10-15 bin km gidiyor. yağ serviste pahalı. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre V. Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 1, 2012 castrol 5-30 alındı faturaya baktımda 65 TL olarak gösteriyor.Bakımı özel servise yaptırdık , servis de 250-280 lira üstü fiyat çıkardılar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet Kaya Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Kasım 3, 2012 Hangi servis? bursa şentürkler 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap